Basın Konseyi dışında, hiçbir gasteci cemiyetine üye değiliz

Yüksek Hızlı Tren Bolu'ya ne getirir, ne götürür? 

Yüksek Hızlı Tren Bolu'ya ne getirir, ne götürür? 
    6 Şubat 2020

    Yüksek Hızlı Tren Bolu'ya ne getirir, ne götürür? Düzce ...

           Yüksek Hızlı Tren Bolu'ya ne getirir, ne götürür? 

            Düzce Üniversitesi Teknoloji Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ayhan Şamandar Bolu Bağışçılar Vakfı’nda düzenlenen toplantıda yüksek hızlı tren hakkında vakıf yönetim kurulu üyelerine bilgi verdi. Ankara-İstanbul arasında yapılması planlanan yüksek hızlı tren hattının Düzce-Bolu ve Gerede güzergahından geçmesi gerektiğini ifade eden Prof.Dr. Ayhan Şamandar, yüksek hızlı trenin, bölgenin kalkınması için hayati önem taşıdığını söyledi.

            Programa dinleyici olarak katılanlar ise hızlı trenin Bolu'dan geçmesi halinde ankara ve istanbul gibi iki büyük metropolde yaşayan insanların doğal olarak Bolu'ya akın edeceğini ve bunun da nüfusla birlikte artacak sanayi kirliliğinde kat be kat artmasına neden olacağı, dolayısıyla bütün bunların artısıyla eksisiyle iyi değerlendirilmesi gerektiğini söylediler.  

          Yüksek Hızlı Tren Bolu'yu geleceğe taşıyacak

           Prof. Dr. Ayhan Şamandar, Bolu Bağışçılar Vakfı’nda yaptığı bilimsel sunumda, yüksek hızlı tren hattının neden Düzce-Bolu ve Gerede güzergahından geçmesi gerektiğini gerekçeleriyle anlattı. Şu anda yapılması planlanan hattın Beypazarı ve Mudurnu’dan geçeceğini, yüksek hızlı trenin Sakarya hariç hiçbir yerleşim merkezinde durmayacağını belirten Şamandar, “Bilimsel ve ekonomik tüm verilerin hattın Düzce-Bolu- Gerede güzergahından geçmesi gerektiğini gösteriyor” dedi.

             Ankara-İstanbul arası yüksek hızlı trenle 80 dakika!      

            Şu anda planlanan hattın 6 milyar dolara mal olacağını ve bu maliyetin hiçbir şekilde geri dönmeyeceğini vurgulayan Şamandar, “Ankara-İstanbul arası yüksek hızlı tren hattı iki büyük kenti 80 dakikada birbirine bağlamayı hedeflemiş. O yüzden Beypazarı ve Mudurnu üzerinden geçirilmesi planlanmış. Fakat bu hat Düzce-Bolu ve Gerede üzerinden geçse de yine Ankara-İstanbul arası 80 dakikada kat edilebilecek. Mevcut hatta tren Beypazarı’nda ve Mudurnu’da durmuyor. Günlük 46 bin yolcu hesaplanmış, bu yolcu sayısı ile 6 milyar dolarlık yatırımın geri dönüşü olmuyor. Bizim hattımızda ise farklı trenler farklı şehirlerde duruyor. A treni hiçbir yerde durmadan Ankara ve İstanbul arasında gidiyor. B treni iki şehirde duruyor. C treni her yerde duruyor. Bu trenler 15 dakika ara ile kalkıyor. Bu hattaki maliyet ortalama 5 milyar dolar. Günlük minimum 125 bin yolcu taşınacak. Bu sayı 200 binlere ulaşacak. 15 yılda yapılan yatırım geri dönecek ve yıllık önemli bir kazanç elde edilecek.”

           Bolu’ya yılda 2 milyon turist geliyorken, bu sayı 10 milyona ulaşacak!

           Yüksek hızlı tren hattının Düzce-Bolu-Gerede güzergahından geçmesi halinde bölgenin hızlı bir şekilde gelişeceğini ve bölge insanın hayatının değişeceğini de anlatan Ayhan Şamandar, “İstanbul’daki bir kişi 70 dakikada Bolu’ya gelebilecek. Ankara’ya 50 dakikada gidilebilecek. Bolu’ya yılda 2 milyon turist geliyor. Bu sayı 10 milyona ulaşacak. Turizm gelirlerinde büyük artış sağlanacak. Tabii burada şehirlerimizi ve turizm alanlarımızı bu duruma göre hazırlamamız gerekecek. Yüksek hızlı tren Bolu’yu geleceğe taşıyacak” şeklinde konuştu.

           Bolu'ya "ne getirir", ya da "ne götürür"ün hesabı iyi yapılmalı!

           Programa dinleyici olarak katılanlar ise hızlı trenin Bolu'dan geçmesi halinde ankara ve istanbul gibi iki büyük metropolde yaşayan insanların doğal olarak Bolu'ya akın edeceğini ve bunun da nüfusla birlikte artacak sanayi kirliliğinde kat be kat artmasına neden olacağı, dolayısıyla bütün bunların artısıyla eksisiyle iyi değerlendirilmesi gerektiğini söylyediler.  

        

    • Sezai mete 9 Ağustos 2020 . 20:25

      Yem yeşil Bolu’yu betona boğmayın. Zaten durağı olmayacak niye Bolu’dan geçsin diye uğraşıyorsunuz. Bolu ya bir katkısı olmaz.
    • AKADEMİSYEN23 Mayıs 2020 . 02:53

      KOCAELİ BOLU ARASINDA ANNE OLARAK VE AKADEMİSYEN OLARAK HIZLI TREN GEÇMESİNİN SÜPER OLACAĞI DÜŞÜNCESİNDEYİM. YANİ İSTANBUL-KOCAELİ-BOLU-ANKARA HATTI MUHAKKAK OLMALI FAKAT gelen cevap "Ankara - İstanbul ÇHYT projesi kapsamında ön proje bulunmakta olup bu aşamada yatırım programında yer almamaktadır"
    • MUHSİN14 Şubat 2020 . 18:35

      Hızlı tren çok önemli.mutlaka Bolu'dan geçmeli.gayret ve çalışmalarımız bu yönde olacaktır.
    • Bolulu9 Şubat 2020 . 10:29

      Düzceye gelir boluyada havası gelir bolu saipsiZdir biz konuşuruz düzce yapar seçim zamanı gelir bizimliler kucaklarlar sonra vın yoklar
    • berk7 Şubat 2020 . 14:38

      Otogarda bir dayak yemediğiniz kalıyor gelip giderken...yoldan binmek istersen bırakmazlar tehdit ederler(ki arabaların önünü kesen hakaret eden simsar yamakları yoldan binmeyi engelliyorlar) evet yoldan 5 lira otogardan 8 lira mecbursunuz..turizm turizm ne turizmi bir gölcuk bir abant onlarında suyu çıktı bir kaç yıla kimse bulamazsınız başka ne var turizme...
    • Habib DOGRU7 Şubat 2020 . 12:54

      Siyamoglu; koskoca Düzce-Bolu dururken, istersen senin köyden geçsin.!
    • Aşkın siyamoğlu 7 Şubat 2020 . 02:59

      Otoyolun bile Ayaş Beypazarı Nallıhan hattından geçmesi daha ekonomik olabilirdi. Sırf Bolulu zenginler kaymağını yiyecek diye milyarlarca lira çöpe mi atılsın.. hızlı tren İpek yolu hattına kurulmalı o kadar. Bolu bu kez avucunu yalayacak....
    • Aşkım siyamoğlu 7 Şubat 2020 . 02:55

      Dağınbaşında Bolu’da ne işi var trenin İpek yolunu yaşatmak için tren Ayaş Beypazarı ve Nallıhanın hakkı.. otobanın bile Bolu’dan geçmesi ekonomik olarak ziyan
    • Habib DOGRU6 Şubat 2020 . 20:17

      Bolu "Küçük olsun Benim olsun"..! ;)
    • Refet GUCLU6 Şubat 2020 . 20:05

      Toplantıya katılan ve itirazı olan o bazı zaatlar, bence Bolu'yu değil kendi geleceklerini ve cukkalarını düşünüyolardır.. O mutlu azınlığın, Bolu'nun kaymağını yemelerinin önü kapanacaktır, eğer Bolu kolay şartlarda dışa açılırsa.. Ustune ustluk, guvenli ve hızlı bir şekilde, 1 saatte ankara'da, 2 saatte İstanbul'dasınız..
    • TURHAN 6 Şubat 2020 . 18:33

      YANİ TREN GEÇMESİN VE SANAYİ KİRLİLİĞİ ARTMASIN ÖYLEMİ GEÇİN BUNLARI TREN MUTLAKA BOLU DAN GEÇMELİ LÜTFEN MİLLETLER UZAYDA GEZERKEN BİZİM KİRLİLİKTEN BAHSETMEMİZ ABES OLUR KAFAYI KULLANALIM GERÇİ KARAÇAYIRDA TRENİMİZ VAR AMA HIZLI DEĞİL. O TREN GİBİ YERİMİZDE DURMAYALIM.

    Yorum yazın

    İsim (Gerekli)
    Yorumunuz (Gerekli)

    Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.

    GÜNÜN SÖZÜ

    İşsiz adam durgun su gibidir, bozulup kirlenir.

    SON YORUMLAR
    Sağlık İlaç Gıda Takviyesi Siyah Sarımsak