Basın Konseyi dışında, hiçbir gasteci cemiyetine üye değiliz

Bolu Rotary Kulübü ‘Disleksi’yi konuştu

Bolu Rotary Kulübü ‘Disleksi’yi konuştu
    14 Ekim 2020

    Bolu Rotary Kulübü ‘Disleksi’yi konuştu Bolu Rotary Kulübü, salgın ...

    Bolu Rotary Kulübü ‘Disleksi’yi konuştu

          Bolu Rotary Kulübü ‘Disleksi’yi konuştu
             Bolu Rotary Kulübü, salgın sürecinde de etkinliklerine hız kesmeden devam ediyor. Geçtiğimiz gün video konferans ile gerçekleştirilen toplantıda Disleksi Öğrenme Güçlüğü Derneği Bolu İl Temsilcisi Ayça Güler Özkan sunum yaptı.

             Bolu Rotary Kulübü, geçtiğimiz günlerde zoom üzerinden bilgilendirme toplantısı gerçekleştirdi. Toplantının konuğu Disleksi Özgül Öğrenme Güçlüğü Derneği Bolu İl Temsilcisi ve Özel Eğitim Öğretmeni Ayça Güler Özkan oldu. Özkan “Disleksi” konulu bir sunum yaptı. Disleksi Özgül Öğrenme Güçlüğü Derneği Bolu İl Temsilcisi Ayça Güler Özkan yaptığı sunumda “Disleksi Nedir?, Disleksinin Belirtileri Nelerdir?, Disleksili Çocuklar İçin Neler Yapılabilir?” başlıkları hakkında bilgiler verdi.

         “Dislektik çocuklar okul derslerinde başarısız olmaları durumunda özgüvenlerini kaybedebilirler”

          Özkan sunumunda yaptığı konuşmada, “Disleksi kişinin normal veya üstün zeka düzeyinde olmasına rağmen okuma, yazma ve dil becerilerinde problem yaşamasına sebep olan özel öğrenme bozukluğudur. Genellikle okuma bozukluğu şeklinde gözlemlenen disleksi, dikkat ve hafızayı da etkilemektedir. Disleksili çocuklar okuma ve yazmada güçlük çektiği için akademik alanda arkadaşlarının gerisinde kalabilirler. Disleksi doğuştan gelen, gelişimsel ve travmaya bağlı disleksi olmak üzere üçe ayrılır. Doğuştan gelen disleksi kalıtsal olabileceği gibi, doğum öncesi, doğum sırasında ve doğum sonrası komplikasyonlara bağlı olarak gelişebilir. Çocuğunuz okula başladığı zaman, okuma yazma öğrendiği süreçte akranlarına oranla yavaş okuyor ve yazıyorsa, okurken veya yazarken ses ve hece atlıyorsa, b,d p,q gibi sesleri karıştırarak okuyup yazıyorsa, okuduğu metni anlamada güçlük çekiyorsa, sayıları algılamada ve hesaplamada karıştırmalar ve güçlükler yaşıyorsa çocuğu disleksi açısından değerlendirmek gerekir. Dislektik çocuklar okul derslerinde başarısız olmaları durumunda özgüvenlerini kaybedebilirler. Buna bağlı olarak diğer psikolojik problemler başlayabilir. Bu nedenle erken yaşlarda tanılanan çocuklar bu gibi durumlara maruz kalmadan eğitim hayatlarına devam edebileceklerdir” ifadelerini kullandı.

    • Veli16 Ekim 2020 . 09:47

      Niye bu tur klupler hep boyle duygusal toplantilar duzenler, niye bunlarin uyeleri hep kalantor ailelerden secilir... ya birakin bunlari gencler o devirler bitti, artik Turk Devletleri konusulacak...
    • adem15 Ekim 2020 . 10:57

      rotary klübüyle alakalı malumat almak istiyoruz, hiç bir art niyet yok, sadece öğrenmek amaçlı soruyoruz, bilmiyoruz çünkü, ismi yabancı, bi de klup, neyin nesi bu? şehir klubü gibi bişey mi, iyi bişeyse amaçları hedefleri yaptıkları yapacakları topluma yararlıysa baktık bizde gireriz belki alırlarsa güzel bişeyse doğruysa neden olmasın ama öğrenmek istiyoruz nedir bu clup ismi yabancı
    • analiz15 Ekim 2020 . 09:06

      Sami bey okumak zorunda değilsiniz değil mi? Gazete haberi bu. Demek ki yazar okunması için yazmış siz de okumuşsunuz ve yorum yazmışsınız.
    • Sami14 Ekim 2020 . 23:49

      Lions kulübü neyi konuştu? Bolu'daki bütün derneklerde de hergün bişeyler konuşuluyordur illaki değil mi? Hiçbirinden haberimiz olmuyor da Rotaryenlerin ne konuştuklarından niye haberimiz olması gerekiyor?
    • Bolu bizim14 Ekim 2020 . 22:50

      Bu rotary kulübü kim yada kimler tarafından kurulmuştur yahudi emperyalistlerin uzantısımıdır herkes üye olabilirmi kuruluş tarihi nedir Boludan kaç üyesi vardır Türkiyede kaç tane üyesi vardır Vs?

    Yorum yazın

    İsim (Gerekli)
    Yorumunuz (Gerekli)

    Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.

    GÜNÜN SÖZÜ

    İyi dostu olanın aynaya gereksinimi yoktur.

    SON YORUMLAR
    Sağlık İlaç Gıda Takviyesi Siyah Sarımsak