Basın Konseyi dışında, hiçbir gasteci cemiyetine üye değiliz

 Belediye Meclisi Notları ve Su Savaşları 

 Belediye Meclisi Notları ve Su Savaşları 
    15 Ocak 2021

    Belediye Meclisi Notları ve Su Savaşları Belediye Meclisimizin 2021 ...

         Belediye Meclisi Notları ve Su Savaşları 

          Belediye Meclisimizin 2021 Ocak ayı II. birleşiminde söz aldık ve kürsüden hitap ettik. 

           Dünya tarihinin şüphesiz en zor yıllardan biri olarak geçen 2020 yılında, görevlerini başarılı bir şekilde gerçekleştiren işini layıkıyla yapan bütün belediye personelimize teşekkür ettik. Onların özveri ve sorumluluk bilinciyle yaptıkları her iş, biz seçilmişler için de büyük bir referanstır. Kendilerinden 2021 yılında da büyük beklentilerimiz olduğunu söyledik. Bugün Bolu Belediyesi’ne 18.000 iş müracaatının  bulunduğunu ve bu kişilerin mevcut personelimizin yerinde olmak istemelerinin personelimize ne kadar büyük sorumluluk yüklediğini hatırlattık. 

            Bolu Belediye binası içinde 300 adet masa olduğunu farz edelim. Belediye bütün imkanlarını seferber etse, ya da mevcut çalışanlarının maaşlarını yarıya indirip her masada 2 kişi istihdam etse, Belediyede 300 kişi daha istihdam olur. 18.000 kişinin çalışmak için  müracaat ettiği gerçekleşebilmesi imkânsız son derece trajik bir durumla karşı karşıyayız. Ve bu durum başta Başkan olmak üzere, hepimizi  son derece üzmektedir. 

            Pandemi döneminde bütün esnafımız  çok zor bir dönem geçirdi ve halihazırda da geçirmekte. Aslında birkaç sektör dışında herkesin sıkıntısı var. Ayrım yapmak çok zor. Bu süreçte nispeten şanslı olanlarda var. Bu grupta Bolu Belediyesi’nin müstecirleri de bulunmakta. Mülkiyeti Bolu Belediyesi’ne ait Boluspor tarafından kiralanan büfeler ise diğer belediye müstecirlerinin faydalandığı kira indirimlerinden faydalanamadıklarını tarafıma ilettiler. Kürsüden onların bu isteklerini dile getirerek Boluspor Kulübü Başkanı Sn. Abdullah Abat’a seslendim. Boluspor tarihinin çok önemli yıllarına ve mucizelerine şahitlik etmiş bir kişi olarak, Boluspor’un Bolu halkının gönlünde ve dualarında yer bulamadığı zaman başarılı olmasının mümkün olmadığını biliyorum. Umarım, Sn. Başkan sesimizi duymuştur. 

          Bolu gelişiyor yeni bulvarlar, cadde ve sokaklar açılıyor. Bu bulvar, cadde ve sokaklara verilecek isimlerde Belediyemizin gündeminde. Bir elin parmaklarını geçmeyecek kadar siyasetçimiz bakanlık koltuğuna oturmuştur. Sn. Avni Akyol; Adalet Partisi ve Anavatan Partisi'nden, Kültür Bakanlığı ve Millî Eğitim Bakanlığı, Sn. Neşet Akmandor Cumhuriyet Halk Partisi’nden Enerji Tabi Kaynaklar ve Millî Savunma Bakanlığı, Sn. Kazım Oksay Anavatan Partisi’nden Başbakan Yardımcısı, Devlet Bakanı ve Sanayi Ticaret Bakanlığı yapmıştır. Neşet Akmandor ismini bugün  birçok CHP'linin bile hatırladığını zannetmem. Sn. Avni Akyol’un, Sn. Kazım Oksay’ın da dönemlerinde bütün hemşerilerini kucakladıklarını biliyorum. Dolayısıyla bu değerlerimizin isimlerinin de Bolu'da yaşatılması gerektiğini kürsüden belediye meclisimizle paylaştım. 

          O'nu en çok eleştirenlerin başında geliyordum. Bundan dolayı beni pek sevmezdi diye düşünüyorum. Geçmiş dönem belediye başkanlarının isimlerinin bulvar ve caddelere verilmesi bir gelenek ve ahde vefa örneği olduğu için onun ismi de bir caddeye verilmek istenmişti. O gün, belediye başkanlarının isimlerinin caddelere değil de yaptıkları farklı eserlere verilmesi gerektiğini düşünmüştüm. Bunun gizli bir hizmet yarışına da yol açacağı aşikardı. O günkü konjonktür de ismin caddeye verilme işi ertelendi. Bu işe başladığımız günden beri bir KARADERE efsanesi dillendiriliyordu.  İşte burası olmalı dedim ve açılışını bekledim.  

          Aslında vatandaş ne tünele bakar  ne harcanan paraya. Vatandaş musluğundan akan suyun kalitesine, kesintisizliğine ve de faturasına bakar! Değişen iklim şartlarını hepimiz gözlemliyoruz. Bu yıl yaşanan kuraklık karşısında endişeliyiz. Su Savaşları kapıda gibi gözüküyor. Bir damla su bile çok değerli artık. Türkiye’nin haracını yiyen İstanbul’a akan sularımızı öyle ya da böyle düşünerek memlekete akmasını sağlayan eski başkan Sn. Aladdin Yılmaz’ın ismi Karadere Tüneli'ne verilmesini Meclise teklif ettim. Akabinde o proje için çok çalışan bir isim daha yerel basında dillendirildi.  O ismi bulup görevlendirmek de bir liderlik yeteneğidir. Dolayasıyla Karadere’ye, Aladdin Yılmaz ismi birinci dereceden yakışır.  Çıraklık dönemi Cici Taksi, kalfalık dönemi Fırka Geçidi, ustalık dönemi de Karadere dir. 

              Cumhur Bandakçıoğlu 

     

     

    • GüçlüBolu18 Ocak 2021 . 21:18

      Ne kadar üzücü ki 18 bin iş başvurusu olması fatih metin bey klima fabrikası ve tekstil fabrikası yatırım yapacak demişti boluya seçimden önce keşke o yatırımlar bir an önce başlasa ve tanju özcan beyde bir fabrika yatırımcısı bulup boluya kazandırsa bence bulvar yada park bahçe gibi yapılan işten çok boluya fabrika açılmalı. saygılar
    • Ş.Atalay 16 Ocak 2021 . 15:18

      Cadde ve bulvarlara eski siyasilerin isimlerinin verilmesine karşıyım. Cumhur Bey e katılmıyorum.
    • Ayhan16 Ocak 2021 . 01:07

      Nedir bu eski boşkan aşkı. Halkın nabzınımı yokluyorsun.
    • bolulu15 Ocak 2021 . 23:51

      Yediği kul haklarını bir saysana. Saçmalamşsınız.
    • Sade Vatandaş15 Ocak 2021 . 23:10

      Bütün liderlerin doğruları ve yanlışları vardır. İyi yaptığı işler vardır hatalı yaptığı işler vardır. Bu durum istisnasızdır. Bizdeki fark 1 yanlış 3 doğruyu götürür. Alaadin güç zehirlenmesi yaşamıştır. Yakın idari kadrosu onu yanlışlara sürüklemiştir. Karadere, Güneş Enerji Santralı, Arıtma, Abant Kolektörü gibi büyük alt yapı projelerini Orman Fidanlığı, Orman İşletme, Müdürlüğü, Eski Cezaevi gibi benzersiz değerdeki yerleri Bolu
    • Ali Yılmaz15 Ocak 2021 . 22:04

      Vatandaş rumuzlu yorumcu,!.çok doğru söylemişsiniz.Aleattin Boluyu tanınmaz hale getırdi..!.köy'dük,sayesinde şehir olduk..!!
    • Yavasssss15 Ocak 2021 . 21:58

      Karadere sularinin altyapisini yapan aylarca planlayan kisi a.kadir key dir. Digerleri reklamlardaki artizler ve figuranlar
    • vatandaş15 Ocak 2021 . 18:47

      Boluyu tanınmaz hale getiren bu şahsın ismi zaten hafızalardan zor silinecektir.
    • cemil15 Ocak 2021 . 17:45

      siyasette vefa diye bir şey yoktur.siyasilere demem odur ki çalışmalarınızı Allah rızası için yapın.vatandaştan beklentiye girmeyin.balık bilmezse.halık bilir demişler.sonra üzülmeyin..
    • ARZU BEYKOZ15 Ocak 2021 . 17:42

      Bu yazdıklarınızı inanarakmı yazdınız Cumhur Bey çok şaşırdım doğrusu.Akşam karar verip sabah uygulayan,insanların yıllarca bırıktırıp aldıkları bahçeleri tarlaları gasp eden,adam kayıran,doğru soyleyeni şehirden kovan,kendi partılısını bile kusturen,bu guzelim şehri yaptığı uygulamalarla yerli-yabancı turıste hasret bırakan,sevdiği esnafı abad edip,sevmediğini batıran kişinin ismini değil bir yere koymak UNUTMAYA ÇALIŞIYORUZ..!!!!
    • Vatandas15 Ocak 2021 . 14:09

      Sayin Bandakcioglu.Alaattin Yilmaz`in adini mevcut baskan bir yere vermek istedi.Bolu AKP liler basta olmak uzere ayaga kalkti.Isminin verilmesine karsi ciktilar.Demek ki Alaattin`in eksileri artilarindan cok.O isim verme isi gundemden dustu.Sana gunaydin demek lazim.

    Yorum yazın

    İsim (Gerekli)
    Yorumunuz (Gerekli)

    Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.

    GÜNÜN SÖZÜ

    Çalışmak, neşeli olmak, çeneyi sıkı tutmak, işte sana başarı.

    SON YORUMLAR
    Sağlık İlaç Gıda Takviyesi Siyah Sarımsak