Basın Konseyi dışında, hiçbir gasteci cemiyetine üye değiliz

Söz Konusu Bakan Derhal İstifa Etmelidir

Söz Konusu Bakan Derhal İstifa Etmelidir
    24 Mart 2016
    Söz Konusu Bakan Derhal İstifa Etmelidir

          CHP Bolu Kadın Kolları Başkanı Zuhal Işın Karaman'da 45 çocuğun cinsel istismara uğramasıyla ilgili açıklamalarda bulundu.

          Zuhal Işın: “Çocukların cinsel istismara uğramasını önlemek devletin asli sorumluluğudur. Karaman'da 45 çocuğumuzun din kisvesi altında örgütlenmiş Ensar Vakfı'nda cinsel istismara uğraması bizi yürekten yaralamıştır. Mevcut iktidarı, planlı olarak eğitim sistemimizi dejenere ederken, çocuklarımızı denetimsiz Kuran kurslarında, eğitimcilikle ilgisi olmayan bir güruhun eline teslim etmiştir. Bu üzücü olay çocuk istismarının toplumumuzda ne denli ciddi ve kapalı kalmış bir konu olduğunu bir kez daha göstermiştir. Ülkemizde sosyal devlete olan gereksinim her geçen gün artarken, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Sema Ramazanoğlu “Bir defa böyle bir olay yaşanması Ensar Vakfı'nın kötülenmesi için gerekçe olamaz” diyerek çocuklarımıza yaşatılan acıyı daha da derinleştirmiştir.

          Türkiye, Birleşmiş Milletler Genel Kurulu tarafından 20 Kasım 1989 tarihinde kabul edilen “Çocuk Haklarına Dair Sözleşme”ye ilk imza atan ülkelerden biridir. Ancak, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanının Ensar Vakfı'ndaki 45 çocuğa taciz iddiaları ile ilgili yaptığı vahim açıklaması, yaşanan acıları ve mevcut hukuksuzlukları görmezden gelip hafife almaktadır. Oysa hiç kimse ve hiçbir kurum, bir çocuğun tırnağından daha kıymetli değildir. Siyasi erkin başındaki bu kişi, taciz ve tecavüze uğramış çocuklara sahip çıkamıyorsa ve elde ettikleri güç, çocuğu ve kadını bu tür maruziyetlerden koruyamıyorsa bu asla kabul edilemez bir durumdur.”

          Söz Konusu Bakan Derhal İstifa Etmelidir

          Işın; “Biz Cumhuriyet Halk Partili kadınlar olarak, çocuklarımızın korunması, geleceğimizin korunması, çocuk haklarının savunulması için, devleti, tüm kamu kurumlarını ve sivil toplum kuruluşlarını göreve çağırıyoruz. Çocuklarımızı bu anlayışa emanet etmeyeceğiz ve benzeri vakaların tekrar yaşanmaması için gerekli olan kalıcı çözümlerin bir an önce hayata geçirilmesi konusunun takipçisi olacağız.

    • bahtiyar kandemir25 Mart 2016 . 17:31

      Bakan ne demiş. "Bir kerecikten bir şey olmaz!" Hala bu tecavüz olqyının geçtiği vakfı savunanlar.... Çocuklarınızı bu vakfın evlerine yollayın o zaman!
    • Yorum Farkı25 Mart 2016 . 15:52

      DHKPC terör örgütü mensubu teröristin cenazesine giden Genel Başkan Yardımcınız Tanrıkulu'nu istifaye davet edebildiniz mi ? Yada partinizi HDP'nin kuyruğuna takılır hale getiren Genel Başkanınızı ???
      Atatürk posterini kaldıran milletvekilini aylarca bulamayan bir partiden kime hayır gelir Allah aşkına:))
    • efmka1425 Mart 2016 . 10:22

      hanım hanım, oralara laf atacağına bakanı istafya çağıracağına chp.nin içinde olan ?????????????? olayları önleyin, mevcut chp li kadın ve erkeklerin tümünün istifa edip milletvekilleri dahil, sıfırdan bir türk ve Müslümanlardan oluşan  chp yapılsın o zaman hep beraber olalım. Bakanı isfaya davet senin ne haddine.İşte sizin gibiler bizleri chp den soğutup uzaklaştırıyorlar. 40 sene sizin peşinizden koştuk. bundan sonra mi hayatta kapınıza uğramam tüm çevremle beraber.
    • Biatçılar25 Mart 2016 . 10:16

      O hendeklerin kazılmasına göz yumanların, şehirlerin göbeklerine mühimmat yığanlara göz yumanların, teröristleri davul zurnayla karşılayanların suçu yok mu bu ülkede ey biatçı yorumcular. Başkasının beynini değil kendi beyninizi kullanın biraz.
    • Doğrucu Davut25 Mart 2016 . 09:31

      Bunlar hiç akıllanmayacak gerçekten.. Din kisvesi altında örgütlenmiş ne demek.. Allah'tan içlerindeki İslam düşmanlığını gizlemeyi düşünecek kadar zeki değiller de, milletimiz açıkça görebiliyor bu seçkinci ve halktan kopuk güruhun ne mal olduğunu...
    • suçlama25 Mart 2016 . 09:20

      Kamil14 arkadaşımıza katılıyorum.İstanbuldaki patlamadan hemen sonra istanbulun başka yerlerinde patlama olduğunu ilk twet atan kişi polis çıktı şimdi bu kişi yüzündünden bütün polis teşkilatını suçlamak size ne kadar doğru geliyor.Sorarım? Suçlama yaparken provakasyon yapmayalım gerçi bunları yapanlar ya chp li yada paralelci karıştıramayacaksınız işaallah
    • Mustafa25 Mart 2016 . 09:11

      Zuhal hanım, siz önce hendek açanlara arkadaş diyen o başkan olacak zatı istifaya davet edin. Terörist mezarlarına karanfil koyan vekil bozuntularını istifaya davet edin. terörist itlerin alınlarından öpenleri istifaya davet edin. Bazen kurumlarda şerefsiz çıkabiliyor bundan dolayı o kurumları top yekün aynı kefeye koymak adil mi? Bazı ilköğretim, orta öğretim ve liselerde ve hatta üniversitelerde böyle münferit olaylar olmuyor mu? Bunları yapanlar en ağır şekilde cezalandırılmalı derseniz bizde size destek oluruz.
    • kamil1424 Mart 2016 . 17:41

      Hanımefendi lafın arasın kuran kurslarını da kötüleyen bir laf eklemeyi unutmamış.Böylece bu kursları da zan altında bırakacak  bir cümle kurmuş.Her kuruluşta, her kurumda, her teşkilatta ciğeri 5 para etmez kişiler olabilir, bunun için tüm kuruluşu suçlamak saçmalıktır.

    Yorum yazın

    İsim (Gerekli)
    Yorumunuz (Gerekli)

    Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.

    GÜNÜN SÖZÜ

    Benim naçiz vücudum nasıl olsa bir gün toprak olacaktır. Fakat Türkiye Cumhuriyeti ebediyen yaşayacaktır.

    SON YORUMLAR
    Sağlık İlaç Gıda Takviyesi Siyah Sarımsak