Alma mazlumun ahını, çıkar aheste aheste...

BASIN KONSEYİ: HUKUKUMUZ ADINA ÜZÜNTÜLÜYÜZ

BASIN KONSEYİ: HUKUKUMUZ ADINA ÜZÜNTÜLÜYÜZ
    27 Kasım 2025

    BASIN KONSEYİ: HUKUKUMUZ ADINA ÜZÜNTÜLÜYÜZ Meslektaşımız Fatih Altaylı’nın canlı ...

        BASIN KONSEYİ: HUKUKUMUZ ADINA ÜZÜNTÜLÜYÜZ

         Meslektaşımız Fatih Altaylı’nın canlı yayında yaptığı yorumları nedeniyle 4 yıl, 2 ay hapis cezasına çarptırılmasını şaşkınlık ve büyük üzüntüyle karşıladık.

         İfade özgürlüğü, basın özgürlüğü ve siyasi eleştiri hakkına dair Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi, Anayasa Mahkemesi ve Yargıtay içtihadına uygun olmadığını düşündüğümüz bu kararın tüm gazeteciler için gözdağı niteliğinde olduğu belirtilmelidir.

          Altaylı’nın, geçmişte benzer durumlarda yaşanan birçok örneğin aksine, hükümle birlikte salıverilmemesi ve istinaf sürecini tutuklu olarak geçirecek olması ayrıca düşündürücüdür. Ayrıca, tutukluluğun devamı kararı, istinaf süreci nedeniyle Altaylı’nın kesinleşmiş mahkûmiyeti durumunda yatması gereken süreden bile fazla süreyi özgürlüğünden yoksun geçirmesi sonucunu doğurabilecektir.

          Gazetecilerin mesleki faaliyetleri nedeniyle yargılanmaları bile çok istisnai bir durum olması gerekirken, artık ülkemizde bu tür yargılamalar sıradanlaşmış, demokratik ülkelerde dava bile açılmayacak sözlerden ötürü meslektaşlarımız hapis cezasına çarptırılmışlardır.

            Öte yandan, henüz yargılama devam ederken Fatih Altaylı’nın masum sayılma hakkını ihlal eden bazı kamusal açıklamaların yapılmış olması da ayrıca dikkat çekicidir.

            Bu tablo Türkiye için karanlık bir tablodur.

            Tüm kamusal makamları, hem bu davanın istinaf sürecinde, hem de bundan sonraki işlem ve eylemlerinde Türkiye’nin demokratik bir hukuk devleti olma niteliğini gözeterek hareket etmelerini bekliyoruz.

              BASIN KONSEYİ

    • Aliya İzzetbegoviç28 Kasım 2025 . 01:06

      Bilmeden fikir sahibi olmak böyle bir şey olmalı. Basın Konseyi, "Meslekdaşı" olduğunu iddia ettiğiniz Fatih Altaylı'nın bahse konu yorumu canlı yayında değil, önceden çekimi yapılarak 1 gün sonrasında video izleme platformuna yüklenmiş olan "Fatih Altaylı Yorumluyor" adlı programda yaptığını bilmiyor olmalı!!!

    Yorum yazın

    İsim (Gerekli)
    Yorumunuz (Gerekli)

    Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.

    Erpiliç

    GÜNÜN SÖZÜ

    Düşman isterseniz dostlarınızı geçmeye çalışınız. Dost isterseniz , bırakın , dostlarınız sizi geçsin.

    SON YORUMLAR
    Sağlık İlaç Gıda Takviyesi Siyah Sarımsak