Basın Konseyi dışında, hiçbir gasteci cemiyetine üye değiliz

BESYO özel yetenek sınavları tüm hızıyla devam ediyor

BESYO özel yetenek sınavları tüm hızıyla devam ediyor
    26 Ağustos 2013
    BESYO özel yetenek sınavları tüm hızıyla devam ediyorBESYO özel yetenek sınavları tüm hızıyla devam ediyorBESYO özel yetenek sınavları tüm hızıyla devam ediyor
         Üniversitelerin özel yetenek sınavları ile öğrenci aldığı fakülte ve yüksekokullarda sınavlar başladı. Abant İzzet Baysal Üniversitesi'nde dün başlayan Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu (BESYO) özel yetenek sınavında hem kız hem erkek öğrenciler kıyasıya mücadele ettiler. Havanın sıcak olması sebebiyle zaman zaman zor anlar yaşayan öğrenciler sınavı kazanabilmek için ter döktüler. 99'u kız olmak üzere 500 öğrencinin başvurduğu sınav sonucunda 90 öğrenci, Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu'nda eğitim görmeye hak kazanacak.
         Özel yetenek sınavında ilk olarak kız öğrenciler, ardından ise erkek öğrenciler 1500 metre koşusunda mücadele ettiler. Kızlarda 6 dakika 45 saniye, erkeklerde ise 5 dakika 45 saniyeden daha kısa sürede yarışı tamamlayan öğrenciler bugün yapılan Koordinasyon sınavına katıldılar. Koordinasyon sınavının sonunda Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu'nda eğitim görmeye hak kazanan 90 öğrenci 30'ar kişilik eşit kontenjana sahip Beden Eğitimi Öğretmenliği, Antrenörlük Eğitimi ve Spor Yöneticiliği bölümlerine girmeye hak kazanacak. 9 öğrenci ise milli sporcu kontenjanı kapsamında Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu'nda okumaya hak kazanacak. 

    Yorum yazın

    İsim (Gerekli)
    Yorumunuz (Gerekli)

    Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.

    GÜNÜN SÖZÜ

    Türk çocuğu ecdadını tanıdıkça daha büyük işler yapmak için kendinde kuvvet bulacaktır.

    SON YORUMLAR
    Sağlık İlaç Gıda Takviyesi Siyah Sarımsak