Basın Konseyi dışında, hiçbir gasteci cemiyetine üye değiliz

Evler adeta bombardımana uğradı

Evler adeta bombardımana uğradı
    5 Ocak 2014
    Evler adeta bombardımana uğradıEvler adeta bombardımana uğradıEvler adeta bombardımana uğradıEvler adeta bombardımana uğradı

           Tesis edildiği ilk günden beri 66'ıncı kez patlayan Gölköy Sarıcalar Bolu içme suyu ana isale hattı, dün gece yine büyük bir gürültüyle patlayarak etrafına korkulu dakikalar yaşattı. Patlamanın meydana geldiği alanda bulunan evler Nuh Tufanı oluyor sandılar. Büyük bir tazyikle fışkıran sular, kucağına aldığı taş ve kaya parçalarını evlerin üzerine adeta bombardıman şeklinde yağdırdı. Suyun tazyikinin şiddeti nedeniyle asfalt yol yarılarak derin çukurlar oluştu. Gece mahalle sakinleri korku dolu anlar yaşadı.
         
            Üstümüze taş ve kaya yağdı
          
           Patlama dün gece Salıbeyler Mahallesi Yaylalar Caddesi üzerinde yaşandı. Patlamanın bulunduğu noktaya yakın olan iki evde maddi hasar meydana geldi. Boru patlağının meydana geldiği alanda yaklaşık 4 metre derinliğinde ve 7 metre çapında çukur oluştu. Gölköy'deki su pompaları kapatılıncaya kadar yaklaşık bir saat boyunca sular gökyüzüne fışkırdı. Su motorlarının kapatılıp borudaki tazyikin düşürülmesinden sonra çukuru gören vatandaşlar hayretlerini gizlemeyerek; "Nuh tufanı gibiydi. Fışkıran sularla birlikte tepemize adeta taş ve kaya yağdı" dediler. 
           
           "Korku içinde yaşamak istemiyoruz"

           Hatalı borular döşendiği için tesis edildiği günden beri tam 66'ıncı kez patlayan Gölköy Sarıcalar İsale Hattı, hattın etrafında ikamet eden vatandaşların adeta korkulu rüyası haline geldi. Salıbeyler Mahallesi'nde aynı bölgeden üçüncü kez patlayan hattın yakınında oturan vatandaşlar korkulu rüya görmekten bıktıklarını söyleyerek; "Belediye buna bir önlem alsın. Evlerimiz su altında kalıyor. Üzerimize taş yağıyor. Maddi zararımız bir yana, çoluk çocuk korku içinde yaşamak istemiyoruz" diye isyan ettiler. Evinin bahçesi harap olan ve bodrum katını su basan ev sahibi Şerefnur İkizoğlu, Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz'ı suçlayarak, "Bu bölgede iki yıl içersinde üçüncü kez ana su borusu patladı. Başkan zaman zaman gelip bizim örnek bahçemizde kahvaltı yapardı. Şimdi nerede soruyorum Kendisine. Bu facianın hesabını nasıl verecek" diyerek feryat etti. 
                 
           Yarın sular kesilebilir
           Daha önceki su patlamalarında da olduğu gibi, patlayan bölgede boru yenilemesi ve yapılacak onarım nedeniyle Sarıcalar Arıtma tesisine su gelişi olamayacağı için, şehir şebekesindeki suyun bitmeye başlamasıyla birlikte şehrin çeşitli mahallelerinde 1-2 günlük su kesintisi yaşanması bekleniyor. 

     

    • bolulu koyun9 Ocak 2014 . 10:42

      yolsuzlukların en büyüğü inşaaat sektöründedir
    • vatansever6 Ocak 2014 . 20:36

      Boluda alaattinin her işi böyle. her tarafı yapboz tahtasına çevirdi . eğer iyi malzeme döşeseydi olmazdı. ana caddeyi beton bir cadde yaptı . kışın buzu görünce onlarda kabuk atmaya başladı bir yıl bile garantisi yokmuş. ileride Boluyu büyük bir tehlike bekliyor . Bolunun atar damarı trafiğe kapatıldı . her yerde trafik ışıklarında 2-3 ışık bekler olduk . daha fabrikalar yapılıyor Bolu bu nüfusu katiyyen taşımaz . suriyelisinden tutunda vanlısına kadar seçim için getirdiler . lütfen bunu dikkate alın...
    • 6 Ocak 2014 . 12:31

      Kaçıncı defa borular patlıyor. belediyeden bir kere bile açıklama gelmiyor. gazetede haberler çıkıyor. bir sonraki gün unutuluyor. bir sonraki patlamaya kadar hiç kimseden ses yok. BU HATTIN DÖŞENMESİ SIRASINDA HATALAR YAPILMIŞ OLABİLİR. BU YANLIŞI GİDERMEK İMKANSIZ MI? YA DA TEK TEK HER PATLAMADA YAMA YAPARAK MI DÜZELTİLEBİLİYOR BU BORULAR.
    • Torbacı6 Ocak 2014 . 12:22

      Kaynaşlılı Katırcı süperlit fab. sahibini slm var alaaddin yeni yapacagın hattın borularını vercekmiş bukez verılecek borular bomba gibiymiş ses getireceksin...az kaldı alaaddin dişimizi sıkıyoruz kurtulacagız senden
    • garip6 Ocak 2014 . 00:37

      Bu borularin kutulari kimin evinden cikacak acep?
    • mühendis6 Ocak 2014 . 00:22

      "doktor" arkadaşım kusura bakma ama haber olacak kadar değeri varmış ki haber yapılmış sorun borunun patlaması değil, iyi paralar verilmiş bu hattın en önemli borularından birinin ve 3. defa patlamasıdır. olayı siyasete kaydıracağına daha akla mantığa yatkın bir yorum yazabilirdin, diye düşünüyorum ben..
    • doktor5 Ocak 2014 . 23:56

      Kesin İsrail'in işi. Abi Gölköyden basıyolar havayı ahanda burda patlıyor. Okyanus öteside olabilir tabi.  Halbuki nede güzel yönetiliyoduk. Faiz lobisinden bikaç kişiyi Salıbeylerde görmüşler zaten. Adamlar ayakkabı kutularına asfaltı doldurup patlatmışlar hemide. Komplo kardeşim bunlar hep. Ne kadarda vatan haini var memlekette, bi asfalt çöktü diye haber yapıyosunuz. Emniyet müdürünün geleceği ile oynamaya utanmıyormusunuz. Başkanımız çağırcaktı içinizden bi kaçınızı.Yaaaa işte böyle"İnsanları kandırmak, kandırılmış olduklarına inandırmaktan daha kolaymış" yenimi anladık ne.
    • enver5 Ocak 2014 . 22:47

      şimdi o patlayan yerden boruların içine kaçan çamurlu pis su ne olaçak hasta olmasa vatandaş iyi valla çok geçmiş olsun oranın sakinlerine
    • gerçek5 Ocak 2014 . 22:24

      Yollarda asvalt yok ÇEŞMELERDEN ASVALT AKIYOR MİLLETTTT.KESİN ALAADDİN SİHİRLİ LAMBASINI OVALADI CİN ÇIKTI BÖYLE OLDU.ALAADDİNİNMİ YOKSA CİNİN İŞMİ ????GÜLMEMEK ELDE DEĞİL VALLAHİ...EEE yandaşlara bir sormak gerekir.????
    • Salıbeyler sakini5 Ocak 2014 . 22:23

      2009 yılından itibaren bir bomba üzerinde yaşadığımızı bu akşam bir kez daha korkuyla hatırladık... Salıbeylerde Boru hattı 3. kez patladı ve şans eseri can kaybı yok. Ancak bu değildir ki bundan sonra olmayacak. Belediye yetkililileri göz göre onca insanı bu kadar yıldır ve bundan sonra da bir bomba üzerinde nasıl yaşatıyor anlamak çok zor. Can kaybı olmadan bu hattın en kısa zamanda değişmesi gerektiği görülsün artık!!!
    • hulki5 Ocak 2014 . 22:16

      SARILIN ALAADDİN AMCANIZA BAŞINIZA TAŞ YAĞDIRIYOR TAŞ
    • Bahtiyar Bolu5 Ocak 2014 . 22:15

      Aceleye getirilen işler; yollar çöküyor, kaldırımlar çöküyor, borular patlıyor, asfalt yamuluyor... Belediye başkanı Alaaddin Yılmaz kamu kaynağını verimsiz kullanıyor. Hakkında derhal soruşturma açılmalı. ama öncelikle sandıkta hak ettiği dersi vermek gerek.
    • bolulu5 Ocak 2014 . 20:29

      Herkes hak ettiği biçimde yönetilir. şikayet etmeyin demek ki bu yönetimi haketmişiniz.

    Yorum yazın

    İsim (Gerekli)
    Yorumunuz (Gerekli)

    Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.

    GÜNÜN SÖZÜ

    Geçmişten çok geleceği düşünmeliyiz, çünkü bundan sonra orada yaşayacağız.

    SON YORUMLAR
    Sağlık İlaç Gıda Takviyesi Siyah Sarımsak