Basın Konseyi dışında, hiçbir gasteci cemiyetine üye değiliz

Yayaların arasından otobüs geçecek !!!

Yayaların arasından otobüs geçecek !!!
    10 Temmuz 2020

    Yayaların arasından otobüs geçecek !!! Araç trafiğine kapatılan İzzet ...

         Yayaların arasından otobüs geçecek !!!
         Araç trafiğine kapatılan İzzet Baysal Caddesi'nin ortasından geçen bisiklet yolu yayalar için tehlike yaratmaya devam ederken, Belediye Başkanı Tanju Özcan boyalı bir hat icat ederek yolu otobüs trafiğine de açıyor. Bu yolda yaşanacak olası kazalarda, kimin ne ölçüde suçlu olacağı şimdiden merak konusu!

          İzzet Baysal Caddesi trafiğe kapatıldıktan sonra yayaların içinden geçirilen bisiklet yolunda hemen hergün yaşanan kazaları defalarca haber yaptık ve dedik ki; "Bisiklet ve motosikletler de bir araçtır ve yayaların arasında sık sık kazalara neden olmaktadır. Bu nedenle yayaların arasında herhangi bir araç seyrine izin verilmemelidir."

          Şimdi de otobüsler için boyalı hat yapılıyor!     

          Cadde de hemen hergün bisiklet ve motosikletlerin yayalara çarpması ile yaşanan kazalara engel olunamazken, bu kez boyalı bir hat icat edilerek, yayaların içinden halk otobüsleri geçirmek için düğmeye basıldı. 31 Mart yerel seçimlerinde CHP’den Bolu Belediye Başkanı seçilen Tanju Özcan, Cumhuriyet Caddesi'nden gelen araç trafik akışını PTT Caddesi girişinden itibaren Süreyya Sokak'a kadar olan bölümünde sadece halk otobüslerinin kullanması amacıyla yolu araç trafiğine açıyor.

            PTT Caddesi girişinden itibaren İzzet Baysal Caddesinin, Süreyya Paşa Caddesine kadar olan bölüm sarı renkle boyanma işlemleri başlatıldı. Boya ve bariyer işlemlerinin ardından bu güzergah sadece halk otobüslerinin kullanımına açılacak.

           Ne tam bir araç yolu! Ne de tam bir yaya yolu!

           Yayaların arasından sadece zemine boya sürülerek icat edilen bu yolda yaşanacak olası kazalarda kimin ne derecede kusurlu olacağı şimdiden merak konusu. Bilindiği gibi yayaya çarpma olaylarında trafik kuralları işletilirken, öncelikle kazanın yaşandığı yere göre değerlendirme yapılarak kusur oranı belirlenir. Burası yayalar için trafiğe kapatılmış olan bir yolun ortasından zemini boyanarak icat edilmiş uyduruk bir otobüs yolu olacaktır. Ne tam bir yaya yolu, ne de tam bir araç yolu olmayan bu zeminde yaşanacak olası kazalarda kimin ne kadar kusurlu olacağı konusu şimdiden merak konusu oldu.    

    • Asıl problem otopark12 Temmuz 2020 . 03:36

      Asıl problem park problemidir. İzzet Baysal caddesini trafiğe açmak orada bulunan esnaf için çözüm olamaz ve gereksiz yakınındaki güzergahtaki otobüs duraklarından çok rahatlıkla yürünebilir. İzzet baysal caddesinin etrafındaki sokaklarda yoğun yapılaşma nedeniyle buralarda oturanlar ve dışarıdan gelenler araçlarını park edememektedir. Cadde de insan yoğunluğu nedeniyle bisiklet sürülmesi bile problemdir. Caddenin batı ucuna yakın büyük bir yeraltı otopar
    • Salih11 Temmuz 2020 . 20:28

      Alaattinin koyduğu kredi şerhinin hesabını...şimdi Tanju ya mı kesmeye çalışıyorsun..
    • Fahri11 Temmuz 2020 . 20:14

      Çilekeş emekliye: Ha ha. Tam merdümene gada gidiyamuş. Urda inee senin yörüyen merdümene binesin. Tööbe estağfirullah. Merdümen yapılsa da bırakmıycan sen heralda bu işin peşini.
    • Zekayi Demir 11 Temmuz 2020 . 00:43

      Hangi parti olursa olsun Allah bu akılsızlara akıl fikir versin derim Hepsi bir şeyler karalayıp günü kurtarmakta
    • Metin Çelik10 Temmuz 2020 . 23:28

      a.g sanki istiklal caddesi . sanki tramvay geçiriyorsun. sök tak inşaat yap sonra başkanlık yaptım dersin ben de diyorum ki senin senden öncekinden ne farkın var . meydanı boş buldular Bu haberi kim yapmışsa kendisine boluda yaşayan bir birey olarak teşekkür ederim. çok doğru bir haber olmuş bu haberi yapanın eline sağlık . senin de vakti zamının gelir sen de . ben bir zamanlar başkandım dersin canını sıkma 4 yıl çabuk geçer
    • yüksel durak 10 Temmuz 2020 . 21:24

      tramvay olabilir magurus kamyon sesi rahathız eder bu milleti
    • cadde esnafı10 Temmuz 2020 . 18:52

      şehrin tek ve alternatifi olmayan caddesini bir yukarı bir aşağı park gibi kullanmak isteyen vatandaşların hizmetine sunan belediyenin trafik akışındaki sorunlarını çözme arayışı.....bir karar verebilseler hangisinin daha önemli olduğuna
    • Adem10 Temmuz 2020 . 16:02

      Yalnız otobüs girecekmiş! Buradan vızır vızır her vasıta geçer! ( Abi, yanlış girdim derler ) Görürsünüz.... YANLIŞ iş bunlar!..
    • Yılmaz10 Temmuz 2020 . 15:57

      Çok yanlış bir uygulama. Yayaların arasından otobüsün geçmesi muhakkak ki büyük sorunlara yol açacaktır. Kaldı ki bir alt PTT caddesinden trafik akışı oluyor iken ve Park Cafe durağı ve sonra ki merkez duraklar varken bu cadde de otobüsün ve durağın ne gerekçesi var. Maalesef hiç yerinde bir karar olmamış.
    • Lüzumlu10 Temmuz 2020 . 15:55

      İstanbul Taksim İstiklal Caddesi de çok kalabalık merkezi bir cadde ancak tramvaylar çalışıyor.Yayalarda işlerine gidiyor.
    • osman10 Temmuz 2020 . 15:51

      sayın belediye başkanı tanju özcan yaptıklarınla övünüyormusun seni seçmek için uğraşanlara vefan bumu şonu unutmaki zaman çok çabuk geçiyor saygılarımla
    • ALİ KIBRISCIKLI10 Temmuz 2020 . 15:31

      Akıl var nizam şimdi mavi yol bisiklet yolu sarı yol otobüs yolu ikisinin arası yaya yolu güneye dönsen otobüs vuracak kuzeye dönsen bisiklet vuracak çık çıkabilirsen bu bilmeceden vah bolum vah çok kafamıza vururuz birde hala bu yolu övenler var.
    • Bolu halkı10 Temmuz 2020 . 14:39

      Münasip değil
    • at gafası10 Temmuz 2020 . 14:04

      Trafik kuralları gereği, trafiğe kapalı bir alanda ve yaya yolunun üstünden trafik akmaz. Tam tersini düşünelim. D-100 ortasından yaya yolu geçebilir mi? Ayrıca trafikle ilgili kararları Valilik Başkanlığında İl Trafik Komisyonları karar verir. Trafiğe açıldığına dair bir Trafik Komisyonu kararı var mı? Varsa ne şekilde açıldığına ve yaya güvenliği de dahil ne tür önlemler alınacağını duyursunlar.
    • vatandaş 10 Temmuz 2020 . 12:52

      bazıları meydanı boş buldu durmadan belediyeyi eleştiriyor.Belediye başkanı elinden geleni yapıyor teşkilatta yapılanları savunsun bu tür haberlere karşı alayına bir cevabı olsun.Belediye başkanı yalnız değildir.
    • Metin BILEN 10 Temmuz 2020 . 12:33

      Oranın trafiğe açılması son derece doğru bir karar tek şerit halinde gerekli tedbirler alınarak sorun çözülür Ankara Istanbul arasında bir şehir olmamıza rağmen yabancılar Bolu yu kenar mahallelerimzden dolasarak gidiyorlar. insanlar şehrin merkezine gelebilmek için sehrin etrafinda dolaşıp duruyor sonrada isyan edip gidiyorlar.Birde turizm merkezi olmak için çabalıyor ken ızzetbaysal cd ulaşım için açılması lazım doğu batı istikametinde doğal olarak bağlay
    • Saçmalık 10 Temmuz 2020 . 12:32

      Tam bir saçmalık. bitişiğinde 20 metre yürüme mesafesinde PTT caddesinde otobüsten inip İzzet Baysal caddesine yürümek çok mu zor.
    • Zeki10 Temmuz 2020 . 12:04

      Kardesim Ataturk Havaalanini yayalar mi kullaniyordu ? Arti bu havaalani suan kullanim disi.Izzet Baysal Caddesi ise Boku nun en kalabalik caddesi.Ikisini nasil kıyasladin anlayamadim.
    • Çilekeş Emekli10 Temmuz 2020 . 11:38

      Merdümene kadar gidiyo mu..
    • adnan10 Temmuz 2020 . 11:07

      atatürk havaalanı pisti sökülüp hastane kurulabiliyorsa mevcut yol üzerine otobüs yolu çok kolay olur

    Yorum yazın

    İsim (Gerekli)
    Yorumunuz (Gerekli)

    Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.

    GÜNÜN SÖZÜ

    İyi dostu olanın aynaya gereksinimi yoktur.

    SON YORUMLAR
    Sağlık İlaç Gıda Takviyesi Siyah Sarımsak