Basın Konseyi dışında, hiçbir gasteci cemiyetine üye değiliz

Bolu’da Turizm için neler yapabiliriz

Bolu’da Turizm için neler yapabiliriz
    2 Eylül 2019

    Bolu’da Turizm için neler yapabiliriz Geçtiğimiz hafta Bolu Belediyesi ...

           Bolu’da Turizm için neler yapabiliriz

           Geçtiğimiz hafta Bolu Belediyesi Turizm Komisyonu ilk defa sahaya indi ve Turizm profesyonelleriyle geniş katılımlı bir istişare toplantısı yaptı. Turizm komisyonumuz, Başkanımız Sn. Tanju Özcan’ın talimatları doğrultusunda meclisimizin ilk oturumunda kurulmuştur. Dolayısıyla komisyonumuzun manevi başkanı, Tanju Özcan’dır.

            Bu ayrıcalığın hem komisyonumuz için, hem de şehrimizde Turizm alanında faaliyet gösteren özel ve tüzel kişiler için büyük bir şans olduğunu düşünüyorum. Komisyonumuzun amacı; Kentimizdeki turizm potansiyelini ortaya çıkarıcı çalışmalar yapmak, turizm faaliyetlerini iyileştirmek, güzelleştirmek ve de sürdürülebilir hale getirerek bu faaliyetlerin il geneline yaygınlaştırılmasını sağlamak, turizm alanında bütüncül bir planlama anlayışının oluşturmak. Bu çalışmaları da ilgili kurum ve kuruluşlarla dayanışma içinde bir sinerji ortamında yapmak olarak özetleyebiliriz. Tabi biliyoruz ki; Şehrin nerdeyse Cumhuriyetle yaşıt bir turizm hareketliliği geçmişi var. Hiç kuşkusuz ki ülkenin önemli turizm destinasyonlarından bir tanesi. Abant, Gölcük, Yedigöller her zaman turizmcilerin portföyünde. Ülke çapında konaklama tesislerimiz var. Doğa, Spor ve Sağlık Turizminde ciddi sayıda ziyaretçi ağırlıyoruz. Madalyonun iyi tarafı bu, fakat bir de madalyonun diğer tarafı var. O da şehir merkezi! Şehir Merkezimiz de sıkıntı var. Turizm adına hiçbir cazibe oluşturmuyor. Şehrin bir hikayesi yok. İşte bu noktada konuklarımızdan. Muharrem Demirel Hocamız, Şenda Aksungur Ablamız ve Mustafa Cop abimiz imdadımıza yetişiyor ve güzel fikirlerini bizlerle paylaşıyor. Şehrin birçok hikayesi var aslında. Tarihe ve geçmişimize karşı suçluyuz. Otel ve tesis yetkililerinin işlerinden memnun olduklarını söyleyebiliriz. Onlar için en büyük önceliğin kendilerine olan erişimin sürekliliği. Her ne kadar dile getirmeseler de biliyorum ki yol ve çevre düzenlemeleri konusunda sıkıntıları mevcut. Özellikle Abant Yolu Vadisi, kesinlikle iyileştirilmeli. Keza Yedigöller için de önlemler alınmalı. Abant, Gölcük, Yedigöller ziyaretçilerinin dışında da alternatif turizm arayışında olanlara hitap edebilmek bir başka hedefimiz. İşte tam burada AİBÜ de Doç. Dr Rahmi Yücel’e kulak veriyoruz ve hislerimize tercüman oluyor. Eğer çeşitlendirme yapamazsak, Abant, Gölcük ve Yedigöller’in bir süre sonra çok büyük sıkıntılar yaşayacağını üstüne basarak söylüyor. Kendimizce de uzun, orta ve kısa vadede bazı çözümlerimiz var. Öncelikle şehir merkezimizin girişinden çıkışına kadar ciddi anlamda iyileştirilmesi ve ilgi çekici bir şekle girmesi, Tarihi yarımada, ses getirecek bir festival, Nilüfer Bahçeleri, profesyonel spor sahaları, lezzet durakları ve yaşayan turizm köyleri gibi. yine Reşat Demirel abimizin belirttiği gibi tarım da turizm çeşitlendirmelerimizde oldukça önemli. Bolu’muzun Allah vergisi bir doğa ayrıcalığı var.

            Başkan Tanju Özcan’ın söylediği gibi. Aslında her şey var, un var, şeker var, geriye kalıyor Helva yapmak! Konuştukça ve dinledikçe çok farklı konulara ve sorunların olduğunu gördük. Daha hızlı reaksiyon göstermek, hareket edebilmek adına alt başlıklar, komisyonlar oluşturmaya karar verdik. Umarız bu birliktelikle güzel şeyler yapabiliriz.

                                                                                   Cumhur Bandakçıoğlu

    • Cumhur Bandakçıoğlu5 Eylül 2019 . 16:00

      Ahmet Bey, size katılmamak mümkün değil. Sn. Fotoğrafçı, Cep Telefonuyla çekilmiş Birimi fotoğraf tabi kullanılmaz. Ama artık farklı kareleri göstermek farklı ilgi alanları yaratmak lazım. Sizin profesyonel iyi pozlanmış fotoğraflarınız varsa onlara da bakılabilir.
    • fotoğrafçı4 Eylül 2019 . 11:03

      Bolu'da turizm için neler yapılabilir? Öncelikle Bolu'yu anlatabilecek daha iyi fotoğraflar konulmalı ortaya. Örnek verecek olursak, yazınızdaki kötü pozlanmış kurbağa fotoları ile Bolu'yu tanıtamayız.
    • AHMET3 Eylül 2019 . 10:01

      EVET HERŞEY VAR AMA SADECE BOLU'YA GELEN MİSAFİRLER , SPONSOR BULAN KLÜPLER YARARLANIYOR. BOLU GENÇLİĞİ VE HALKI İÇİN BİR ŞEY YAPILMIYOR. MİSAFİRPERVERLİKTE ÜSTÜMÜZE YOK , FAKAT BİRAZDA KENDİMİZ İÇİN BİR ŞEYLER YAPALIM ARTIK. KAR VAR KAYAK KULÜBÜMÜZ YOK, GÖL VAR KANO KULUBÜMÜZ YOK VS VS . MİSAFİR GELİYOR BOLU'YA GİREN YOK. MESİRE ALANLARINDAN SADECE ÇÖP TOPLUYORUZ.

    Yorum yazın

    İsim (Gerekli)
    Yorumunuz (Gerekli)

    Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.

    GÜNÜN SÖZÜ

    Rüyaları gerçekleştirmenin en iyi yolu uyanmaktır.

    SON YORUMLAR
    Sağlık İlaç Gıda Takviyesi Siyah Sarımsak