Basın Konseyi dışında, hiçbir gasteci cemiyetine üye değiliz

Suriyeliler için belediyeye öneriler 

Suriyeliler için belediyeye öneriler 
    27 Temmuz 2021

    Suriyeliler için belediyeye öneriler Belediye Başkanımız, 10 günlük uzun ...

        Suriyeliler için belediyeye öneriler 

           Belediye Başkanımız, 10 günlük uzun tatildeki fikir sofralarında oluşan yeni fikirlerden birini uygulamaya koydu sağ olsun, hepimizin içine su serpti.  

         Bu misafirlik uzadı diyerekten yabancılara suyu 10 kat fazla satacaklarını açıkladı. Başka da fikirleri olduğunu da söyledi. Ben de benzeri uygulamalar için fikren destek olayım istedim.  

         Bu yazı, su saati okuyan görevlilerin şaşırıp bana 50 lira yerine 500 lira fatura göndermemesi için tabi. Yoksa gitsin tabi Suriyeliler.  

         Yabancıların kapılarındaki su abonesi tabelalarına sarı bir yıldız konulabilir. Bizimkilerle karışmaması için yani. Hayır hayır, onu demiyorum. Yakaya yıldız uygulaması daha önce yapıldı, yeni bir fikir değil. Belki sadece farklı renkli maske takmaları istenebilir. 

          Ama şu olabilir. Gitsin ya bunlar. Kökez suyu çeşmeleri dikey bir bariyerle ikiye ayrılabilir. Bir tarafı colored, bir tarafı White şeklinde. Bu çok anlaşılır olmazsa yabancı ülkelerin sınır kapılarındaki gibi “Bolu vatandaşları” ve OTHERS olarak tabela konulabilir. Bu OTHERS, iki buçuk litrelik Abant su bidonunu 10’dan fazla kullanan temizlik bilmez Suriyeliler için. İsterlerse 100 defa kullansınlar. Zaten pis kokuyorlar, çekmek zorunda mıyız? 

          Aynı uygulama tabi pazar yerleri, umumi tuvaletler, belediye otobüsleri, Kemal Sunal oyun parkı için de geçerli olabilir. Tabelanın yazısını da söyleyeyim: Belediyemizin parkına hoş geldiniz. Yabancılar hariç. Bolu doğumlu çocuklar varsa onlar da çok uzatmamak kaydıyla salıncakta biraz sallanabilir. Otobüslerde de arkadan inip arkadan binsinler. Yapılacak caminin projesi de buna uygun yapılsın. En arkada kılsınlar. 

          Otogardaki tuvaletlerde de aynı şekilde bir ayrım olmalı. Suriyeli veya Afgan, Bolu’dan gidiyorsa bedava olsun. Bolu’ya geliyorsa küçük 50, büyük 100 lira olarak fiyat belirlenebilir. Meclisin buna yetkisi var.  

          Şehir içinde yeni yapılan göbeklerden birine Nayk marka ayakkabı giyen ve burnunu karıştıran temsili yabancı heykeli yapıp, altına Türken Raus, pardon Syrian Raus yazılıp, bu uygulamalar anıtlaştırılabilir.  

          Ev sahibi olan yabancı sayısı çok yok, bunların çoğu kiracı. Kira stopajı da 20’ye katlanabilir.  

         Ödeyemeyenler Aşkale’de, pardon belediyenin taş ocağında çalışmaya mecbur tutulabilir. En son 80 sene önce yaptılardı, yine niye olmasın? 

          Tabi net olmayan şeyler de var. Sizin de bir dönem evinizde yabancı yardımcı çalıştırdığınız gibi evinde yaşlılara bakan Özbek bulunduranlar için bir indirim uygulanacak mı? Evin nüfusuna göre su ücretinde daha düşük bir oran uygulanacak mı mesela, 4-5 katı gibi.  

          Benim aklıma ilk gelen öneriler ve sorular bunlar. Yeter ki gitsinler. 

           Zeynep K. 

     

     

     

      

     

     

     

     

     

    • Metin Çelik29 Temmuz 2021 . 19:59

      Sn Yazar Zeynep K. İRONİ Yapmış Belli. Ancak Bu ve benzeri cümleler kurarak bunu dillendirmek bile inanılmaz tehlikeli. Bunun adı IRKÇILIKTIR. YAni birileri de Zeynep hanımın yazdıklarını gerçek zanneder. Şahsen Yabancılara karşı asla bir Ayırımcı düşüncem Yok Olamazda hatta imkanım olsa Yardım da etmek isterim. Ama GÖNDERİLMELİLER. Yalnızca Suriyeliler Değil SUUDLar ve Katarlılar da gönderilmeli. Kağıt olan değersiz varlıklarla ülkemin toprakları Peşgeh
    • Doğru Söz27 Temmuz 2021 . 19:55

      Ülke işgal altında, geleceğimiz tehdit ediliyor... Zeynep hanım ise saçmalıyor. Uyan kardeşim uyan.
    • İnsanlık27 Temmuz 2021 . 15:16

      Yazınız muhteşem olmuş nedense Avrupa ve Amerika'nın zencilere yıllarca yaptıkları geldi aklıma günümüzde hayvan haklarını koruyalım derken ortaçağ Avrupasına dönmek istiyorlar.
    • Kimsinsen27 Temmuz 2021 . 13:23

      Zeynep k. Merhaba, şu soyadınıda yazsana bi zahmet..
    • İşgal altındayız 27 Temmuz 2021 . 13:17

      Ne içtiğini bilmiyorum bu yazıyı yazarken de, şunu kafanıza iyi sokun, yarın ilk sizden başlarlar kesmeye ahanda bu lafım burda. Açın gözünüzü, açııın ülkemiz işgal altında, İŞGAAAL. neyin kafasını yaşıyorsunuz. Kaldırdı bu yazıyı daa..
    • Halkın geneli27 Temmuz 2021 . 11:29

      Zeynep K tebrikler teşekkürler

    Yorum yazın

    İsim (Gerekli)
    Yorumunuz (Gerekli)

    Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.

    GÜNÜN SÖZÜ

    Dünyanın her tarafından öğretmenler insan topluluğunun en fedakâr ve muhterem unsurlarıdır

    SON YORUMLAR
    Sağlık İlaç Gıda Takviyesi Siyah Sarımsak