Basın Konseyi dışında, hiçbir gasteci cemiyetine üye değiliz

B.k tesisine tepkiler büyüyor !

B.k tesisine tepkiler büyüyor !
    11 Temmuz 2021

    B.k tesisine tepkiler büyüyor ! Bu kadar çok tavukçuluk ...

           B.k tesisine tepkiler büyüyor !

            Bu kadar çok tavukçuluk yapılan ilimizde, tavuk kümeslerinin b.klayamadığı bakir kalabilmiş ender bölgelerimizden olan Kuzören Emirler Köyü’ne İl Genel Meclisi’nden yapımı için onay verilen Kanatlı Hayvan Atıklarından Enerji üretecek b.k tesisine karşı köylü ayağa kalktı. Kuzörenemirler Köyü Yardımlaşma, Kalkındırma ve Kültür Derneği Başkanı Abdullah Koca İl Genel Meclisi üyelerine seslenerek bu yanlıştan dönmelerini istedi.

            İlimizdeki doğa, çevre ve görüntü kirliliğinin baş sorumlusu olan kanatlı sektörü, Aşağıkuzören, Nuhlar, Kuzörendağlı ve Ericek köylerinin bulunduğu, bu kadar pisliğin içinde bakir kalmayı başarabilmiş olan bu bölgeye B.k tesisi kurmak için İl Genel Meclisi’nden karar çıkartmış bulunuyor.

             Kanatlı hayvan atıklarından (gübre ve buna benzer) enerji üretecek tesis; Kuzörenemirler Köyü sınırları içinde Köroğlu Trafik İstasyonu’nun karşısında D 100 Karayolu’na 100 metre mesafede yapılmak isteniyor. Bu civarda bulunan beş köyü çok büyük sıkıntılara sokacak olan ( su, hava, koku, pis atık su gibi) bu tesis için, İl Genel Meclisi’nin yapım için; 6 red 2 çekimser oya karşılık 15 evet oyu ile onay vermesi akıllara değişik soru işaretleri getiriyor.

            B.k tesisinin kurulması için daha önce birçok bölgede girişimlerde bulunulduğuna dikkat çeken . Kuzörenemirler Köyü Yardımlaşma, Kalkındırma ve Kültür Derneği Başkanı Abdullah Koca, “daha önce kurulmak istenen bölgelerde halk ayaklanınca geri adım atıldı. Son olarak buraları sahipsiz sanmış olmalılar ki, bula bula köyümüzü bulmuşlar.

              Bölge köylerimiz halklarını çok büyük üzüntü ve öfke içinde bırakan bu karar, 6 red 2 çekimser oya karşılık 15 evet oyu ile İl Genel Meclisi’nden çıkarılmış bulunuyor. Bu kararı alırken özellikle Yeniçağa ilçesi üyelerine ve Başkan Yüceer’e sesleniyorum; Vicdanınız rah mı? Aldığınız bu kararla beş köyün geleceğini ve kuş cenneti olarak bilinen Yeniçağa gölünü bitirdiğiniz gibi, Bu atıkların taşınması sırasında, Bolu şehir merkezi, diğer yerleşim merkezlerinin içinden geçerken ortalığa bırakacağı kokularla muazzam bir çevre kirliliğine imza attığının farkında mısınız? Eminim ki üyelerin birkaçı hariç, b.k tesisi için onay verdikleri buranın yerini bile bilmiyordur.

            Bizler beş köy muhtarının ve köylülerimizin de imzalarının bulunduğu dosyayı Cumhurbaşkanımız ile Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’na ulaştırmış bulunuyoruz. İl Genel Meclisi’nden beklentimiz, ilerde kendilerini çok büyük vebal altında bırakacak olan bu yanlış karardan bir an evvel dönmeleridir. Bu kararı yeniden gündeme alarak düzeltmelerini bekliyoruz “dedi

    • Mustafa14 Temmuz 2021 . 09:06

      Bolulu rumuzlu şahsa, 30 km uzakta ise bize ne mi diyorsun, Gezi olaylarında 3-5 tane ağaç için yıktılar, yağmaladılar ve ülkenin her yerinde eylem ve protestolar yapıldı. Neden şimdi her türlü hastalık yapacak bu santral bozuntusuna ses çıkmıyor? İstersen bekçi olarak işe gir o kokuların çevreye yayılmasını önlersin. Bu yerleşim yerlerine gelerek yani sahaya inerek inceleme yapmayıp bu tesise ÇED raporu verenlerin, ruhsat verenlerin ve İl genel meclisinde Evet di
    • Nusret Özcan14 Temmuz 2021 . 01:39

      Köyün Ağası.
    • Kokusunu alın.14 Temmuz 2021 . 00:43

      Yorumlarımı yayınlarsanız, ilgili kişilere yardımcı olacaktır. Konu ile ilgili daha fazla araştırma yapabilirler. "waste incineration plant regulation chicken" google üzerinde arama yaparak daha fazla içeriğe ulaşabilirler. Bilinçsiz sözler yerine, araştırmak ve işin sadece kokuya bağlı olmadığını anlamak gerekiyor. Anayollardan, yerleşimlerden uzağa yapılması daha uygun böyle tesislerin. Dertleri ulaşım maliyeti; halk sağlığı değil. Köyün Ağası.
    • Kokusunu alın.14 Temmuz 2021 . 00:37

      4."Bu topluluklar, kirletici tesislerin alıntılanmasını engelleyecek veya endüstriye ve hükümete düzenlemeleri takip etmesi ve uygulaması için baskı yapacak siyasi nüfuzdan yoksundur. Fosil yakıtlara bağımlılığı azaltmayı amaçlayan politikalar, çevresel adaletsizlikleri ve çevre sağlığına yönelik tehditleri artırma potansiyeline sahiptir."
    • Kokusunu alın.14 Temmuz 2021 . 00:36

      3."Endüstriyel çiftlik hayvanı üretimi, sakinlerin önceden var olan hastalıklar, diğer maruziyetler ve stres etkenleri ve tıbbi hizmetlere yetersiz erişim nedeniyle hava kirleticilerine karşı daha savunmasız olabileceği düşük gelirli, kırsal topluluklarda yoğunlaşma eğilimindedir."
    • Kokusunu alın.14 Temmuz 2021 . 00:35

      2."Kanatlı atıklarının yakılmasından kaynaklanan emisyonlar arasında partikül madde, dioksinler, arsenik, biyoaerosoller ve diğer toksinler bulunur; çeşitli bileşenler kardiyovasküler hastalık, kanser, solunum yolu hastalığı ve diğer hastalıklarla ilişkilidir. "
    • Kokusunu alın.14 Temmuz 2021 . 00:34

      1."Kuzey Carolina'daki mevzuat, kümes hayvanı atıklarının yakılmasından yenilenebilir enerji elde edilmesini zorunlu kıldı ve eyalet çapında üç kümes hayvanı çöpüyle çalışan enerji santrali önerisiyle sonuçlandı. Bu makale, elektrik enerjisi üretimi için kümes hayvanı atıklarının yakılmasıyla ilgili çevre sağlığı ve çevre adaleti konularını özetlemektedir. "
    • Kokusunu alın.14 Temmuz 2021 . 00:33

      Bu linkler yayınlanırsa halkımız daha bilinçli olacaktır. Amerika bu işin öncüsü; ama riskleri çok fazla. Bizde her işin bir açığını bulduklarından, bu riskler çok çok fazla. https://translate.google.com/translate?hl=tr&sl=en&u=https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/21411424/&prev=search&pto=aue
    • Vatandaş 13 Temmuz 2021 . 21:36

      Yalnız Bolu nun girişindeki koku beyaz et firmalarının değil arıtmadan gelen kokudur ki bu arıtma tesisi bir önceki belediye tarafından yapılmıştır aksini iddia eden arkadaş gidip görüp inceleyebilir ancak tesisin bu kadar güzel yere kurulmasına karar verilmeside ayrıca düşündürücü
    • Bolulu13 Temmuz 2021 . 00:02

      Ya arkadaş bolunun içindeki kötü kokulara ses çıkarmiyorsunuz.Bolu ya 30 km uzak bir yere yapılana kirlilik diyorsunuz .Hayırdır
    • Aladağ12 Temmuz 2021 . 12:39

      Toplumumuzda maalesef bana dokunmayan yılan bin yıl yaşasın zihniyeti var. Ülkede çevreyle ilgili bir sürü sıkıntı varken bunu dert edinmeyen insanlar mesele kendi köyleri ya da ilçeleri olunca adeta green peace eylemcisi kesiliyorlar. Kendilerine dokununca ancak harekete geçiyorlar. Boluda da aynı maalesef.
    • Köy Ağası12 Temmuz 2021 . 10:19

      Eylem ne zaman onu da haber verin. Hafriyata başlamıştı, Bolu'nun "koku merkezi", "Bolu'ya Hoşgeldiniz" yazısı ile karşılayamıyoruz bile insanları; neden mi, Bolu'nun girişi kokuyor hem de ne koku! Şimdi sıra bu el değmemiş, özenle korunmuş alana geldi. Üç kuruş alacağız diye, köy içinden aracı olup, insanları kandırıp, bu arazilerin satışına önayak olanlara baki kalacak özlü sözler her zaman olacaktır.Zihniyeti bozukların bu ülkeye gram faydas
    • Recai.12 Temmuz 2021 . 09:35

      Bolu ilimizde ki basın mensupları ve medya neredesiniz? Bolumuza basın olarak yerden yere vurduğunuz Bolunun çocuğu Kamuran mı sahip çıkmaya ve mağdurların sesini duyurmaya çalışacak? Sn. Vekillerimiz, Sn. Valimiz, Sn. Belediye başkanımız bir yöre katliamı yapılmasına sessiz kalıp sahip çıkmayacakmısınız? Ulaşım ağının iki büyük yolunun ortasına ve yeniçağa gölünün yakınına bu b.k tesisi yaptırılır mı? İnsaf, İnsaf, Vicdan, Vicdan.
    • Ahmet12 Temmuz 2021 . 09:30

      Bu tesis ile ilgili şirketin köyümüze gelerek köylülerimizi kandırma çabalarına hem de bir Dini Bayram günü Bakanlık görevlisi bir bayan yetkilinin katılması manidardır. Toplantıda Resmi bir tatil de nasıl oluyor da Ankara'dan kalkıp buralara neden geliyorsunuz sorumuza Bayan cevap verememiştir. Bir şeyler dönüyor ama ne dönüyor, çözemedik. Bolu ilimizde ki bütün STK, Siyasetçi ve kurumlardan destek talep ediyoruz. Buradan üretilen enerji kimlere verilecek. Çe
    • Mustafa Acar12 Temmuz 2021 . 09:22

      Bolu ili bu kadar sahipsiz mi? Önce çaydurt yöresi şimdi güzel köyümüze b.k tesisinin yapımına yöre meclisi onay veriyor. Bu tesis yapılacak ise kümeslerin çok olduğu ve kıraç alanlara yapılması gerekli. E-5 ve otobanın arasına, Tatlı su havzası olan Yeniçağa gölüne sınır olarak yapılması bir doğa ve insanlık katliamıdır. İl encümen üyeleri bu kadar sorumsuz nasıl olabiliyorlar? İnsanın aklına kötü şeyler geliyor. Biz yıllardır mücadele ediyoruz.
    • vatandaş 11 Temmuz 2021 . 22:08

      Bolu isviçrenin alpleriyle aynı değerde değil mi ? Kadim şehrimiz Bolu ve doğası isviçre alplerinden bile daha kıymetlidir. Bu tesisi kurmak istiyorsanız gidin eskişehire kurun.Sonuçta tavukçuluğun asıl merkezi orası değil mi kardeş ?

    Yorum yazın

    İsim (Gerekli)
    Yorumunuz (Gerekli)

    Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.

    GÜNÜN SÖZÜ

    Geçmişten çok geleceği düşünmeliyiz, çünkü bundan sonra orada yaşayacağız.

    SON YORUMLAR
    Sağlık İlaç Gıda Takviyesi Siyah Sarımsak