Basın Konseyi dışında, hiçbir gasteci cemiyetine üye değiliz

Sadece Bolu’ya gitmenin cezası 20 yıl hapis midir? 

Sadece Bolu’ya gitmenin cezası 20 yıl hapis midir? 
    8 Mayıs 2024

    O MHP’li cinayete nasıl yardım etti? 08 Mayıs 2024 ...

          O MHP’li cinayete nasıl yardım etti?

          08 Mayıs 2024 Çarşamba

          Barış Pehlivan- CUMHURİYET 

    Sadece Bolu’ya gitmenin cezası 20 yıl hapis midir? 

    Ne garip bir soru, demeyin. Zira gözümüzün içine baka baka, aklımıza hakaret ediliyor

    Kuşku yok ki Sinan Ateş iddianamesine dair çok haber okudunuz ve analiz dinlediniz. Son olarak MHP lideri Devlet Bahçeli de sessizliğini bozdu ve şöyle dedi: “Kimin elinde hangi belge ve bilgi varsa mahkemeye sunmalıdır. Hatta şahit olarak dinlenmek isteyenlere mahkeme kapısı açılmalıdır.”

    Cinayet iddianamesindeki tutuklu sanıklardan biri de Serdar Öktem. Avukat olan Öktem’in önemli bir MHP’li olduğu sır değil. Sır olan ise bu iddianamede neden yer aldığı...

    Evet, iddianamede Öktem “cinayete yardım” ile suçlanıyor. Evet, bundan dolayı 20 yıla kadar hapsi isteniyor. Evet de... Ne yapmış da bu suçu işlemiş, işte o yazmıyor.

    Bir defa da bin defa da okusanız, yok.

    İddianameye göre; Serdar Öktem cinayet günü olan 30 Aralık 2022’de Bursa’dan Ankara’ya, oradan da Bolu’ya geçmiş. Yılın son günü de Bolu’daki bir otelden çıkmış, bir yayla yoluna sapmış, 26 dakika sonra da oradan dönmüş.

    Peki, bu bilgiler ne anlama geliyor? Yok. Savcı hiçbir şey yazmıyor. Hiçbir açıklama getirmiyor.

    O halde neden var bu bilgi?

    “Cinayete yardım” gibi çok ağır bir suçlama yapıp buna delil olan eylemi neden yazmazsınız?

    Yoksa?

    Acaba MHP’li Serdar Öktem, cinayet günü Bolu’ya kiminle birlikte gitti? Ankara Ülkü Ocakları Başkanı Ömer Şanlı ile birlikte olabilir mi? İkisinin aracının plakaları neydi?

    Ve sahi Serdar Öktem Bolu’da kiminle görüştü? Cinayeti işleyen tetikçi Eray Özyağcı ile olabilir mi? Cinayet gecesi tetikçi de Bolu’da bir yaylada kaldı mı? O konaklamayı sahi kim organize etti?

    O PLAKALI ARACI KİM KULLANDI

    Bakınız...

    Bu sorular o kadar kritik ki...

    Yanıtlarının hepsi aslında dava dosyasında var. Ancak savcı bunların hiçbirini iddianameye yazmıyor. Haliyle tutuklu sanık Serdar Öktem’in suçunun “sadece Bolu’ya gitmek” olduğunu sanıyoruz.

    Halbuki...

    Soruşturma dosyasına hâkim herkes biliyor ki Serdar Öktem cinayet anını organize eden İstanbul’daki ekiple, tetikçiyi kaçıran Ankara’daki ekip arasındaki kilit ve ortak isim.

    Haliyle... Siz o kilidi koparırsanız, sanki birbirinden haberi olmayan ama aynı kişiyi öldürme suçunda rol alan insanlar yığınının günlüklerini “iddianame” diye önümüze koyarsınız. Tam da budur yargılamaya esas teşkil edecek 145 sayfa.

    Demem o ki Serdar Öktem’in “suçsuzluğu” cinayetin örgütlü olmadığına kapı aralıyor.

    Bakın, tetikçinin lideri Doğukan Çep’e para gönderen Ufuk Köktürk ile avukat Serdar Öktem’in arasındaki 22 ayrı telefon trafiğine girmiyorum bile. Cinayetten bir gün önce yapılan ama silinen WhatsApp yazışmasına da..

    Ve çok daha çarpıcısı...

    Savcı, Serdar Öktem’in “06 DB 7018” plakalı bir araçla Bolu’ya gittiğini yazıyor. Halbuki, o araç Öktem’e ait değil. Acaba o plakalı aracı şüphelilerden Ömer Şanlı kullanıyor olabilir mi? Eğer öyleyse, savcı neden bu “hatayı” yapar? Yoksa, Ankara Ülkü Ocakları başkanının ismi “geçmesin” diye bilinçli mi yapıldı?

    Sorular çok, yanıtlar henüz yok. Lakin, tarih çok kez öğretti ki sakladığınızı sandığınız sır gözlerimize vuruyor.

    • Tık yok9 Mayıs 2024 . 22:49

      Bakıyorum reisçilik oynayan ahaliden tık ses yok ne oldi söyleyecek bi şeyiniz kalmadımi
    • muhtar9 Mayıs 2024 . 14:48

      Plakalarda belli oldu güzergahlarda telefon konuşmaları ve yazışmalarda
    • Metin Çelik9 Mayıs 2024 . 13:42

      Eski Ülkü Ocakları Genel Başkanı SİNAN ATEŞ Cinayetinin İDDİANAMESİNDE yazılanları Okuduğumuzda KORKUNÇ Bir Yapılanma Ortaya çıkmaktadır. Sinan ATEŞ 'in Anlık Konum bilgilerini Ankarada görevli EMNİYET Personilinin verdiği, Kişi verileri Eski Mit görevlisi tarafından bu Yapılanmaya servis edildiği, Tetikçinin Özel Harekatçı 2 Polis Tarafından İstanbuldan Ankaraya götürüldüğü , Cinayettin sonra Tetikçinin Kaçmasına Yardım ve Yataklık Yapıldığı, Çakarlı Aracın Bolu KARACAAĞAÇ Köyü Mahallesi çevresinde görüldüğü, daha sonra KARACAAĞAÇ Yaylasında dinlendiklerini, Tüm bu organizasyonun Takip ve istekleri Ocak Yöneticilerince Kamu görevlilerinden istendiği, Aralarında Mhp Mersin Milletvekilinin sürekli görüşmeer Yapıldığı , Bu TETİKÇİ ve Onun Korunması Kaçmasında Yardım Yataklık Yapanların KARACA AĞAÇ çevresinde görülmesinde Bizden birilerinin Üzerine Atılı bir Suç İsnadı Şüphesinin Oluştuğu. Karacaağaç ve Karacaağaç Yaylasında Tetikçi ve Yardımcılarına Yataklık Mı Yapıldı Çok DELİ SORULAR var Bu Pis Cinayet organizazyonunda umarım Bolu ve Çevresi ile Bolu çevresinden Birilerinin İsmi Geçmez Şehrimiz Bu pis Organizasyon ile adı anılmaz. KARACAAĞAÇ Köyü Mahallesi ve Yaylası çok ilginç Asıl ilginç olan da SİNAN ATEŞ Ne Biliyordu elinde Kim ve Kimler hakkında Ne tür bilgi belgeler vardı ve Bunar Nerede SAKLI
    • Aladağ9 Mayıs 2024 . 11:18

      Yaylanın ismi de ortaya çıktı. Sinan ateş suikasti çok can yakacak
    • muhtar8 Mayıs 2024 . 22:15

      Bolu dışından birilerinin yaylada nasıl evi olsun ki birde neden Bolu
    • Aladağ8 Mayıs 2024 . 15:49

      Olaki Boluda bir yaylaya gittiyse bunlar, Boludan birileri de bu işe dahil olmuştur

    Yorum yazın

    İsim (Gerekli)
    Yorumunuz (Gerekli)

    Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.

    GÜNÜN SÖZÜ

    Çok söyleyen değil, çok iş yapan yöneticeye muhtaçsınız.

    SON YORUMLAR
    Sağlık İlaç Gıda Takviyesi Siyah Sarımsak