Basın Konseyi dışında, hiçbir gasteci cemiyetine üye değiliz

AĞAÇ KATLİAMI

AĞAÇ KATLİAMI
    14 Ağustos 2018
    AĞAÇ KATLİAMIAĞAÇ KATLİAMIAĞAÇ KATLİAMIAĞAÇ KATLİAMI
    KUM OCAĞI BAHANE... AĞAÇ KATLİAMI YAPILACAK BOLU'ya bağlı Çaygökpınar Köyü ormanlık alanında, özel bir firma tarafından kum (kalker) ocağı kurulması için ÇED başvuru raporu hazırlanmıştır. ÇED başvuru raporunda kum ocağının kurulacağı alanın tamamen ormanlık alan olduğu ve açık açık AĞAÇ KATLİAMI yapılacağı belirtilmiştir. İl Özel İdaresi, Kültür ve Turizm Müdürlüğü, Bolu Belediyesi, İl Orman Müdürlüğü gibi kamu kurumları, kum ocağı kurulmasına ve dolayısıyla AĞAÇ KATLİAMINA İZİN VERMİŞTİR! Ormanlık alanda açılması planlanan kum ocağı, 47 hektar alanı kapsıyor. Alanın alt kısımları 2-4 metre yükseklikte dağ fındığı, meşe, kayın gibi kısa ağaçlarla kaplı. Üst kısımlara gittikçe yüksek çam ağaçları var. Ayrıca, ağır tonajlı nakliye kamyonlarının geçmesi için, ÇED alanı dışında yol yapılacak ve ağaçlar kesilecektir. Köyün yaklaşık 500 metre yakınında Bolu Çimento ve Bolu Belediyesi'ne ait 2 ayrı kum ocağı daha vardır. Özellikle Bolu Çimento'nun kullandığı kum ocağının geçmişi, 40-50 yıl öncesine kadar gider. Ocak bölgesi, eskiden çam ağaçlarıyla kaplıydı. Binlerce belki de onbinlerce ağaç kesildi ve kesilmeye devam ediyor. Konu ile ilgili VALİLİK makamına mail attım. Özellikle Vali Bey'in bölgeyi incelemesini rica ettim. Fakat, Valilik'ten henüz dönüş yapılmadı. Köy halkı olarak, köyün hemen yakınında 3'ncü bir kum ocağı açılmasına, köyün güney ve batı olmak üzere 2 tarafındaki bitki örtüsü ve ormanlık alanların talan edilmesine, ağaç katliamı yapılmasına ve nakliye kamyonlarının köyümüzü tehdit etmesine kesinlikle karşı çıkıyoruz. Ve mümkünse, diğer 2 kalker ocağının da derhal kapatılmasını istiyoruz. VALİ BEY başta olmak üzere, ilgili kamu kurumlarının yetkilileri, sivil toplum örgütleri, çevreye duyarlı vatandaşlar, basın ve yayın kuruluşları ve tüm vatandaşların; ağaç katliamı ve köyümüz için tehlike arz edecek kum ocakların açılmasına karşı çıkmalarını ve köy halkımıza destek olmalarını bekliyoruz.
    • Pohtiyaç5 Eylül 2020 . 14:28

      Dünyayı kendi haline bırakıp, marsa taşınalım. Orada orman yok, her taraf taş. Taş ihtiyacını karşılamak sorun teşkil etmez.
    • bolulu1 Eylül 2018 . 07:56

      Koylu ugrasiyor koyu icin ama nafile. Bunlarin gozu doymaz.
    • ismail kabadayı29 Ağustos 2018 . 22:21

      bu bir ihtardır .bravo bakalım hangi mevkiler harekete geçip bu duruma bir dur diyebilecek.acaba...
    • Boluluyum Bolulu23 Ağustos 2018 . 07:14

      Çok başarılı bir haber bence,  yetkililerin ihbar kabul etmesi ve harekete geçmeleri gerekir..
    • polat dinçsoy21 Ağustos 2018 . 15:23

      Doğanın kalbi Bolu.Bolu nun suyu Çaygökpınardan gelir.Talan ekonomisi devrede.
    • Halkın Sesi20 Ağustos 2018 . 12:35

      ÇAYGOKPINAR KÖYÜ-2018 Seçim Sonuçları:
      -
      AKP: 176 Oy
      MHP:  46 Oy
      IYI:  27 Oy
      CHP:  25 Oy

      Ne diyeceğimi bilemedim bi an..! Eeeee, etme bulma dünyası işte..!!!
      "DURMAK YOOOOK, YOLA DEVAM...!!!  :)  
      ..

    Yorum yazın

    İsim (Gerekli)
    Yorumunuz (Gerekli)

    Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.

    GÜNÜN SÖZÜ

    Ne kadar zengin ve müreffeh olursa olsun, istiklâlden mahrum bir millet, medenî insanlık karşısında uşak olmak mevkiinden yüksek bir muameleye lâyık sayılamaz.

    SON YORUMLAR
    Sağlık İlaç Gıda Takviyesi Siyah Sarımsak