Basın Konseyi dışında, hiçbir gasteci cemiyetine üye değiliz

Ayı Gülü (İtecik Lalesi) malzeme ocağına kurban edilmesin

Ayı Gülü (İtecik Lalesi) malzeme ocağına kurban edilmesin
    8 Haziran 2019

    Bolu'ya endemik çiçekler, ne yazık ki, ilgisizlikten Seben-Kıbrıscık Karayolu yapımı için malzeme alınan ocağın kurbanı olmak üzereler.

    Ayı Gülü (İtecik Lalesi) malzeme ocağına kurban edilmesinAyı Gülü (İtecik Lalesi) malzeme ocağına kurban edilmesinAyı Gülü (İtecik Lalesi) malzeme ocağına kurban edilmesinAyı Gülü (İtecik Lalesi) malzeme ocağına kurban edilmesin

            Ayı Gülü (İtecik Lalesi) malzeme ocağına kurban edilmesin
            Çevre ve Orman Bakanlığı tarafından Uşak'ta, Doğa Koruma ve Milli Parklar tarafından da Afyonkarahisar'da koruma altına alınan, koparanlara 48 bin lira ila 60 bin lira arasında para cezası kesilen Ayı Gülü, ya da İtecik Lalesi denilen çiçekler, Bolu'nun Kızık Köyü'nde malzeme ocağına kurban edilmek üzere.
           Şakayık türü olan ve halk arasında Ayı Gülü, İtecik Lalesi, Kızıl Gül, Top Lalesi olarak bilinen, Latince adı (Paeonia mascula) olan Türkiye'de nadir görülen ve de ilgili birimler tarafından koruma altına alınıp ,fotokapanlarla takibi yapılan, korunmaları için, yetişme alanlarına yakın köylerdeki halka bilgilendirme toplantıları yapılan, bu nadide ve Bolu'ya endemik çiçekler, ne yazık ki, ilgisizlikten Seben-Kıbrıscık Karayolu yapımı için malzeme alınan ocağın kurbanı olmak üzereler.
           Bolu'ya 42 km mesafede, Seben Karayolu üzerindeki sapaktan 7km. içerde bulunan 1427 rakımlı Kızık Köyü'nün 2 km. güneybatısındaki 1500 rakımlı Tavgat Tepesi'nin kayalık ve çalılık alanında guruplar halinde yayılış gösteren, bu nadide çiçekler mayıs ayının son haftasıyla haziran ayının ilk haftasında çiçek açıyorlar.
               Allah’tan Müteahhit kaçıp gitti de, çiçeklerin geri kalanı kurtuldu
               İlaç sanayiinde kullanılan Bolu'ya endemik bu güzel çiçeklerin yol yapımı için malzeme alınan ocağa kurban edilmemesini isteyen Kızık Köyü Muhtar Azası Burhan Ateş(58); “Köyümüzde böyle kıymetli bir çiçeğin bulunduğunu köy sakinlerimizden Şefik Ay'ın sayesinde öğrenmiş olduk. Bu kıymetli çiçeklerin doğal yetişme alanlarının bir kısmı ,yol yapımı için malzeme alınan ocak çalışanları tarafından tahrip edilmiş durumda. Allah'tan yol yapımını üstlenen müteahhit işi bırakıp gitti. Yoksa bu çiçeklerin geri kalan kısımları da, malzeme için kurban edileceklerdi. Çiçeklerin doğal yetişme alanlarının. malzeme ocağı sahasından çıkarılması için, ilgili makamlara müracaat edeceğiz” dedi.
          Haber: Metin Ferah 
     

    • İsmail Karakaş 9 Haziran 2019 . 05:27

      Her işte bir hayır vardır sözü yerini bulmuş. Müteahhitin kaçması hayırlı olmuş. Ben yaylaya çıktığımda arabayla çayırlarda drift atanları gördüm. Bu konuda da bir önlem almak gerekir diye düşünüyorum.

    Yorum yazın

    İsim (Gerekli)
    Yorumunuz (Gerekli)

    Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.

    GÜNÜN SÖZÜ

    Rüyaları gerçekleştirmenin en iyi yolu uyanmaktır.

    SON YORUMLAR
    Sağlık İlaç Gıda Takviyesi Siyah Sarımsak