Basın Konseyi dışında, hiçbir gasteci cemiyetine üye değiliz

Ayman Yaylasında Taş Ocağı İçin Ağaç Katliamını Köylülerin Direnişi Durdurdu

Ayman Yaylasında Taş Ocağı İçin Ağaç Katliamını Köylülerin Direnişi Durdurdu
    16 Eylül 2021

    Bolu’nun Kıbrıscık ilçesinde yapılmak istenen taş ocağına karşı çıkan ...

    Ayman Yaylasında Taş Ocağı İçin Ağaç Katliamını Köylülerin Direnişi Durdurdu

        Bolu’nun Kıbrıscık ilçesinde yapılmak istenen taş ocağına karşı çıkan vatandaşlar ağaçlarının kesilmesini önlemek ve doğalarına sahip çıkmak için eylem başlattı.

         Kıbrıscık yolu üzerinde bulunan Ayman yaylası yakınlarına yapılması planlanan taş ocağı köylülerin tepkisine neden oldu. Çevre ve ağaç katliamının yaşandığını söyleyen köylüler taş ocağının yapılmaması için direnişe geçti. Taş ocağı yapılacak yere sadece 500 metre mesafedeki ve 500 yıldır bu dağlarda hayvancılık yapan Ayman Yaylası’nın birkaç dönümlük merasına, köylülerin başını soktuğu iki odalı evlerine göz koyduklarını belirten köylüler, “Daha yargı süreçleri tamamlanmadan asırlık çam ağaçlarını kesiyorlar. Güzelim doğamız yok ediliyor. Bir çevre ve ağaç katliamı yaşanıyor. Yer altından çıkarılacak bir avuç maden için, taş ocağı için yerin üstündeki ormana, canlılara, çiçeklere, ekosisteme kıyıyorlar. Üstelik bu alana 900 metre uzaklıkta, yakın zamana kadar kullanılmakta olan bir taş ocağı olmasına rağmen, yeni bir taş ocağı açmaya çalışıyorlar.” dedi.

          DOĞA SEVERLERE DESTEK ÇAĞRISI

          Ayman yaylasında yaşayan vatandaşlar, taş ocağının açılmaması için başlattıkları direnişe tüm doğa severleri destek vermeye çağırarak, şöyle konuştular:

         “Evet bu dağları biz savunacağız, biz! Bu mücadele tüm Bolu Halkı’nın ve Bolu’nu tüm yaylalarının mücadelesidir. Bugün burada ağaç kesenler, sesimizi çıkarmazsak, engel olmazsak yarın dağlarda orman bırakmazlar. Biz 500 yıldır bu dağlarda hayvancılık yapan, bu ormanın gerçek sahipleriyiz. Bu dağlarda büyüdük, karnımızı bu dağlar sayesinde, bu dağlarda doyurduk. Analarımız, babalarımız bu dağlardaki mezarlığımızda yatıyor. Onların gözü gibi koruduğu bu dağları, meralarımızı, ormanımızı onlardan nasıl teslim aldıysak, çocuklarımıza ve torunlarımıza da aynı şekilde bırakmak istiyoruz. Bir tek dalına zarar gelsin istemiyoruz. Biz dağdan bir tek odun dalı getirip yakmaya kıyamazken, ekmeğimizi beslediğimiz mandaların tezeğiyle pişirirken, elin oğlu şimdiden 150 ağacımızı kesti geçti bile. Ve 1500 ağaç kesmek istiyorlar, taş ocağı için. Ağaçlarımız, ormanımız katledilmesin, taş ocağı istemiyoruz. Bu güzelim doğamız yok olmasın. “

    GÜNÜN SÖZÜ

    Medeni olmayan insanlar, medeni olanların ayakları altında kalmaya mahkumdurlar.

    SON YORUMLAR
    Sağlık İlaç Gıda Takviyesi Siyah Sarımsak