Basın Konseyi dışında, hiçbir gasteci cemiyetine üye değiliz

Turizm Haftasında Çevrimiçi Söyleşiler Gerçekleştirildi

    5 Mayıs 2021

    Turizm Haftasında Çevrimiçi Söyleşiler Gerçekleştirildi Bolu Abant İzzet Baysal ...

          Turizm Haftasında Çevrimiçi Söyleşiler Gerçekleştirildi

           Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi Turizm Fakültesi her yıl 15-22 Nisan arasında ülkemiz genelinde çeşitli etkinliklerle kutlanan ve insanların turizm sektörüne ilişkin farkındalıklarının artması sağlanan Turizm Haftasında çevrimiçi söyleşiler düzenledi.

           Turizm Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Asım Saldamlı’nın uygulamaya geçirdiği etkinlik takvimi çalışması çerçevesinde turizm akademisyenleri ilgilendikleri konulara ilişkin keyifli söyleşiler düzenleyerek öğrenciler ile sektörel uzmanları bir araya getirdiler. Gazetemize etkinlikler konusunda bilgiler veren Dekan Yardımcısı Dr. Öğr. Üyesi İsa Bayhan, yapılan etkinliklerin vatandaşlarımızın katılımına açık olduğunu, Üniversitemiz İbu Ajanda platformu ile Fakültelerinin sosyal medya hesaplarını takip ederek tüm vatandaşlarımızın benzer etkinliklerden haberdar olabileceğini ve halkımızın etkinliklere katılımının kendilerini memnun edeceğini bildirdi. 12 Nisan 2021 tarihinde Orni Restoran'ın kurucu şefi Ceyda Baza ile Gastronomi ve TV programları üzerine keyifli bir söyleşi yapıldı. Gastronominin kitle iletişim araçları ile etkileşiminin çok farklı boyutlara ulaşması; birçok insanın bu alana ilgi duyması ve güncel bir alan olarak gün geçtikçe popülerleşmesine olanak sağlaması Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölüm Başkanı Doç. Dr. Alper Kurnaz’ın moderatörlüğünde gerçekleşen söyleşide ele alınan hususlar oldu. 14 Nisan 2021 tarihinde Turizm Haftası etkinlikleri kapsamında Turist Rehberi Onur Akgül konuk edildi. Doç. Dr. Hande Akyurt Kurnaz moderatörlüğünde gerçekleşen etkinlikte turizm rehberliği, dünya tarihi ve efsaneleri açısından önemli bir merkez olan Troya hakkında bilgiler verildi. Çevrimiçi şekilde yapılan etkinliğe fakülte öğrencileri katılarak etkili bir iletişimin oluşmasını sağladı. 16 Nisan 2021 tarihinde Türkiye'nin en büyük ve en önemli dağcılık kulüplerinden Zirve Dağcılık ve Doğa Sporları Kulübü Genel Başkanı Orhan Kozan, ‘Doğa Yürüyüşü, Dağcılık ve Macera Turizmi’ konulu söyleşiye konuk oldu. Youtube üzerinden çok keyifli bir sohbet gerçekleştirildi. Arş. Gör. Gökçe Yasemin Ersöz moderatörlüğünde gerçekleşen söyleşide Orhan Kozan öğrencilerimize, gençlerin bu tarz macera sporlarına katılımı ile ilgili önemli bilgiler verdi. 21 Nisan 2021 tarihinde ise ‘Zamanda 12 Bin Yıllık Yolculuk: Göbeklitepe’ konulu söyleşi gerçekleştirildi.

           Moderatörlüğünü Dekan Yardımcısı ve Turizm Rehberliği Bölümü Başkanı Dr. Öğr. Üyesi İsa Bayhan’ın yaptığı etkinlikte Yeditepe Üniversitesi Tarih Bölümü'nden Öğr. Gör. Başak Kuzakçı ve Şanlıurfa Bölgesel Turist Rehberleri Odası Başkanı Müslüm Çoban konuk edildi. Tarihin Sıfır Noktası olarak tanımlanan Göbeklite'nin ülkemiz için anlamı ve önemi, ortaya çıkarılan yapılardaki semboller, ülkemiz turizmine sağlayabileceği kazanımlar söyleşide ele alınan konular oldu.

             Keyifli etkinlik sonrası katılımcıların soruları cevaplandı. Konuk uzmanlar katılımcılara değerli bilgileriyle katkılar sağlayarak öğrencilere ve üniversitemize iyi dileklerini bildirdiler.

    GÜNÜN SÖZÜ

    İşsiz adam durgun su gibidir, bozulup kirlenir.

    SON YORUMLAR
    Sağlık İlaç Gıda Takviyesi Siyah Sarımsak