Basın Konseyi dışında, hiçbir gasteci cemiyetine üye değiliz

İzzet Baba ölümünün 14'üncü yılında anıt mezarı başında anıldı

İzzet Baba ölümünün 14'üncü yılında anıt mezarı başında anıldı
    5 Mart 2014
    İzzet Baba ölümünün 14'üncü yılında anıt mezarı başında anıldıİzzet Baba ölümünün 14'üncü yılında anıt mezarı başında anıldıİzzet Baba ölümünün 14'üncü yılında anıt mezarı başında anıldı

           Bolu'ya eğitim ve sağlık alanında 132 eser kazandıran ve yıllar önce Devlet Üstün Hizmet Madalyası ile ödüllendirilen Abant İzzet Baysal Üniversitesi'nin (AİBÜ) Kurucusu, Büyük Hayırsever, Merhum İzzet Baysal Babamız, ölümünün 14'üncü yılında anıt mezarı başında düzenlenen törenle anıldı.
           Bolu'yu baştan imar eden ve Bolu'nun Babası unvanına sahip olan büyük hayırsever İzzet Baysal ölümünün 14. yıldönümünde mezarı başında anıldı.

            Diğer yıllara nazaran çok büyük bir kalabalığın katıldığı anma töreninde, İzzet Baysal Vakfı Başkanı Ahmet Baysal ve eşi Solmaz Baysal, İzzet Baysal'ın kızı Esin Avunduk, ilimiz protokolü ve çok sayıda vatandaş katıldı.

           Anma töreninde yapılan protokol konuşmalarında, Vali Ahmet Zahteroğulları ve AİBÜ Rektörü Prof. Dr. Hayrı Coşkun, İzzet Baysal'ın hayırsever kişiliğine vurgu yaparak duygularını vatandaşlarla paylaştılar. Yapılan duanın ardından katılımcılar İzzet Baysal'ın mezarına çiçek koyarak Fatiha okudular.

           Rektör Coşkun hayırseverliğine vurgu yaptı
     
           AİBÜ Rektörü Prof. Dr. Hayri Coşkun yaptığı konuşmada; "Bugün İzzet Baysal'ı anmak üzere bir araya geldik. İzzet Baysal'ın birçok özelliğini bilmekteyiz. Ve şüphesiz İzzet Baysal'ın en büyük özelliği onun hayırseverliği. İnsanları burada toplayan da bu güzel özelliğidir. Onun hayırseverliği çok basit bir hayırseverlik değildir. Sadece bir kişi ya da birkaç kişiyi ilgilendiren bir hayırseverlik değildir. Neredeyse tüm insanlığı kuşatan hemen her alanda her insanın onun yatırımlarında faydalanabileceği ve bizi bugünlere getiren bir hayırseverlikten bahsetmekteyiz" ifadelerine yer verdi.

          Vali Zahteroğulları'ndan anlamlı mesaj
     
           Rektör Coşkun'un ardından anlamlı bir konuşma yapan Vali Ahmet Zahteroğulları ise; "Bolu'da ikinci haftam. Bolu'nun Babası, her şeyi, İzzet Baysal büyüğümüzün aramızdan ayrılışının 14. yılı. Bu kaybetme değil, kazanma aslında. Mevlana ölümü Şeb-i Aruz olarak nitelendirmiş. Yani Allah'a kavuşma olarak görmüştür. İnanıyorum ki İzzet Baysal büyüğümüzde böyle duygularla gitmiştir ahirete. Bu güzel hayırları yapmak her faniye nasip olmaz. Yaşantısındaki sadeliği, gösterişten uzaklığı adeta eserlerine de yansımış. Her şeyini eğitime, sağlığa, refahın arttırılmasına yatırım yapan bir büyüğümüzü anıyoruz. Onun birleştiriciliği de bu şehre öyle sinmiş ki, İzzet Baysal adı anılınca farklılıklar ortadan kalkıyor. Herkes o isim etrafında toplanıyor bu çok güzel bir miras" cümlelerini kullandı.

    Yorum yazın

    İsim (Gerekli)
    Yorumunuz (Gerekli)

    Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.

    GÜNÜN SÖZÜ

    Arkadaşlar, efendiler ve ey millet, iyi biliniz ki, Türkiye Cumhuriyeti şeyhler, dervişler, müritler, meczuplar memleketi olamaz. En doğru, en hakiki tarikat, medeniyet tarikatıdır.

    SON YORUMLAR
    Sağlık İlaç Gıda Takviyesi Siyah Sarımsak