Basın Konseyi dışında, hiçbir gasteci cemiyetine üye değiliz

Bolu Platformu tarih yayınları İlber Ortaylı’nın kütüphanesinde

Bolu Platformu tarih yayınları İlber Ortaylı’nın kütüphanesinde
    4 Mayıs 2024

    Bolu Platformu tarih yayınları İlber Ortaylı’nın kütüphanesinde Bolu Platformu ...

          Bolu Platformu tarih yayınları İlber Ortaylı’nın kütüphanesinde
           Bolu Platformu Başkanı Orhan Uçar, dünya çapında bir tarih otoritesi olarak kabul gören değerli tarihçi İlber Ortaylı’ya, “BOLU PLATFORMU TARİH DERGİSİ” ve “ŞEHİT MİRALAY NAZIM BEY-Vatanın Bağımsızlığına Adanmış Bir Yaşam” adlı eserleri takdim etti.

           7 Mart 2022 tarihinde gerçekleştirilen “BOLU PLATFORMU TARİH GECESİ” nde dağıtımına başlanan “Bolu Platformu Tarih Dergisi” içinde; Prof. Dr. Selami Özsoy, Prof. Dr. Nuray Özdemir Tiryaki, Prof. Dr. Arif Bilgin, Prof. Dr. Kenan Ziya Taş, Doç. Dr. Mehmet Süme, Doç Dr. Fahri Yücel, Dr. Azize Aktaş Yasa, Dr. Hüseyin Sarı, Mehmet Tunçkol, Mimar Semih Dimici, Celalettin Çelebi, Mustafa Yüğün ve Salahattin İkiz'in Bolu tarihi ve kültürü ile ilgili yazıları yer alıyor.

          Prof. Dr. İlber Ortaylı’ya takdim edilen Bolu Platformu yayınları arasında, yakın dönem tarihimizin büyük kahramanlarından Şehit Miralay Nazım Bey’in yaşamı ve mücadelesini anlatan eser de yer alıyor.

           Bolu Yıldırım Beyazıt Camisi önünden Hisar Tepesi’ne uzanan sokağa adı verilen Nazım Bey komutasında, Bolulu gönüllü gençlerden kurulan IV. Mürettep Tümen, Yunan işgal ordusunun ilerleyişinin durdurulduğu I. İnönü Savaşı’nda ve Yunan ordusunun yenilgiye uğratıldığı II. İnönü Savaşı’nda ordunun bel kemiğini oluşturdu.

           Mustafa Kemal Paşa, Metris Tepe’nin Yunan ordusundan geri alınışı ve savaşın kaderinin Türklerin lehine değiştiği bu zafer sonrasında gönderdiği kutlama telgrafında; “Siz orada yalnız düşmanı değil, milletin makûs talihini de yendiniz!” telgrafı ile Türk ordusunu onurlandırdı.

           IV. Mürettep Tümen’e hediye edilen Bolu Belediyesi Bandosu Metris Tepe’ye çıkarılarak sabaha kadar çalınan marşlar ve oyun havaları eşliğinde büyük zafer kutlandı.

           Duayen Tarihçimiz İlber Ortaylı, Bolu tarihi ile ilgili bu önemli yayınları kütüphanesine hediye ettiği için Orhan Uçar ve Reşat Demirel aracılığıyla, bu çalışmalara emeği geçen herkese teşekkürlerini gönderdi.

    • Misafir 200337357710 Mayıs 2024 . 06:38

      Metin bey şahsıma yönelik uyarıcı ve yapıcı eleştirinizden dolayı teşekkür ederim. Tespit ettiğiniz hatalarımı gözden geçirip daha dikkatli olmaya gayret edeceğim. Metin bey bzim gibi demokrasi geleneği eksik olan toplumlarda sizin gibi donanımlı, araştırmacı ve kültürel altyapısı olan eleştirmenlere tahammül zafiyetimiz var.. yazık ki. Aslında eleştiri; yargılayıcı, sorgulayıcı değil, geliştirici ve önerici olmalıdır. Ve sizin gibi objektif uyarıcı ve yapıcı bir tonlama ile yapılmalıdır. Özellikle sosyal medyada "şizofren trollerin" cirit attığı günümüzde; sizin gibi eleştiri kültürüne sahip "donanımlı ve araştırmacı" değerlerimizi çok önemsiyorum. İyiki varsınız..
    • Süleyman Ertan 6 Mayıs 2024 . 18:12

      Eksiklik olur diye geçiştirmek,Bazı grupların İsmet Paşa allerjisinden kaynaklanıyor olmasın ?
    • Metin Çelik5 Mayıs 2024 . 23:54

      Bolu Platformunun Sn Başkanı Orhan UÇAR Seçimlerde Açık seçik ve net biçimde AKP Belediye Başkan Adayını desteklediniz. Sözde Bolu Platformunu Temsil ediyorsunuz . Ayrıca Yıllarca İzzet Baysal Vakfı Üyeliği yaptınız. Tekstil Sektöründe Başarılı bir iş adamı olmanız . Vakıf Yönetiminde bulunan , hele hele bu İzzet Baysal gibi çok değerli bir Büyüğümüzün kurmuş olduğu vakıf . Buna rağmen Seçimlerde Platform başkanı olarak Taraf olmanız AKP Adayını desteklemeniz Bundan Sonra Platform Başkanlığı görevini Yapmamanızı gerektirir. Siz Bolu Platformu Başkanı olarak Siyasete bulaşmış Taraf hatta Yandaş olmuş Bir Süreç içerisinde Bolu Platformunun Bundan sonraki çalışmaları içerisinde Yer almanız Siyasi Taraflılık içerisinde Yürümez. Yani her gücün ve her güçlünün Yanında Yer alıp, Ezilen Halkın Yanında gibi Yer alıyor algısını oluşturmak Başkanlığını Yaptığınız Platforma Yakışmaz
    • Çetin Uğur5 Mayıs 2024 . 08:24

      Görünüşte güzel bir dergi olmuş. Emeği geçenlere teşekkür ederim. Nasıl temin edebilirim?
    • Eksik4 Mayıs 2024 . 23:03

      Telgraf Batı Cephesi Komutanı İsmet Paşa’ya çekilmiş olup.İsmet Paşayı zikretmemek eksik olur.

    Yorum yazın

    İsim (Gerekli)
    Yorumunuz (Gerekli)

    Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.

    GÜNÜN SÖZÜ

    Rüyaları gerçekleştirmenin en iyi yolu uyanmaktır.

    SON YORUMLAR
    Sağlık İlaç Gıda Takviyesi Siyah Sarımsak