Basın Konseyi dışında, hiçbir gasteci cemiyetine üye değiliz

Rektör, açıklamama şeklinde açıklama yaptı

Rektör, açıklamama şeklinde açıklama yaptı
    30 Ocak 2013
    Rektör, açıklamama şeklinde açıklama yaptı

            Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi (AİBÜ) Rektörü Prof. Dr. Hayri Coşkun kendisinden beklenen açıklamayı, açıklamama şeklinde yaptı; "İki rektör yardımcısı arkadaşımızın görevlerinden ayrılmasını görev değişimi olarak yorumluyorum. Daha önceki açıklamamda da bunu söylemiştim. Abartılacak bir durum yok. Sadece görev değişimi yapıldı. Yeni arkadaşlarımız da göreve başladı" dedi. Rektör Coşkun daha çok Tıp Fakültesi Hastanesi ile ilgili açıklamalarda bulunarak çarpıcı yorumlar yaptı.  
         

          Hasta sayısı 300 bin oldu. Yüzde 90 artış sağladık     
          Son günlerde kamuoyunun en çok tartışılan ismi haline gelen AİBÜ Rektörü Hayri Coşkun, yine çarpıcı açıklamalarda bulundu. Göreve geldiği günden bu yana sadece üniversitede değil, Tıp Fakültesi Hastanesi'nde de büyük gelişmeler kaydettiklerini belirten Coşkun, hayata geçirdikleri çalışmaları anlattı. 2010 yılının Şubat ayında göreve geldiğini hatırlatan Coşkun, "Hastanemizin geçmişine dönüp bir bakmak istiyorum. 2009 yılı sonunda hastane, 160 bin hastaya bakmış. O zamanki gelirleri de 20 milyon TL civarındaydı. 2012 yılı sonunda baktığımız hasta sayısı 300 bin oldu. Yüzde 90 artış sağladık. Neredeyse yüzde 100. Gelirimiz de 32 milyon TL'ye yükseldi. 20 milyon TL'den aldık, 32 milyon TL'ye çıkardık. Bu durduk yere olmadı. Üniversitemize yatırım projeleri başta olmak üzere birçok projeyle uğraşırken, hastanemize özel zaman ayırdık" diye konuştu.
            

           Birçok yeni ünite açıldı      
           Hastane Başhekimi ile birlikte hastaneyi yeniden elden geçirdiklerini vurgulayan Rektör Hayri Coşkun, "İrili ufaklı birçok birim ünite açıldı. Yoğun bakım ünitesi açıldı. Samimiyetimle bir şey daha söyleyeyim. Göreve gelene kadar hastanede doğum yaptırılmıyordu. Yeni doğan ünitesi aktif değildi. Cihazları alınmıştı ancak kullanılmıyordu. Şuanda hastanemizin yoğun bakım ünitesi de yeni doğan çocuk ünitesi de doldu. Hatta geçenlerde bir hastamızı yer olmadığı için yeni doğan çocuk ünitesine alamadık" şeklinde konuştu.

           Yan sanayi ürünler kullanılmış      
           Göreve geldiğinde Tıp Fakültesi Hastanesi'nin büyük bir kazadan da kurtulduğunu ifade eden Hayri Coşkun, "Rahmetli İzzet Baysal'ın yaptırdığı hastanede, göreve geldiğimizde tuvaletleri bile akıtıyordu. Üst kattaki tuvalet, aşağıdaki tuvaletin üzerine akıyordu. Hastaneyi komple düşündüğünüzde bütün bunların elden geçirilmesi bir dünya para tutuyor. Asansörlerin işlevsel halatları, rayları, makaraları ve diğer ekipmanları o zamanlarda yan sanayi imiş. Neredeyse büyük bir kaza yaşanabilecek durumdaydı. Biz göreve geldiğimizde asansörleri bile yeniledik. O kadar bakım yapıldı. Cihazlar alındı ama hiçbirinde de döner sermayeden para harcamadık. Ya Kalkınma Bakanlığı'ndan ya da iş adamlarımızdan destek aldık. Bir firma ameliyathanemizi boyattı. Başka firma minibüs hediye etti. Organize Sanayi Bölgesi, hastanemizin koltuklarını baştan aşağı yeniledi. Kalitemizi artırma hedefindeydik ve artırdık" ifadelerine yer verdi.
         

          Görevlerinden ayrılmalarını, görev değişimi olarak yorumluyorum  
          Görevden ayrılan iki rektör yardımcısı için de net konuşan Coşkun, şunları söyledi;
    "AİBÜ Rektörü olarak şunu ifade ediyorum. Kim nasıl saldırı yaparsa yapsın. Biz gece gündüz çalışarak bu üniversiteyi daha iyi yerlere taşımak için elimizden geleni yapacağız. Bugüne kadar yaptıklarımız yetmedi. Bundan sonra da yapmaya devam edeceğiz. İki rektör yardımcısı arkadaşımızın görevlerinden ayrılmasını görev değişimi olarak yorumluyorum. Daha önceki açıklamamda da bunu söylemiştim. Abartılacak bir durum yok. Sadece görev değişimi yapıldı. Yeni arkadaşlarımız da göreve başladı."
     

    • GAMBAZLADIK HEPSİNİ BİZ 1 Şubat 2013 . 16:11

      Rektörün bu açıklamalarını dikkatle okuyun. Bir de tıp fakültesinin 15 milyona yaklaşan borcunu düşünün. Yukarı da ne diyor, biz dönerden hiç harcamadık. Tamiri onarımı devlete ve iş adamlarına yaptırdık diyor. Yani dönere hiç dokunmadık hepsini biz aldık mı demek istiyor.
    • çiçek1 Şubat 2013 . 15:13

      yetti artık bu yalan dolan entrika.
    • L.Yıldırım31 Ocak 2013 . 19:48

      Rektör Bey Bolu'daki Devlet Hastanelerinin nasıl yönetildiğini ve neler yapıldığını yerinde görerek bir hastanenin nasıl yönetildiğini öğrenmeli.Tıp Fakültesinin hali içler acısı,en alt ve en üst kadronun gözden geçirilerek,hizmet kalitesini artırma çalışması yapması gerekir.Rahmetli İzzet Baysal için ve Bolu halkı için bunları yazmak istedim.
    • Zavallı Bolulu31 Ocak 2013 . 18:59

      Herkes birşeyler söylüyor hepsı doğruda zavallı bululu senmi doğru değisin evet işte bu sen İ.Baysala saygı gösterip görevini yapmadın heyetin yapmadı sıra şimdi sana geldi çok bağıracaksın ama tıp fakültesinde bu dekan hastanede bu baştabip varken bu hastane batar sen niye bağırıyonki oyu verdiğin parti bunu istemedimi bu hale getirmedimi hayri coşkun gariban vuruyorsun o tek başına nasıl hakından gelsin ha para almışsa o da senin kabahatin daha neler olacak böyle giderse zavallı bolulu sen bak dur ............
    • fak fik fun fon 31 Ocak 2013 . 18:50

      Bu başlık çok uydu, hem yoksul öğrencilerin burslarını profösör çocuklarına vermenizden dolayı, hemde fak fik finfoni işlerinden dolayı
    • Teksas Oldu31 Ocak 2013 . 18:48

      Üniversite teksas oldu. tombiks oldu neler yapılıyor neler oluyor orada her türlü kötülük ve çirkinlik oluyor. Çirkinliklerin her türlüsü oldu, ar namus bir şey kalmadı. Sürekli böyle sorunlar oluyor Rektör her şeye açıklama yapma dur biraz ne durmadan kendini savunuyorsun bir şey yapmadığın zaten ortada milleti kandırma. Akp Yİ GÜZELCE KANDIRDIN. sEN GERÇEK BİR MHP lisin ama insanları kandırıyorsun.
    • Sözde görev değişimi31 Ocak 2013 . 17:12

      Her tür cenazeyle ilgili web sitesinden açıklama yapan rektörlük, sözde görev değişimi ile ilgili bugüne kadar tek satır açıklama yapmamıştır. Bu kadar gürültüden sonra milleti ahmak yerine koyan açıklamalar yapmakla bu yangın söndürülemez. Üniversitenin tek sorunu ve yapılan eleştiriler döner sermayeden kimin kaç para aldığı ile ilgili değildir. Hastanenin rezil durumu ayrıca tartışılabilir. Kurumun itibarı yerle bir edilmiştir. Herkesin imrenerek baktığı AİBÜ yaşanılmaz hale getirilmiştir. Devletin ve zenginlerin verdikleriyle bina yapma dışında bu yönetim Bolu'ya ne kazandırmış açıklasın bilelim. Seçimlerde aleyhinde propaganda ve lobi yapan İzzet Baysal Vakfına bu saatten sonra hoş görünmeye çalışsan ne olur. Onlardan sana hayır gelmez.
    • seviyeniz 31 Ocak 2013 . 16:29

      yANİ BİR REKTÖRÜN çıkıp asansörü tamir ettirdik yağladık demesi vs gibi kıytırık açıklamalar çok gülünç...
    • ya31 Ocak 2013 . 16:26

      Rektör bu kadar iş yaptık, tamir ettik cihaz aldık diyor ve ekliyor, bunlar için iş adamlarından para aldık, kalkınma bakanlığından para aldık ama döneri bu işlere hiç harcamadık. Yani harcamamız gerkirken cebe indirdik. Aynen öyle diyor.
    • Tıp fak fuk 31 Ocak 2013 . 14:07

      İnternet iletişim ve bilgi çağındayız. İnsanları kandırma. Bari sus hiç bir şey konuşma ama insanları kandırmaya küçük görmeye başlarsan kızarlar ve cumhurbaşkanlığını mektup yağmuruna tutarlar.
    • Kendi elemanların 31 Ocak 2013 . 14:06

      Sayın rektör hocam, üniversitedeki öğretim üyeleri bile devlet hastahanelerine özel hastahanelere gidiyor sen neden bahsediyorsun. Kendi personelin bile tıp a gitmiyor sen neden bahsediyorsun.
    • devleti zarara sokuyorsun31 Ocak 2013 . 13:04

      Hasta sayısında % 90 artış olduğu yalan. siz gelen hastaları tekrar tekrar kontrole çağırdığınız için ve gereksiz tahliller yaptırdığınız için hasta sayınız artıyor. Sırf sizin performans puanınız artsın giye o kadar gereksiz tahlil yaptırıyorsunuz ki. bunun size puan ve kazancı bin yada iki bin lira öte yandan devlet milyonlarca lira zarara giriyor.
    • ayten31 Ocak 2013 . 10:59

      Üniversitede o kadar boş yere maaş alan kişi varken gecemizi gündümizede katıp çalışırken. Döner sermaye almadığımız gibi cehaletin böylesi ne yazıklar olsun . sadece ispiyon yapıp kapalı kapılar ardında iş çevirenlere yazıklar olsun.
    • bolcabolu31 Ocak 2013 . 08:46

      Yani bir imam iyi vaaz veriyor ve camisinin cemaat sayısını artırıyor diye günah işleme hakkını müezzinleri ve ve kendisine hak mı görmeli????
    • yani hak ettin öylemi31 Ocak 2013 . 08:33

      Yani hastanenin geliri arttı yöneticiler olarak bizde bu paraları hak ettik diyorsun öylemi? ya gelir artmasına rağmen bize verilen dönerlerin düşmesine ne dersin? zaten çalışmak üzere gelmemiş miydin habire çok çalışıyorum deyip duruyorsun. çalışıyorum öyleyse yardımcılarım istediği gayrimeşru işleri yapar, kredileri istediğime veririm, yakınlarımıza kıyak çekme hakkımız var, kul hakkı yeme vizemiz var mı diyorsun? bu hak yeme işi sadece bazı müslümanlara mı ait???
    • Düzce30 Ocak 2013 . 23:59

      "Düzce'de, müteahhit firmaya bağlı olarak çalışan posta dağıtıcısı Mehmet Gürsoy, elindeki benzin dolu pet şişe ile PTT Düzce Başmüdürü Vedat Kandeğer'i bir süre rehin aldı. Ücretini alamadığı için zor durumda olduğunu söyleyen Mehmet Gürsoy gözaltına alındı."
           Bizim üniversitemizde de özel güvenlik firması 2012 yılı boyunca güvenlikçilerin maaşını zamanında veremedi. 2 ay geciktirdi. Çalışanların gıkı çıkmadı. Firmaya ceza yazması gereken üniversite, firmayı koskoca 1 yıl boyunca idare etti. Hak edişinden kesti her ay maaşları üniversite olarak kendisi yatırmaya başladı. Maaşları kendiniz yatıracaktınız madem, taşerona ne gerek vardı.
      Rektör niçin bu kadar müsamahakar davrandı? Neden? çünkü firma hemşerisi idi.
    • hizmet30 Ocak 2013 . 23:10

      VERİN BANA AYDA 40 MİLYAR AZICIK DA BEN MEMLEKETİME -HİZMET ETMEK!!- İSTİYORUM. VERİN YAA. ELLERE VAR DA BİZE YOK MU HAYRİ HOCAM
    • toplama bilgisayar30 Ocak 2013 . 23:08

      bu rektör toplama bir bilgisayardı. her toplama şey gibi bir rüzgar esti dağılıverdi. nerde hasancık nerde cabircik nerde 'yedirdiklerin içirdiklerin' YALNIZ KALDIN KALIYORSUN...BAŞIN YERLERDE MEYDAN OKUYORSUN GÜYA..KAPI AÇIK ARKANI DÖN VE ÇIK İSTENMİYORSUN ARTIK...YALNIZ KALDIN...daha da kalacaksın
    • gelincik30 Ocak 2013 . 23:05

      hepimiz hazin düşüşünüzü, konuştukça batmanızı büyük bir ibretle izliyoruz...zavallı aibü Türkiyemizin en seçkin (!) rektörlerinin elinde kaynanadan zulüm gören bir gelin gibi inim inim inliyor...yazık...
    • sorgucu30 Ocak 2013 . 23:03

      rektör bey ülkesine her zaman hizmet etmişmiş...amerika ya gidip 4 yıl gezip doktarayı tamamlayamadan döndüğünde mi yoksa birbirinin fotkpisi olan prof luk jurisi raporları ile prof olurken mi yoksa üniversitede kim var kim yok herkesi çil yavrusu gibi dağıtır ken mi hizmet etmiş o detayı anlayamadık...açıklarsa seviniriz...
    • hibe30 Ocak 2013 . 21:07

      rektör işadamlarından gelen bağışları sayıyor. peki bu kadar bağış aldınız da niye adamlara tüm Türkie nin gözü önünde kazancı şaibeli diye küfrettiniz? veya buna müsade ettiniz ..haa
    • sirkatin söyler30 Ocak 2013 . 21:05

      diş hekimliği kliniklerimiz ayrı bir döner sermaye, basımevimiz ayrı bir döner sermaye, sürekli eğitim merkezimiz ayrı bir döner sermaye işletmesi, havuzumuz da döner sermayeyle dönüyor. Yani birden fazla birimlere ait döner sermaye işletmelerimiz var. Bizim yönetici olarak aldığımız, döner sermaye işletmesinden aldığımız paydır. Yönetici payı olarak bu pay, çalışanlardan ayrılmıştır. Ayrı ödenir ve ödenek ayrılmıştır.”

      rektör beyefendi yukarıdaki açıklamayı yaparken demek istiyor ki siz sadece benim tıp tan aldığım döneri öğrendiniz 16 milyarcık! asıl diğerlerini bilmiyorsunuz daha....gazeteci dostlar artık bunu da araştırsınlar bakalım cebine ayda kaç lira giriyor..
    • Gerçekler eninde sonunda 30 Ocak 2013 . 20:25

      Hastanede hasta sayısının artmasını sağlayan hocaların büyük bir bölümü mutsuz ve döner sermayeden hak ettikleri payı alamamaktalar. Sadece koltuklarını ve ceplerine giren parayı düşünen yöneticiler adeta saltanata sürüyorlar. Kendileri mutlu ve kazançlı olunca herkesi mutlu sanıyorlar. Rektör hocayı başından beri yanlış yönlendiren bu kişiler birçok olumsuzluğa ve uğradıkları haksızlıklara rağmen çalışmaya devam eden bu hocalarıda kaçırmak için ellerinden geleni yapmaktalar. Sadece kin ve nefretle hareket eden ve ceplerini düşünen bu kişilerin kuruma verdikleri zararlar pek yakında inkar edilemeyecek şekilde ortaya çıkacaktır. Ne yaparsanız yapın gerçekler ortay eninde sonunda çıkar. Kul hakkını ve Allahın herşeyi görüp bildiğini unutmamak
    • Yalancının yüzü karadır30 Ocak 2013 . 19:46

      Rektör hoca hasta sayısının çok arttığını hastanenin gelirlerinin arttığını söylüyor. Yılarca bu kuruma hizmet eden ve hasta sayısının artmasını sağlıyan öğretim üyesi, asistan, hemşire, teknisyen, hastabakıcı ve diğer idari personelin büyük bir çoğunluğunun gelirinin eskiye göre azaldığını ya bilmiyor yada bildiği halde doğruyu söylemiyor. Sayın rektörüm Hastanenin hasta sayısı arttı geliri arttı yöneticilerin geliri katlarca arttı fakat asıl emek verenlerinki azaldı. Eğer söyledikleriniz doğru ise hemen açıklayın yalancının yüzü kararsın

    Yorum yazın

    İsim (Gerekli)
    Yorumunuz (Gerekli)

    Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.

    GÜNÜN SÖZÜ

    Boş zaman yoktur boşa geçen zaman vardır.

    SON YORUMLAR
    Sağlık İlaç Gıda Takviyesi Siyah Sarımsak