Basın Konseyi dışında, hiçbir gasteci cemiyetine üye değiliz

Kabullenelim biz buyuz......?

Kabullenelim biz buyuz......?
    10 Haziran 2020

    Kabullenelim biz buyuz......? Yıllar önce bir yabancı heyet gelip ...

       Kabullenelim biz buyuz......?

        Yıllar önce bir yabancı heyet gelip memleketimizi ziyaret etmiş, çeşitli alanlarda incelemeye başlamışlar. Özellikle insan hayatı için önemli olan temizlik-ciddiyet-tazelik-yenilik konularında yiyecek-içeceklere bakmışlar ki felaket. Lokantalara, fırınlara, pastahanelere, berberlere girip çıkmış ve gözetlemişler ki felaket..?

         Diğer kamu ve özel iş yerlerini de incelemişler yine felaket...? Uzatmayalım, sonunda bir rapor vermişler ve sonuç olarak demişler ki Türkler mucizeden yaşıyorlar ve dinleri olan İslam dinini de hiç uygulamıyorlar.

        Nitekim,15 sene bir fırında çalışmış bir tanıdığım ne dedi biliyor musunuz... AKLI OLAN FIRINDAN EKMEK ALMAZ... Ne kadar acı..?

         Salgınını yaşadığımız Corona Virüs hastalığı belki bizi biraz uyarır da, düşünürüz ve kendimize geliriz.... Ama hiç zannetmiyorum.

           Baksanıza, bir serbestlik oldu diye özellikle büyük şehirlerde devletin emirlerine hiç uyanı gördünüz mü..? Temizlik mi o da ne demek..?

         Gazetelerin 3. Sayfalarına bakamaz olduk. Caddenin ortasında gündüz vakti adam soymak ne demek.... Eski yıllarda asla olamazdı.

          Baba-evlat katilleri, dede nene bıçaklamaları, arabaların yakılması, ev ve dükkan soygunları, kasaptan et çalmaları, kümesten tavuk çalınması, ahırlardan canlı hayvan çalınması, soygunların gittikçe artması....?

        Ne oldu bize.... Çünkü üretim yok oldu. Tüketim hızla arttı... Daha görün ne salgınlar olacak... Bu büyük şehirler yasası olduğu müddetçe, insanları bir araya getirince salgınlar kaçınılmaz olacak...?

        Bütün bu gerçeklerin ana nedeni biliyorsunuz EĞİTİMSİZLİKDİR.... Okullar kapanınca sevinenler oldu, yazık o kafalara.. Her şeyden önce insanı yetiştirmemiz şart.... Bu da eğitimle olur... Öyle okullardaki ana dersleri tercihe sokmakla olmaz. Bilim-İlim müspet ilimleri mecbur tutacaksın. Bu konular çok uzun, size kısaca bir gerçeği anlatayım.

        1940'lar,1950'ler,1960'lar 70'lerde T.C.D.D. yollarındaki görevlilerin tamamı ilkokul ve ortaokul mezunu idiler ama çekirdekten yetişmiş, tecrübeli, sahada çok titiz ve uyanık şuurlu kimselerdi ve hiç tren kazası olmazdı.... Ya şimdi, beyefendilerin tren kazasından geçilmiyor..?

        Kısacası, Devlet millet görevinde daima LİYAKAT LİYAKAT.....

        BANA GÖRE: Derhal bu BÜYÜK ŞEHİR YASASI iptal edilmelidir. Son 15 sene içinde Anadolu’dan büyük şehirlere akın etmişleri mecburi iskana tabi tutarak köylerine-kasabalarına geri gönderip, bütün ihtiyaçları karşılanarak eskisi gibi tarım ve hayvancılıkla uğraşıp üretim yapmalarını sağlamaktadır. Unutmayalım: AÇLIK VE SUSUZLUK KAPIMIZDA, inanın buna…

                         Dumlu Demircioğlu

    • Ahmet16 Haziran 2020 . 10:47

      Hala oradamisiniz. Örf ,adet,gelenek,kültür,din yerle bir olmuş.Bunlari göremeyenler çare arıyor.Yazik.Temizlik,adalet,kul hakkı.Ne oldu bunlar.Hala kanımıza ters düşen arayışlar.
    • Bolulu11 Haziran 2020 . 15:08

      Toplumda yaşayan tüm bireyler eşit haklar ile doğmuştur. Kırda yaşayan bir insan ile şehirde yaşayan aynı haklara sahip olduğu gibi şehirde ki hayat koşullarını yaşama hakkına sahip olduğunu düşünüyorum. Dün köylerde sağlık, eğitim, ulaşım, iletişim ve sosyal-kültürel ihtiyaçları karşılanmayan bireylerin bunları talep etme ve kavuşma isteği despotça yasalar ile engellenmez. Şikayet edilmesi gereken bu milletin vatandaşları mı olmalı yaksa daha öncede

    Yorum yazın

    İsim (Gerekli)
    Yorumunuz (Gerekli)

    Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.

    GÜNÜN SÖZÜ

    Ekonomik kalkınma, Türkiye'nin hür, müstakil, daima daha kuvvetli, daima daha refahlı Türkiye idealinin belkemiğidir.

    SON YORUMLAR
    Sağlık İlaç Gıda Takviyesi Siyah Sarımsak