Basın Konseyi dışında, hiçbir gasteci cemiyetine üye değiliz

Solmaz Ablamızın cenazesinde duygulu anlar yaşandı

Solmaz Ablamızın cenazesinde duygulu anlar yaşandı
    19 Ocak 2023

    Solmaz Ablamız son yolculuğuna uğurlandı İzzet Baysal Vakfı Başkanı ...

    Solmaz Ablamızın cenazesinde duygulu anlar yaşandıSolmaz Ablamızın cenazesinde duygulu anlar yaşandıSolmaz Ablamızın cenazesinde duygulu anlar yaşandıSolmaz Ablamızın cenazesinde duygulu anlar yaşandıSolmaz Ablamızın cenazesinde duygulu anlar yaşandıSolmaz Ablamızın cenazesinde duygulu anlar yaşandıSolmaz Ablamızın cenazesinde duygulu anlar yaşandı

          Solmaz Ablamız son yolculuğuna uğurlandı

           İzzet Baysal Vakfı Başkanı Ahmet Baysal’ın Değerli Eşi, örnek kişiliği ve hayırseverliği ile Boluluların gönüllerinde taht kurmuş olan Solmaz Baysal Ablamızın cenaze töreninde duygulu anlar yaşandı. Eşini mezara bizzat kendisi koymak isteyen 96 yaşındaki Ahmet Baysal gençlerin yardımı ile mezara indirildi. Ahmet Baysal definden sonra mezarın başında yalnız kalmak isteyerek Sevgili Eşine veda konuşması yaptı. Solmaz seni çok seviyorum. Seni burada yalnız bırakmayacağım. En kısa zamanda yanına geliyorum" diyerek veda etti.

          Kalıcı Konutlar Camii'nde ikindi namazından sonra kılınan cenaze namazında Vali Erkan Kılıç başta olmak üzere kalabalık bir cemaat hazır bulundu. Solmaz Baysal, cenaze namazının ardından Üniversitemiz Gölköy yerleşkesindeki İzzet Baysal Anıt Mezarı'nın yanındaki aile kabristanına dualar eşliğinde toprağa verildi; kabri çiçeklerle süslendi.

            Bolu Müftüsü Ali Rıza Tahiroğlu'nun kıldırdığı cenaze namazından sonra Bolu Valisi Erkan Kılıç, Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, Rektör Prof. Dr. Mustafa Alişarlı ve İzzet Baysal Vakfı Sekreteri ve Mütevelli Heyet Üyesi Yaman tarafından konuşmalar yapıldı.

            İzzet Baysal Vakfı Sekreteri ve Mütevelli Heyet Üyesi Yaman: “Ahmet Ağabeyimin 65 Yıllık Biricik Hayat Arkadaşıydı.”

            1987 yılında Baysal ailesinin kendisini, kurdukları vakfa mütevelli üyesi olarak aldıklarını kaydeden Yaman, özetle “Benim böylece hem bir ağabeyim hem de bir ablam oldu. Solmaz Baysal, ince, naif, güler yüzlü, yardımsever ve paranın satın alamadığı mütevazı, alçakgönüllü biriydi. O, gerçekleri hiç çekinmeden söyleyebilen biriydi. Ailesi ve kardeşleri için üniversite eğitimini hiç tereddüt etmeden bırakabilen biriydi. Onların çocuğu yoktu, ama okullarda okuyan tüm öğrencilerin Solmaz Ablası ve Solmaz Anasıydı. Bizlerin ve Boluluların biricik ablası ve Ahmet Ağabeyimin 65 yıllık biricik hayat arkadaşıydı. Yaptıkları hayırlar dolayısıyla kendilerine TBMM tarafından verilen Üstün Hizmet Madalyası’nı aldığı zaman ‘Allah verdi; biz de insanlara verdik.’ diyebilen biriydi. O, İzzet Baysal’ın çok sevdiği ve ‘Solmaz, sen solma e mi?’ dediği bir kişiydi. Ablamızın mekânı cennet olsun. Nurlar içinde yatsın.” diye konuştu.

            “Abla-Kardeş Aynı Gün, Birbirlerini Bırakmadan Bu Dünyadan Terk-i Diyar Ettiler.”

             Solmaz Baysal’ın kardeşi Osman Eğilmez Atay’ın da vefat ettiğini duyuran Yaman, “18 Ocak saat 01.05’te Solmaz Ablamızı İstanbul’da hastanede kaybettik. Burada da küçük kardeşi Osman Eğilmez Atay vardı. Merkez Ünitemizde yoğun bakımda yatıyordu. Sanki O’nu duymuş gibi, ablasının vefatının ardından kendisinin vefat haberi geldi. Yarın Cuma namazından sonra O’nun da cenazesini buradan kaldıracağız. Abla-kardeş aynı gün, birbirlerini bırakmadan bu dünyadan terk-i diyar ettiler” dedi.

           Rektör Alişarlı: “İnsanın boğazının düğümlendiği, kelimelerin yetersiz kaldığı bir günü yaşıyoruz"

           Rektör Prof. Dr. Mustafa Alişarlı ise yaptığı konuşmada, insanın boğazının düğümlendiği, kelimelerin yetersiz kaldığı bir günü yaşadığımızı vurgulayarak, “Bazı unvanlar vardır. Bu unvanları hak etmek çok zordur. Bunlar toplumun, halkın verdiği unvanlardır. Merhum İzzet Baysal’a Bolu şehri ‘Baba’ lakabını vermiştir. O’nu İzzet Babamız diye anar. Bolu şehri, Ahmet Baysal Beyefendiye de ‘Amca’ unvanını vermiştir. O’na sesleneceği zaman da Ahmet Amca diye seslenir. Bolu şehri, merhum Solmaz Baysal Hanımefendiye de ‘Abla’ unvanını vermiştir. O’na seslendiği zaman da Solmaz Abla diye seslenir. Bu unvanlar hak edilen gerçek unvanlar, geçici değiller. İstanbul bir hanımefendisini, Bolu şehri de beyaz saçlı meleğini kaybetti. Ruhu şad olsun, mekânı cennet olsun. Ahmet Amcamıza hayırlı, uzun ömürler ve sabırlar diliyorum” ifadelerini kullandı.

          “İstanbul Bir Hanımefendisini, Bolu Şehri Beyaz Saçlı Meleğini Kaybetti.”

          Rektör Alişarlı, özetle “Ahmet Baysal Amca, vakfın gelirleri haricinde öz gelirleri olan bir insan. ‘Rektör Hocam, kenarda bir miktar paramız kaldı, bir karar verdik. Bir hayır işleyeceğiz.’ demişlerdi. Bu hayır da Solmazana Anaokulu oldu. Tüm kazandıklarını hep hayra yönelten bir aile oldular. Solmaz Hanımefendinin bir özelliği vardı, pek bilinmez: Resim yapardı. Yağlı boya tablolar yapardı. Bunların gelirlerini yine hayır işlerine harcardı. İzzet Baysal Vakfımızın, tüm Boluluların ve ülkemizin başı sağolsun. Allah rahmet eylesin.” diye konuştu.

           Bolu Belediye Başkanı Özcan: “Baysal Ailesinin Bizlere Çok Hakkı Geçmiştir.”

          Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan da bugün acı bir olay için bir araya gelindiğini belirterek, “Müftü bey, ‘Hakkınızı helal eder misiniz? diye sorarken bizlere, ‘Bizim ne hakkımız geçmiş olabilir ki?’ diye düşündüm Solmaz Hanıma ya da Baysal ailesine. Asıl onların bize çok hakkı geçti. Biz, onların yaptırdığı okullarda okuduk. Bizim çocuklarımız, onların yaptırdığı hastanelerde doğdu. Bolumuza üniversite kazandırdılar. İnşallah biz de bu aileye, Bolulular olarak vefa duygumuzu hiçbir zaman yitirmediğimizi göstereceğiz. Ahmet Amca, başın sağ olsun, tüm Boluluların başı sağ olsun, mekânı cennet olsun” şeklinde konuştu.

           Vali Kılıç: “Ahmet Amcaya Hep Beraber Daha Fazla Sarılacağız.”

           Bolu Valisi Erkan Kılıç, Bolu olarak üzüntülü bir gün yaşadıklarını belirterek, “Solmaz annemizi, kardeşimizi kaybettik. Allah rahmet eylesin, mekânı cennet olsun. Kendisini 2-3 ay kadar önce Ahmet Amcayla birlikte İstanbul’da ziyaret etmiştim. Dostça davranan, Bolu için, bu ülke için düşünen, yürekleri bu vatan için çarpan bir aile olduklarına daha da emin oldum. İzzet Baysal, Türkiye’ye ve dünyaya mâl olmuş bir kişi. Bolu’ya geldikten sonra O’nun ne kadar büyük bir değer olduğunu daha iyi fark ettim. Etrafımıza baktığımızda her yerde İzzet Baysal ve vakfı var. Ahmet Amca ve vakfın mütevelli heyeti, O’nun hayırseverliğine hiçbir leke kondurmadan, tertemiz bir şekilde bu vakfı yönetti ve yönetmeye devam ediyor. İnsanların hayır yapanı çok kıymetlidir dinimizde. Veren el her zaman daha hayırlıdır, daha ulvi olarak görülmüştür. İzzet Baysal ve vakfı, Ahmet Amca, kendilerini hayra adamışlar. Aklı Bolu’da, ‘Ülkeye nasıl hizmet edebilirim, nasıl faydalı olabilirim?’ diye düşündüler yıllarca. Bu kolay bir iş değildir, özveri ister, insanın genetiğinde, yapısında olması gerekir. Eğitime yapmış olduğu yatırımlarla beraber ülkemizin gerçekten önünü açan nice nice zeki ve yetenekli gençler yetiştirdiler. Kendilerinden tekrar Allah razı olsun. Üzüntülüyüz, Bolu çok büyük bir değerini kaybetti. Ahmet Amcaya hep beraber daha fazla sarılacağız. Çünkü bu değerleri her zaman bulmak mümkün olmuyor. Ahmet Amcaya baş sağlığı diliyorum. Solmaz Annemizin mekânı cennet olsun, Allah rahmet eylesin. Hepinize sabırlar diliyorum. Başımız sağ olsun.” ifadelerini kullandı.

           İzzet Baysal Vakfı Başkanı Ahmet Baysal: “Solmaz Ablalarını Unutmadıkları İçin Çok Teşekkür Ediyorum.”

          Törenin sonunda Ahmet Baysal ise, “Herkese geldikleri için, Solmaz Ablalarını unutmadıkları için çok teşekkür ediyorum. Allah hepinizden razı olsun” dedi.

          Solmaz Baysal’ın Cenazesi Türk Bayrağına Sarıldı

          Törenin ardından Türk Bayrağı’na sarılı cenaze, tören mangası tarafından cenaze aracına konarak Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi Gölköy Kampüsü’ndeki İzzet Baysal Anıt Mezarı yanındaki aile kabristanına dualar eşliğinde defnedildi. Solmaz Baysal’ın kabri çiçeklerle süslendi.

          Ahmet Baysal'ın veda konuşması yürek burktu

          Eşinin naaşını mezara bizzat kendisi koymak isteyen 96 yaşındaki Ahmet Baysal gençlerin yardımı ile mezara indirildi. Ahmet Baysal definden sonra da Eşinin mezarın başında yalnız kalmak isteyerek, Sevgili Eşine veda konuşması yaptı. Ahmet Baysal; "Solmaz! Hayat Arkadaşım benim. Seni çok seviyorum. Seni burada yalnız bırakmayacağım. En kısa zamanda yanına geliyorum" diyerek veda etti.

          Solmaz Baysal’ın Özgeçmişi

          Solmaz Baysal, 20 Nisan 1930 yılında Bolu Tabaklar Mahallesi’nde İlkokul Öğretmeni Kadriye Atay (1907-1997) ve Diş Hekimi Tevfik Atay’ın (1900-1987) ikinci çocuğu olarak dünyaya geldi.

           İlk ve ortaokulu Bolu’da tamamlayan Solmaz Baysal, lise 2’nci sınıfa kadar Erenköy Kız Lisesi’nde okuduktan sonra Kandilli Kız Lisesi’nden mezun oldu.

           İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nde okurken, annesinin rahatsızlığı nedeniyle yüksek öğrenimini bırakmak zorunda kaldı. 1958 yılında aile dostları Baysallardan Ahmet Bey ile evlendi. Ahmet Baysal ile Bolu’da birçok hayır eserine imza atan Solmaz Baysal, zarafeti, güler yüzü ve hanımefendi kişiliğiyle Boluluların gönlünde taht kuran örnek bir isim olarak hayırla yâd edilmeye devam edecek.

    • Meral kebapçıoğlu 27 Ocak 2023 . 19:38

      Bolumuzun başı sağ olsun Allah rahmet eylesin mekanı cennet olsun inşallah Allah Ahmet baysal amcamıza uzun ömürler versin inşallah
    • Başsağlığı20 Ocak 2023 . 16:40

      Solmaz Baysala Allahtan rahmet dileriz. Geride kalanlara Allahtan sabırlar dileriz.
    • SADİ İÇTEN20 Ocak 2023 . 13:59

      cennet mekanları olsun allahrahmet eylesin
    • İbrahim Atalay 20 Ocak 2023 . 09:48

      Solmaz Annemize Allahtan rahmet diler, mekanı cennet olsun dileklerimizle başta Ahmet Baysal olmak üzere tüm Bolulularin ve sevenlerinin başı sağ olsun.
    • İSMAİL FİDAN19 Ocak 2023 . 22:37

      SOLMAZ ABLAMIZA ALLAH RAHMET EYLESİN MEKANI CENNET OLSUN İZZET BAYSAL VAKFININ DEĞERLİ AHMET AMCAMIZIN Eşi DEVLET HÜKÜMET DEN TEMSİLCİ GELDİMİ. BİLMEM AMA YAZILMADI .

    Yorum yazın

    İsim (Gerekli)
    Yorumunuz (Gerekli)

    Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.

    GÜNÜN SÖZÜ

    Türk çocuğu ecdadını tanıdıkça daha büyük işler yapmak için kendinde kuvvet bulacaktır.

    SON YORUMLAR
    Sağlık İlaç Gıda Takviyesi Siyah Sarımsak