Basın Konseyi dışında, hiçbir gasteci cemiyetine üye değiliz

TUHAF TRAFİK LAMBASI UYGULAMASI

TUHAF TRAFİK LAMBASI UYGULAMASI
    18 Nisan 2012
    TUHAF TRAFİK LAMBASI UYGULAMASI

         Kalıcı Konutlar tarafına gitmek istediğinizde ilk kavşak, kanal yolunu kesen, Sedaş Deposu ve çeşitli marketlerin bulunduğu kavşak olup, trafik lambaları zaman zaman aktif, zaman zaman da kontrollü olan kavşaktır. Yoğunluğu ise oldukça yüksektir. Bir üst kavşak ise Kalıcı Konutlara girilen kavşak olan, Çammar ve Kiler Marketleri'nin bulunduğu kavşaktır. Bu kavşakta ise asla trafik lambaları aktif olmamış, kontrollü geçiş sağlanmıştır şimdiye kadar. Burası da oldukça yoğun trafiğe sahiptir. Bir sonraki kavşak ise Kalıcı Konutların içeresinde bulunan ve Deprem Anıtı'nın bulunduğu kavşaktır. Mustafa Çizmecioğlu Anadolu Lisesi ile Mehmet Akif Ersoy İlköğretim Okulunun bulunmasıyla hafta içi sabah, öğle ve akşam dışında doğru düzgün bir trafik yoğunluğu bulunmayan kavşaktır. Ama burada ne hikmetse iki aydır trafik lambaları sürekli olarak aktif. Bu okula gelen veli, öğretmen, öğrenci servisleri yukarda belirttiğim kavşaklardan geçerek bu kavşağa ulaşmaktadır.

         Adını hatırlamıyorum Belediyede bir Başkan Yardımcısını sadece bu konuyu konuşmak üzere makamında ziyaret ettim. Neden alt taraftaki yoğun kavşaklardaki trafik lambaları kontrollü geçiş sağlarken, bu kavşakta aktif diye sorduğumda:

        -"Bu konular teknik elemanların işi, onlar karar veriyor" dedi.

         Ben de -"Ben teknik eleman değilim ama göz var nizam var, neticede bu iş için trafik mühendisi olmaya gerek yok" dedim.

        Ve devam ettim: -"Kim bu teknik elemanlar?" dediğimde;

         -"İstanbul Belediyesinden gelen ekipler var, onlar karar veriyorlar" dedi.

         Bunun üzerine; -"Peki sayın başkanım, biz Bolu Belediyesi olarak İstanbul Belediyesi'nin işlerine karışıyor muyuz, İstanbul'dan ekip çağırmaya gerek duyacak kadar karmaşık ne olabilir ki Bolu'da? Bizim belediyemizde bu işlerin üstesinden gelebilecek hiç mi personel yok?" dediğimde,

        şaşırdı; -"Siz o mahallede oturduğunuz için kırmızı ışıkta beklemek istemediğinizden oradaki lambaları kapatamayız" dedi.

         Cevap nasıl ama? Bunun üzerine: -"Sayın başkan, siz olayı kavrayamadınız sanırım, ben o kavşakta yoğunluk yok, trafik lambaları aktif, aşağıdaki kavşaklarda yoğunluk çok, trafik lambaları pasif diyorum, siz bana keyfilikten bahsediyorsunuz." dediğimde:

         -"Ben notumu alıyorum, kontrol ettiririz." dedi.

         Pek ikna olmadım ama neticede bu sözü veren bir belediye başkan yardımcısıydı. Nasıl inanmayım? Neyse, değişen bir şey olmadı ve hala bu kavşaktaki trafik lambaları aktif.

         Belediye başkanlığına sorum şu: "Bu yol üzerinde bulunan iki kavşak çok yoğun olmasına rağmen neden trafik lambaları aktif değil de, yoğunluğu sabah akşam saatleri dışında hemen hemen hiç olmayan Deprem Anıtı kavşağındaki trafik lambaları sürekli aktif?" Yoksa Sayın Başkanımız bizi, yollar yetmedi bir de trafik lambalarıyla mı sınıyor?

    • yolcu22 Nisan 2012 . 00:13

      bu aksam 21.04.2012de sonmustu isiklar insallah kalicidir.
    • merty1421 Nisan 2012 . 19:54

      ya kardesim ben her gün kullanıyorum o yolu  nedense  sinek avlıyor o işiklar söyleyin kapatılsın  aslında kilerin orası yanmöasıııı asıl trafik oradaa
    • mesut20 Nisan 2012 . 23:40

      karayolları araç yoğunluğunu ölçmek için sayaç takıyor yollara. bizim belediye 2 personeli 1 gün oraya verse neyin ne olduğunu anlayacak ama nerde. herkezin çok işi var yaptık mı yaptık; oldumu OLMADI. sonra ağla sızla belediye başkanları emekli olunca kims selam bile vermiyo diye...
    • Afer20 Nisan 2012 . 11:56

      Duyarlılık gösterip yorumda bulunan tüm arkadaşlara teşekkür ediyorum. Buradaki ışıklar şehirlerarası yollarda uygulanan bir uygulamaya tabi bence. (bu nasıl bir  mantıksa tabi.!) çünkü 24 saat düzenli yanan bir ışık Boluda ancak E5 üzerinde bulunur. Daha önce iki defa belediyeyi telefonla aradım  burasının emniyet müdürlüğü ve  valilikten gelen yazılı emir üzerine aktif olduğu söylendi iyide bolunun e-5 hariç hiç bir yerinde 24 saat aktif olan  ışıklar yok dediğimde telefondaki arkadaş sistemde arıza olduğunu ifade etti düzelteceklerini söyledi ama 15-20 gün oldu hala aynı.. Kanal yolu ve  kiler markete göre daha az yoğun   olan bu kavşaktaki ışıklar kazalara davetiye çıkarmaktan başka bir işe yaramıyo  bence.
    • Gizli20 Nisan 2012 . 11:32

      Sayın Başkan Bolu Beyi çarşısında oyun masasından bir kalkabilse bunları görür. Başkanın başka bir olayına da şahit oldum. Masada oyun oynarken cebi çaldı. Açtı ve konuşmanın sonunda oraya bir ekip gönderiyorum deyip kapattı. Biz telefon edip, ekip yönlendirmesini bekledik. Ancak olmadı. Yarım saat sonra cebi yine çaldı ve muhtemelen aynı kişi idi. O kişiye verdiği cevap şu: Ya ben ekipleri yönlendirdim, gelmediler mi? Yorum size ait değerli okuyucular.
    • kenan19 Nisan 2012 . 22:51

      haberi yapan arkadaşa ve yayınlayan bolununsesi gazetesine teşekkür ederim. ben o yoldan hergün üç kez geçiyorum.o kadar izansız bir sistemi var ki sormayın.saç baş yolduruyor. ışıkların süreleri hiç hesaplanmamış.sabahları en az 30 aracın beklediği ışık süresi ile sadece 3 aracın beklediği ışık süresi aynı.yani uzun süre olmayan araçların geçişini bekliyoruz. sabahları bırakın istanbuldan gelen teknik elemanları bir çocuğu bile 15dk oraya diksen ve trafik akışını izletsen süreleri daha uygun ayarlar.
    • murat kaya19 Nisan 2012 . 22:08

      Deveye sormuslar neden boynun egri diye nerem dogru ki demis! Boluda yasayip Belediye Baskanida dahil olmak uzere bu belediyeden memnun olan bir Allah'in kulu varsa bir adim one ciksin lutfen! Yapilan her is Basbakanimizin dedigi gibi bir ucube! Bir iside dogru yapsalar suraya yazacagim ama yok iste,,,
    • muratcan19 Nisan 2012 . 12:33

      Zaman zaman geçiyorum o yoldan bi gören yokmu die soruyodum kendi kendime:herkes görüyormuşta belediye görmüyor ya da böle işler onlara angarya mı oluyor ki die düşünmemek insanın elinde diil.Gecenin 12 sinde anıtın ordaki lamba yanıyor,en aşağıda trafiğin yoğun olduğu kavşakta kontrollü yanıyor.İnsana hizmet diosanız vatandaşın sesinede kulak verirseniz(çoğunluk olarak aldığınız vatandaşlarada sorabilirsiniz)çok daha ii olur.Davul benim Tokmak benim derseniz kul hakkınıda unutmayın zamanı gelince karşınıza çıkar.
    • Yiğit YILMAZ19 Nisan 2012 . 09:26

      Bu kavşakta her şeye rağmen (yüzde yüz gerek yok) ışık olsun. Olsun da Çammar ve Kiler marketin kavşağı burdan çok mu az trafiğe sahip? Asıl bu kavşakta bütün sıkıntı. Ben bu başkana yakıştıracak laf kalmadığına inanıyorum. Bari sayın Valim siz bir el atın. Burası Düzce'ye bağlı değil. Olsaydı Düzce Valisine arzederdik.
    • MURAT18 Nisan 2012 . 23:49

      Bu konu ile ilgili sıkıntıyı İstanbul belediyesine danışmak daha doğru olacak bence. Aynen ziyaretçilerden birinin dediği gibi kimisi bekliyor, kimisi basıp geçiyor, kimi biraz bekleyip geçiyor. İnsanlara zorla kural çiğnetiyorlar. Işıkların kontrollü geçiş şeklinde olması yeterlidir. O kullanılmayan trafik ışıklarını, dekorasyon amaçlı olarak (hazır rengi de YEŞİL) Başkan yardımcısının evinin önüne diksinler de bir işe yarasın bari.
    • Melih Ö.18 Nisan 2012 . 21:00

      Habere tamamen katılıyorum Çok gereksiz belki sabah okul trafiği nedeniyle ihtiyaç vardır ama gece geç saatlerde bile aktif üstelik Yeşil aniden sönüyor yanıp sönerek uyarı vermiyor.
    • DUYARLI VATANDAŞ18 Nisan 2012 . 20:58

      Haberi yapan arkadaşa teşekkür ederim.Bende bu yolu yaklaşık 3 yıldır kullanan birisiyim.kalıcı konutlar yolunda hiç trafik yok idi.Yaptıkları mükemmel? ışıklandırma ile artık trafik ışıklarda olmaya başladı.Yaptıkları işleri insanlara eziyet olmaya başladı.Daha basit çözümler varken  insanlara eziyet hoşlarına gidiyor herhalde İşte emanet ehline verilmediği zaman ne durumlar ortaya çıkıyor.İnşallah güzel Bolu'muzda iyi şeyler olması dileğiyle...........
    • deli18 Nisan 2012 . 20:23

      diger ışıklar belirli saatlerde çalışmıyor ama o ışıklar sabahın 6 sında akşamın 8 inde geçiyorum hala çalışıyor bu benim şu sloganı aklıma getiriyor durmak yok yola devam ama ışıklar kırmızı yanıyor mecbur duracaksın.
    • zafer18 Nisan 2012 . 18:57

      Boluda anacadde dahil hiçbir yerde trafik ışıkları belirli bir saatten sonra çalışmazken sadece buradaki ışıklar 24 saat faal olarak çalışmaktadır.
    • Depremzede18 Nisan 2012 . 18:06

      Bir laf var ya bize yakıştırılır, tam da ona uyan bir durum: "BURASI BOLU, NASIL OLSA OLU". Evim tam bu lambaların yanında, pencereden bazen bakıyorum da kimin ne yaptığı belli değil. Kimisi bekliyor, kimisi hiç oralı bile olmuyor, kimisi biraz bekleyip, devam ediyor, kimisi ise yavaş yavaş geçiyor. Yani bir tuhaflıktır gidiyor orda.
    • BAY HAN18 Nisan 2012 . 18:02

      Fotoğraf durumu gayet iyi ifade ediyor. Sayın belediye mensuplarımız da bir anlasa bu fotoğrafın ne anlama geldiğini?
    • İsmail 18 Nisan 2012 . 17:58

      Sayın Valim, siz lütfen bir ziyaret edin bu kavşakları. Eğer gerekli ise hepsi ışıklandırılsın ama gerekli değilse daha yoğun kavşaklar dururken bu kavşak niye ışıklandırılır. Ben de burada oturuyorum ama bu kavşağın ışıklandırılmasını, Kilerin ordaki kavşağa ise hiç dokunulmamasını bir türlü çözemedim. Bilmediğimiz bir şey varsa yetkili biri bu durumu açıklayamaz mı?
    • furkan yıldızhan18 Nisan 2012 . 16:28

      Siz başkan yardımcısına şunu söyleseydiniz madem bu işi bilmiyorsunuz koltuğu işgal etmeyin ve işi erbabına verin. Aldığınız maaş haramdır haram. Trafik ışıklarının çalışır olmasının sebebi o bölgede okul olmasıdır. Fakat ışıklar yanlış ayarlanmış. Bolu belediyesinin neyden haberi var ki ondan olsun .Size oy vermek mi tövbeler tövbesi. Bir çok doğu illeri bile sizden daha çok çalışıyor.
    • AYNEN18 Nisan 2012 . 16:24

      BOLUDA İNSANLARIN SİNİRLERİNİ ÇOK ZORLUYORLAR.BAKALIM NEREYE KADAR.BU ZULÜM NERDE SON BULACAK MERAK EDİYORUM.BAŞKAN YARDIMCILARI SIFATINDAKİ İNSANLARIN NASIL BASİRETSİZ VE VASAT OLDUKLARI BİDAHA TESCİLLENMİŞ.HASBEL KADER İNSANLARLA BU KADAR OLUYOR.
    • Kamil ERK18 Nisan 2012 . 16:06

      Kim yaptı ise bu haberi sağolsun. Belediyeye soruyorum: Madem bu kavşakta ışıklar çalışıyor, neden o halde Kilerin yanındaki ışıklar çalışmıyor? Bu kavşağın trafiği oradan daha mı fazla?
    • mehmet18 Nisan 2012 . 14:54

      Haberi yapan değerli arkadaş. Hiç boşuna uğraşma! Sayın başkan herşeye, herkese kulaklarını kapadı. Ve artık herşeyi tersdüz yapar hale geldi. Kendi lafı bu "tersdüz". Ben de kalıcı konutlarda oturuyorum ve bu kavşakta geçenlerde beklerken az kalsın arkamdan gelen araç bana vuruyordu. Son anda fark etti ve kurtardı.  

    Yorum yazın

    İsim (Gerekli)
    Yorumunuz (Gerekli)

    Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.

    GÜNÜN SÖZÜ

    Ben icap ettiği zaman en büyük hediyem olmak üzere, Türk Milletine canımı vereceğim.

    SON YORUMLAR
    Sağlık İlaç Gıda Takviyesi Siyah Sarımsak