Basın Konseyi dışında, hiçbir gasteci cemiyetine üye değiliz

Yine bir tacizci müdür olayı !

Yine bir tacizci müdür olayı !
    25 Kasım 2013
    Yine bir tacizci müdür olayı !

           Bolu, 24 Kasım öğretmenler gününün ertesinde bir bayan öğretmenin uğradığı iddia edilen taciz skandalıyla sarsıldı. Yapılan taciz soruşturması neticesinde Yeniçağa İlçe Milli Eğitim Müdürü M.K. hakkında ne karar verildiği merak ediliyor. Bolu'da ve Yeniçağa'da peş peşe yaşanan taciz olaylarından sonra, gözler Bolu Valisi İbrahim Özçimen'e çevrildi. Tacizci müdürlerin aynı il ve ilçelerde başka okullara görevlendirilmesi, "Tacizciler korunuyor mu?" şeklinde eleştirilere neden oldu.   
         

          Yeniçağa İlçe Milli Eğitim Müdürü M.K.'nin meslek lisesinde görev yapan bir bayan öğretmene tacizde bulunduğu yönündeki iddialar, Bolu'da yine gündeme bomba gibi düştü.
           İddialara göre Meslek Lisesi'nde görev yapan bir bayan öğretmen, izin almak için Yeniçağa İlçe Milli Eğitim Müdürü M.K.'ya gitti. İddiaya göre M.K. kapıyı kapattıktan sonra bayan öğretmeni dudağından öpmeye kalktı. Bayan öğretmenin uyarılarına rağmen, bu davranışını sürdüren ve birkaç kez daha tekrarlayan M.K. hakkında şikayetçi olmaya karar veren bayan öğretmen, M.K.'yı  Milli Eğitim Müdürlüğü'ne giderek şikayet etti. Konu ile ilgili olarak bilgi almak istediğimiz İl Milli Eğitim Müdürlüğü yetkilileri soruşturmanın hangi aşamada olduğu yönünde bir bilgi veremeyeceklerini ifade ettiler. 
          Yapılan soruşturma neticesinde Yeniçağa ilçe milli eğitim müdürü M.K. hakkında ne gibi bir karar verildiği merak ediliyor.

           Tacizcilere gerekli ceza verilecek mi?     

           Peş peşe yaşanan tacizlerden sonra gözler Vali İbrahim Özçimen'e ve İl Milli Eğitim Müdürü'ne çevrildi.
          Kısa bir süre önce Bolu İzzet Baysal Halk Eğitim Merkezi ve Akşam Sanat Okulu'nda Müdür ve Müdür Yardımcısı'nın da cinsel taciz soruşturmasından sonra aynı ilde başka okullara verilmesini değerlendiren vatandaşlar; "Olaylar yoksa örtbas mı edilmeye çalışılıyor? Bu tür insanların hala öğretmen olarak eğitim sistemi içinde bulundurulmasına şaşıyoruz. Gönderildikleri okullarda aynı davranışı yapma ihtimalleri yok mu? Eğitim sistemi içinde böyle kötü örnekler barındırılmamalıdır. Sonra, 'öğretmenler böyle işte' diye bütün camia itham altında bırakılıyor" şeklinde konuştular.  

          Son olarak Yeniçağa'daki taciz olayından sonra da, bahse konu müdür hakkında nasıl bir işlem yapılacağı merak ediliyor. İkinci bir taciz olayının patlak vermesinden sonra, gözler şimdi Bolu Valisi ve İl Milli Eğitim Müdürü'ne çevrildi.   

    • AİBÜ 27 Kasım 2013 . 15:20

      bunlardan üniversitede o kadar çok ki, ama rektör hiç biri hakkında bir şey yapmıyor. yazıldı eline verildi. ama onlar şikayetleri hep el altı ettiler. Üniversite bunlarla kaynıyor bunlarla dolu. Rektör bir şey yapmadı bir oy uğruna nice kız çocukları okullarını bırakmak zorunda kaldılar. Nice hayatlar karardı.
    • M.G26 Kasım 2013 . 14:38

      Sene: 2007 Yer: Kıbrıscık. Kimlere haksızlıklar ettiysen onlar seni ALLAH'A havale etmiş, şikayet dilekçesini ALLAH'A yazmıştı. Geçte olsa dilekçemizin cevabını bugün aldık. Başına gelenlere sevinmedim ama üzüldüğümüde söyleyemem. "Bazı kadınların pembe olsa da kimliği, çoğu adamdan mavidir yüreği"
    • rgu26 Kasım 2013 . 12:20

      Sayın Yargısız İnfaz'a

      Bayanın sosyal hayatı ne olursa olsun, başka bir insan için bu durum taciz hakkı doğurmaz. Sizin gibi fırsatçı ve sapık zihniyetler nedeniyle toplumumuzun ahlakı bozulmaktadır.

      Ayrıca ilgili kişinin suçlu olduğu kesinleşmemiş olsa neden görev yeri değiştirildi ?


    • öylemi25 Kasım 2013 . 21:28

      bir bayan için bana taciz edildi demek haysiyetini ayaklar altına almak mıdır. erkekler baskı altında bir bayan bana taciz var dese adam zan altında bu durumu nasıl ispatlayacak. herkes erkeği suçlu buluyor.
    • şeref25 Kasım 2013 . 20:27

      o bayan öğretmen şeref ve haysiyetini ayaklar altına alma pahasına olanları ortaya çıkarıyorsa o kadının bir haklılık payı olduğunu da göz ardı etmeyin. kadınlar kolay kolay şeref ve haysiyetlerini ayaklar altına almazlar.
    • ismi lazım degil25 Kasım 2013 . 20:23

      devamlı taciz ve baskı haberleri duyuluyordu ama kimse şikayet edemiyordu o müdürü. sonunda biri çıktı şikayet etti. arkasına düşülüp biraz daha kazılsa ne işler çıkar daha.
    • Yargısız İnfaz25 Kasım 2013 . 16:53

      Arkadaşlar aynı olay sizlerinde başına gelebilir. Bence suçluluğu ıspat edilene kadar her insan masumdur. Ayrıca bahse konu olan şahısların kişiliklerini bilmeden yargısız infaz yapmayınız. Önce bayanı ve sosyal hayatını öğrenin ondan sonra bu kadar katı yorum yapın.......................
    • vatandaş1425 Kasım 2013 . 14:36

      gerekli inceleme ve araştırma yapıldıktan sonra ortada deliller şahitler varken bu tür insanların kenar köşe okullara gönderilmesi tasvip edilemeyecek yanlış bir davranıştır. Bir zamanlar sürgünler doğuya gönderilmiş, şimdi başımıza bela oldular. Öğretmenlik mesleğini hafife alan bir anlayışı kınıyorum, cezaevine gardiyan alınırken bile birçok araştırma, güvenlik soruşturması ve mülakat yapılıyor ama öğretmen alırken çoban olamayacak kişiler öğretmen oluyor, sonrada eline imkan ve yetki verilince aklı her tarafa gidiyor, genelde de belden aşağı iniyor. Bu tür kişiler suçu sabitlendiyse hiçbir zaman korunmamalı, eğitim camiasının içinden çıkarılıp maden ocaklarına gönderilmelidir. Öğretmen yetiştirme sistemimiz gözden geçirilmelidir.
    • tayfun25 Kasım 2013 . 12:56

      YA KOPLOYSA...  MİLLET OLARAK HAZIRIZ YARGISIZ İNFAZA... YA BAYAN ÖĞRETMEN HAKSIZ SA ...HZ.Yusuf'un  efendisi Potifar'ın eşinden kaçtıktan sonra olanları hatırlayın  :) ...
    • rgu25 Kasım 2013 . 12:33

      Taciz hukuki bir suç ve bunu memur olmayan biri yapsa hapis cezası alıyor. Neden memurlarda bu uygulama yok? Durum hakkında açıklama yapıbilecek kişilerden görüş alabilir miyiz.
    • efmka1425 Kasım 2013 . 09:55

      BU MÜDÜRÜN KARISI, KIZKARDEŞİ KIZ YEĞENLERİ VEYA KIZI YOKMU, PEKİ BUNUN YAPTIĞI HAREKET BU DEDİKLERİME YAPILSA NE YAPAR, YA BAZLER NASIL KIZLARIMIZI OKULLARA NASI VERECEZ, BİR EĞİTİMCİ BUNU YAPARSA İSTİFA EDİP MEMLEKETİNE ZORUNLU ADRES OLARAK GÖNDERİLMESİ GEREKMEZMİ SAYGIDEĞER BÜYÜKLERİMİZ
    • rgu25 Kasım 2013 . 09:32

      Taciz eden erkek, tacize uğrayan bayan olduğu ve mevcut yönetimin gözünde bayanların 2.sınıf olması nedeniyle maalesef taciz edenler yine memurluğa devam ettiriliyor.

      Oysa eğer suçlu iseler, devlet memurluğundan hemen atılması gerekir.

      Ama yer Yeniçağa olunca durum değişir tabiki. Sayın Ömer Sayın bu konuda ne düşünüyor acaba ?
    • komplomu acaba25 Kasım 2013 . 09:24

      mişli laflarla suçlamayalım lütfen. bayanın işi görülseydi ses seda çıkmayacaktı. milli eğitime şikayet edene kadar neden savcılığa başvurmadı acaba. bu işlerde komplo var. ilahi adalete güveniyorum. taciz denilince akan sular duruyor. hakarette taciz diye suçlanıyor. toplumu galeyana getirmeye kimsenin hakkı yok. bence yargının kararı beklenmeli. suçlama asılsızsa suçlamayı yapanında görevine son verilmeli.
    • bolu1425 Kasım 2013 . 09:13

      Bu dönemde kara kaplı da yerini bulurlar, aslında nüfusa katkıları olacak diye de ödüllendirilirler. Halktan tepki gelmese Milli Eğitim Müdürlüğüne  Şube müdürü veya müdür yardımcısı olarak atanırlar. Allah sonumuzu hayır etsin, aslında işimi Allaha havale etmeyi hiç sevmem ama, bu dönem yapacak hiç bir şey yok. Elinden hiç bir şey gelmiyor.
    • xxl25 Kasım 2013 . 09:04

      komple görevden alacaksın bunları eğitimci bunu yaparsa. sonrada dersaneleri kapalım diyolar. sizin eğitimciler eğitim peşinde değilki uçkur peşinde. eksik bişey olmasa dersaneler çoğalmazdı.
    • M. ÇORUMLUGİL25 Kasım 2013 . 09:00

      CAYDIRICI CEZALAR VERİLMELİ
    • Vatandaş25 Kasım 2013 . 08:48

      Hayırdır inşallah bu eğitimciler artık ikinci bir meslek mi edindi,yoksa koltuğa oturunca kendilerine özgüvenimi geldi.Nedir bu kardeşim tertemiz, doğa güzellikleri ile ünlü olan Bolu'muzun adını bu kendini bilmez insanların yaptıkları ile kirletemeyiz. Milli Eğitim Müdürlüğündeki sayın yetkililer bu konuya en kısa zamanda bir çözüm bulun yada o makamları sırf etiket uğruna boşuna işgal etmeyin. Adı üzerinde eğitim camiası insanların eğitimleri ile ilgilenen kurumlarımız ne hale geldi. Bunun mutlaka bir sorumlusu olması lazım. Yoksa halk sorumsuzların cezası çok iyi verir.
    • Öğrenci velisi25 Kasım 2013 . 08:32

      Çocukalrımızı kayıt ettirmek isterken okul seçemezsiniz deniliyor, nerde sürgün varsa Yıldırım Beyazıd İlköğretim okuluna veya köy okullarına yollanıyor. Sayın vali ve sayın Milli eğitim müdür neden bu öğretmenleri 50.yıl yada Sakaryaya yollamıyorsunuz.Ya da neden görevden almıyorsunuz. Bir daha yapmayacaklarını garanti ediyormusunuz.
    • Fatih TATAR25 Kasım 2013 . 08:20

      bolu halkı olarak ve atandığı okulun velileri olarak bu adamı direk olarak memurluktan uzaklaştıralım.bir ocak söğünmesin.
    • Öğretmen25 Kasım 2013 . 00:44

      Bu ne iştir ya. Gönderildikleri okullarda aynı davranışı yapma ihtimalleri yok mu? Madem gerçekten böyle bir şey var, alın geri hizmete
    • Yazık24 Kasım 2013 . 23:55

      Yazık eğitim bitmiş..
    • Birol Hırçın24 Kasım 2013 . 23:34

      Tacızcıyı bu okludan al baska bır okula ver,yanı ordada bırılerıne tacız yapabılırsın demek,DESTUR edep,haya,namus,vıcdan yoksunu adam,ama sende suc az senı ogretmen yapanda suc,yapın kısılık testını, gorun sonucu.. yuh sana ,sozde erkeklıgıne yuh,verın evrak takıp memurluguna gorsun,elmı yaman,beymı yaman.
    • hun24 Kasım 2013 . 22:43

      Düz öğretmen olarak atandı ne demek yahu?

    Yorum yazın

    İsim (Gerekli)
    Yorumunuz (Gerekli)

    Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.

    GÜNÜN SÖZÜ

    Boş zaman yoktur boşa geçen zaman vardır.

    SON YORUMLAR
    Sağlık İlaç Gıda Takviyesi Siyah Sarımsak