Basın Konseyi dışında, hiçbir gasteci cemiyetine üye değiliz

1 kişiyi bile öldürmeden, 55 milyar insan taşımışlar!

1 kişiyi bile öldürmeden, 55 milyar insan taşımışlar!
    6 Haziran 2013
    1 kişiyi bile öldürmeden, 55 milyar insan taşımışlar!1 kişiyi bile öldürmeden, 55 milyar insan taşımışlar!1 kişiyi bile öldürmeden, 55 milyar insan taşımışlar!1 kişiyi bile öldürmeden, 55 milyar insan taşımışlar!1 kişiyi bile öldürmeden, 55 milyar insan taşımışlar!

         Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından çıkarılan ve son günlerde iş dünyasında birçok belirsizliğe neden olan 6331 sayılı İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu hakkında tanıtım semineri Bolu Ticaret ve Sanayi Odası toplantı salonunda yapıldı.
          Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı İş Sağlığı ve Güvenliği Genel Müdürlüğü Daire Başkanı Mehmet Berk ve Bakanlık yetkililerinin katılımıyla yapılan bilgilendirme toplantısına Vali İbrahim Özçimen, İl Sağlık Müdürü Dr. Mahmut Arık, Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü İsmail Yalçın, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Emin Semercioğlu, Oda Yönetim Kurulu Üyeleri, kamu kurumu çalışanları ve özel sektör temsilcileri katıldı.
          Seminerde ilk konuşmayı Bolu Valisi İbrahim Özçimen yaptı. Özçimen yasanın önemine dikkat çekerek şu değerlendirmeleri yaptı "Bir devletin büyüklüğü onun insana verdiği değerlerle ölçülür. Bir devlet insana ne kadar değer veriyorsa, insanın kılına zarar gelmemesi için her türlü tedbir ne kadar çok alıyorsa, o devlet o kadar iyi devlettir. 
        

            Japonya'da 55 milyar insan taşınmış ve 1 kişi bile ölmemiş !
             Bu konuyu bir örnekle açıklayayım geçen hafta Japonya'daydık ve hızlı trenlerini yerinde inceleyebilme şansımız oldu. Bu güne kadar o trenlerle 55 milyar insan taşımışlar bir tane ölüm yok. Bu sonuç, işte o devletin iyi bir devlet olduğunu gösteriyor. Yani ekonomik göstergelerde önemlidir şüphesiz.  Milli varlıkları ve ordusu mutlaka bir göstergedir, madenleri bir göstergedir. Modern devlette artık biz böyle olmalıyız. Bu durum nasıl olabilir? Bu durum ancak işverenlerin iş yaptırırken olabilecek muhtemel kazalara ilişkin alınabilecek tedbirlerle mümkün olabilir.
        

            Cezalar caydırıcı olmalıdır
            Kamu veya özel sektör yeterli tedbirleri almamışsa ve işçi kazaya uğramışsa verilecek cezaların fazla olmasıyla, caydırıcı olmasıyla mümkün olabilir. Yoksa hamasi laflarla bu işler olmaz. Bizimde bu kanunu ve yenilikler getirdiğini tahmin ediyorum" dedi.

             Telefonum çalınca tedirgin oluyorum 
             Toplantıda konuşan Bolu Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Emin Semercioğlu, kendi fabrikasından gece telefon geldiğinde çok tedirgin olduğunu ve hayatının hep bu şekilde sürdüğünü söyleyerek; 
    "Bu gün burada çok önemli bir konu işleniyor. Bu toplantı hem kamuyu hem de özel sektörü çok yakından ilgilendiriyor. Bu kanunun aslında daha önceden uygulanması gerekiyordu. İnsanın evden adım attığı andan itibaren güvenliği çok önemli. Bu güvenliği önce belediyeler düşünecek, işyerine ulaşıldığında da bu güvenlik işyeri sahipleri tarafından yapılacak. Çünkü önemli olan insan. İnsan faktörü çok önemli. İnsan hayatında alınan tedbirler sayesinde çok daha iyi bir yaşam süreceğini tahmin ediyorum. Tabi bu konuyu gelişmiş ülkeler çok daha önceki yıllarda çözmüşler ve bunu başarmışlar. Bizde bu örnekleri göz önünde bulundurarak daha iyisini yapmalıyız.

          Firmaların para kazanması gerekiyor 

          Yapılan işlerin kendisi kurallara uygun şekliyle yapılmalı. Bizde bakanlığımızın bu çalışmalarını takip ediyor ve üyelerimizin bir an önce adapte olmasını sağlamaya çalışıyoruz. Tabi burada ülkemizde aynı zamanda ihracatın arttırılması için bu tür uygulamaların firmalara yaygınlaştırılması gerekiyor. Her firmanın para kazanması gerekiyor. Para kazanmadan hiç bir şey yapamazsınız. Hem para kazanacağı hem de bunlara uyum sağlayacağız. İhracatımızın 500 Milyar Dolar'lara ulaşmasını hedefliyoruz. Bu rakamı hedeflerken burada çalışanların memnuniyeti ve iş güvenliği konusunda tedbirleri tamsa o işçi orada daha fazla üretim yapmayı arzu edecektir. O işyerinde yapılan çalışma çok daha verimli olur. Bilindiği üzere artık ülkemizde çok ciddi yenilikler var bu yenliklerin içinde bu kanunlarda var. Bana göre her gün kendimizi zaten yenilememiz gerekiyor. Bu seminerin en büyük hedefi siz değerli katılımcıların bilgilendirilmedi.

        Çalışan arkadaşlarımızın birine bir şey oldu zannediyorum. Telefonumun başında çok heyecanlı bir şekilde açıyorum

         Bu iş kesinlikle çok önemli. Bu noktada dikkatinizi tekrar çekmek istiyorum. Sizinde bu konudan bu seminerden olabildiğince faydalanmazınızı tavsiye diyorum. Benim telefonum her zaman açık. İş yerinden bir telefon geldiği zaman çok tedirgin oluyorum. Çalışan arkadaşlarımızın birine bir şey oldu zannediyorum. Telefonumun başında çok heyecanlı bir şekilde açıyorum. Günüm hayatım bu şekilde geçiyor. 1992 yılında metal sektöründe işe başladım. O günkü koşullarda şuan uygulanan kuralların hiç biri yoktu. Her işyerinde tehlike arz eden durumlar vardı. Çalışanların ve işverenlerin bu durumlar karşısında dikkatli olması ve gerekli tedbirlerini alması lazım" dedi. 
     
         
    Toplantının ilk bölümünde Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı İş Sağlığı ve Genel Müdürlüğü Uzman Yardımcısı Kürşat İsmail Akça, 6331 Sayılı İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu'nun sektörlere getirdiği düzenlemeler hakkında detaylı bilgiler verdi. Toplantıya katılanlara iş sağlığı ve güvenliği ile ilgili bilgi materyallerden oluşan kitler dağıtılırken, oturumun ikinci kısmında Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı İş Sağlığı ve Genel Müdürlüğü yetkilisi Mühendis Coşkun Demirci, iş sağlığı ve güvenliği kültürünün işyerlerinde yaygınlaştırılmasının gerek yasal, gerekse uygulamadan gelen zorunlulukları ile ilgili bir sunum gerçekleştirdi.
          
          Oturumun üçüncü bölümünde Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, İş Sağlığı ve Güvenliği Genel Müdürlüğü Uzman Yardımcısı Funda Şentürk iş sağlığı ve güvenliği kâtip ve yetkilendirme işlemleri, 3M firması yetkilisi Mert Dinçer de KKD (kişisel koruyucu donanımlar) yönetmeliği uyarınca KKD'lerin kullanımı ile ilgili katılımcılara önemli bilgiler verdi. Toplantı salonunun tamamen dolduğu gözlenirken, salonda yer bulamayan katılımcılar için kongre salonu fuayesindeki ekrandan da toplantı görüntüleri fuayeye canlı olarak verildi. 
         

          Yasayla ilgili merak edilen birçok konu hakkında bilgilenmek isteyen iş dünyasından birçok kişi, toplantıyı ilgiyle dinleyerek, yeni yürürlüğe giren İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu hakkında tanıtım seminerini sunan uzmanlara sorular yönelttiler.

     

     

     

     

    • köprü6 Haziran 2013 . 15:03

      japonyada  her şey insan güvenliği  insan sağlığı için düşünülmüş japonyada ayağıza fındık kadar taş  takılmaz toz toprak çamur içinde yaşamassınız japonyada herkes eşit bir şekilde güvendedir japonyada devlet milletine  millet devletine  çok  sadakatlıdır . örnek alınacak bir memleket
    • ismail 6 Haziran 2013 . 14:30

      haaa bir de böyle adamların yaptıklarına ağzımıyı açar adamlara bak yaa deyip kendimize dert etmeyi gargara yapar leylek gibi lak lak da lak
    • ismail ÖZSAHIN6 Haziran 2013 . 14:27

      Bana göre zarm yüz yılı yakın şmrü geçmiş biri olarak adamlar yapar neden mi ömce yaptığının ülkene insanına yapolmıi olduğunun farkına vararak yaparsan işcisi ile mühendisi ile en öncesi ne yaptığının farkında olmak ,pekii n-bu ilkeleri gezipde görüpde halen aynı aymazlıklar neyin nesii calışan işcinin bir vizyonu,sorumluluğu nesi var en azından bir seminerden geçirilmezmi arkadaş bunu böyle yapacaksın deyip de öğretici olmamak neyin nesi adamlar önce davasının arkasında haa şu da var bizler bu ilkeyi inandığımız dinimizi kucağımızda bulduk hiç bir ödemeden böylede savurgan kaide kural tanımaz sazgısız sevgisiz nereye kadar??????
    • Mustafa COP6 Haziran 2013 . 13:49

      TEŞEKKÜRLER... MUHABBETLE...

    Yorum yazın

    İsim (Gerekli)
    Yorumunuz (Gerekli)

    Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.

    GÜNÜN SÖZÜ

    Gündüz kandilini Hazırlamayan, gece karanlığına razı demektir.

    SON YORUMLAR
    Sağlık İlaç Gıda Takviyesi Siyah Sarımsak