Basın Konseyi dışında, hiçbir gasteci cemiyetine üye değiliz

Bolu'da 23 Nisan coşkusu

Bolu'da 23 Nisan coşkusu
    24 Nisan 2016
    Bolu'da 23 Nisan coşkusu

          Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün çocuklara armağan ettiği dünyada kutlanan ilk bayram olan, Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin kurulduğu ve Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin temellerinin atıldığı 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nın 96. Yıldönümü tüm yurtta olduğu gibi ilimizde de coşkuyla kutlandı.

         23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla ilk tören Anıtpark'ta düzenlendi. İl Milli Eğitim Müdürü Yusuf Cengiz  tarafından iki öğrenci ile birlikte Anıt'a çelenk sunumunun ardından Saygı Duruşu ve Belediye Bandosu eşliğinde İstiklal Marşı ile Bayraklar göndere çekildi.

          Anıt Park'taki törenin ardından 3000 kişilik Karaçayır Spor Salonu'nda yapılan törene Bolu Valisi Aydın Baruş, Garnizon Komutan Vekili İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay Türker Yılmaz, Belediye Başkan Vekili Kazım Konak, Belediye Başkan Vekili Kazım Konak, AİBÜ Rektörü Prof. Dr. Hayri Coşkun, Vali Yardımcıları Mustafa Kemal Keskin ile Ayhan Kartlı, daire müdürleri, sivil toplum örgütü temsilcileri, öğrenciler, öğretmenler ve çok sayıda vatandaş katıldı.

           Belediye Bandosu eşliğinde Saygı Duruşu ile İstiklal Marşı'nın okunması ve bayrakların göndere çekilmesi ile başlayan programda öğrenciler tarafından protokole saygı buketi sunulması ile devam etti.

           23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamalarını bu yıl hazırlayan Gazipaşa İlköğretim Okulu öğrencilerinden  Aybüke Demir  günün anlam ve önemini belirten bir konuşma yaptı. Konuşmasında bu bayramın dünyada çocuklara armağan edilen tek bayram olduğunu dile getiren Aybüke Demir, bu nedenle ülkesi ile gurur duyduğunu ifade etti. Gençler olarak ülkelerine sonuna kadar sahip çıkacaklarını da dile getiren Aybüke Demir, "Bu yolda hep çalışıyoruz ve çalışacağız. 23 Nisan geçmişimizdir, geleceğimizdir. 23 Nisan Türkiyedir. Bayramımız kutlu olsun" dedi.

          Sakarya İlköğretim okulu Halk Oyunları Ekibinin gösterisinin ardından, tüm öğrenciler adına Gazipaşa İzzet Baysal Ortaokulu öğrencisi Tuğba Çetin tarafından bir konuşma gerçekleştirildi ve bu bayramın önemine değindi.

          Hilal Esra Ozan isimli öğrenci tarafından okunan '23 Nisan' isimli şiirin  ardından Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Gençlik Merkezi Halk Oyunları ekibinin sergilediği Van yöresine ait oyun  seyircilerden  büyük alkış aldı.

          Programın devamında Yiğit Efe Karayel  isimli öğrenci 'Bayramınız Kutlu Olsun Çocuklar ' isimli şiiri okudu.   100. Yıl Ortaokulu halk oyunları ekibinin gösterisinin ardından, okulun müzik öğretmenleri tarafından hazırlanan okul öğrencilerinden oluşan koro birbirinden güzel türküleri seslendirdi. Türküler seslendirilirken bağlamaya gitarın da eşlik etmesi ile güzel bir sentez yaşanırken, salondakilerle de bayrakları ve alkışlarla birbirinden güzel türkülere eşlik ettiler.  

          Aslıhan Bayram isimli öğrencinin Bayrak şiirini okumasının ardından Mehmet Akif Ersoy İlköğretim Okulu'nun Halk Oyunları Ekibinin sergilediği Kafkas Oyunu büyük beğeni topladı. Gösterinin sonunda tüm ekibin Türk Bayrağı açması salondakileri daha da coşturdu.

          Programda Bolu Gençlik ve Spor Hizmetleri İl Müdürlüğü Cimnastik sporcularının gösterisi de büyük coşkuya neden oldu. Cimnastikçilerin gösterisi izleyicilerden tam not alırken, gösteriler sırasında tüm program 'Türkiye' tezahüratlarıyla inledi.

          Gazipaşa Ortaokulu'nun Halk Oyunları ekibi oynadıkları oyunla yine salonu coştururken, programın devamında  23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla düzenlenen resim, şiir ve satranç yarışmalarında dereceye girenlere ödülleri  Bolu Valisi Aydın Baruş ve protokol üyeleri tarafından verildi.

          Programın sonunda Vali Aydın Baruş ve protokol üyeleri, programı hazırlayan Gazipaşa İzzet Baysal Ortaokulunun eğitim kadrosunu tebrik ettiler. 

    Yorum yazın

    İsim (Gerekli)
    Yorumunuz (Gerekli)

    Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.

    GÜNÜN SÖZÜ

    Medeni olmayan insanlar, medeni olanların ayakları altında kalmaya mahkumdurlar.

    SON YORUMLAR
    Sağlık İlaç Gıda Takviyesi Siyah Sarımsak