Basın Konseyi dışında, hiçbir gasteci cemiyetine üye değiliz

Taşeron işçiler yine sözleşmeli çalışacak

Taşeron işçiler yine sözleşmeli çalışacak
    23 Mart 2016
    Taşeron işçiler yine sözleşmeli çalışacak

         Bakan'dan Kadro Açıklaması: Taşeron İşçilere Yeni Bir Statü Geliyor. Bakan'ın açıklamasına göre, taşeron işçiler bu yeni statü ile yine sözleşmeli personel olarak çalışmaya devam edecek. Kamuya ek bir maliyet getirmeyeceği belirtilen bu uygulama ile taşeron işçilerin maaşlarında da bir değişim beklenmiyor.   
          Maliye Bakanı Naci Ağbal, Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun dün açıkladığı kamuda çalışan taşeron işçilerin kadroya alınmasıyla ilgili konuştu. Ağbal, taşeron işçilerin yeni bir statü ile kadroya alınacaklarını söyledi ve bunun "özel sözleşmeli personel" statüsü olacağını belirtti.
         "BU KİŞİLER ÖZEL SÖZLEŞMELİ PERSONEL OLACAK"
          Katıldığı bir televizyon programında konuşan Ağbal, "Bu kişiler özel sözleşmeli personel olacak. 3 yılda bir sözleşme yenilecek. 3 yıllık arayla bu statüler yenilenecek. Kadroya alındıktan sonra üç yıl sonra sözleşmeler yenilecek. Kamuda farklı statüler var. Memur statüsü var, işçi statüsü var. Yani bu yeni bir statü. Bu kişileri memur kadrosundan almıyoruz. Bu kişileri özel sözleşmeli personel olarak kadroya alacağız. Ama kamuda çalışan, kamu bünyesinde çalışan, yeni statüde çalışacaklar" dedi.

          BELEDİYE ŞİRKETLERİNDE ÇALIŞANLAR KAPSAMA DAHİL DEĞİL
          Ağbal, belediye şirketlerinde çalışanların bu kapsama alınmadığını da belirtti.
          EMEKLİ OLANA KADAR HAKLARINDAN FAYDALANACAKLAR
           Maliye Bakanı, yeni statü ile kadroya alınacak işçilerin, emekli olana kadar haklarından faydalanacaklarını söyledi. Ağbal, emekliliğe hak kazananların bu durumdan yararlanamayacağı ifade etti.
          KİMLER YARARLANAMAYACAK?
           Ağbal, "Yaptığımız yasal düzenleme hazırlığında 12 ay boyunca ve tam zamanlı olarak çalışanları öngörüyoruz. 6 aylık bir çalışma dönemi için 3 aylık geçici bir çalışma süreci olabilir, o kişiler yararlanamayacaklar" dedi.
            GEÇİCİ İŞÇİLERLE İLGİLİ AÇIKLAMA
           Maliye Bakanı, geçici işçilerin taşeron işçilere göre statü sahibi, hakları belli olan kamu çalışanları olduğunu söyledi ve bu işçilerle ilgili bir çalışmaların olmadığını ifade etti.
           KADROYA ALIMLAR NE ZAMAN?
           Bakan, "Yasal düzenlemenin bir iki haftalık süreç içinde tamamlanacağını düşünüyorum. Kamu kurumlarından aldığımız taleplere bağlı olarak bir süreç işleyecek" dedi.
          "MALİYETİ YOK"
           Bakan, taşeron olarak çalışanların kadroya alınmasının kamuya bir maliyet getirmeyeceğini de ifade etti.
     

    • :)24 Mart 2016 . 05:00

      Yan iş olarak sayılan Özel güvenlik mutfak temizlik personeli için değişen hiçbirsey yok zaten sözleşmelerimizi 3 yıllık yapıyorduk üstelik bu yasayla geçmişe dönük hiçbirşey isteyemeyeceğiz 10 yıldır kamu kurumunda güvenlik,temizlik,mutfak personeli olarak calışanların tazminatı ne olacak oda devlete kalacak herks kadro geldi  diye sevinsin dursun sadece aradan firmalar cıktı

    Yorum yazın

    İsim (Gerekli)
    Yorumunuz (Gerekli)

    Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.

    GÜNÜN SÖZÜ

    Şüphe etmek, bilmeye atılan ilk adımdır.

    SON YORUMLAR
    Sağlık İlaç Gıda Takviyesi Siyah Sarımsak