Yüksek okullar okunabilir, yüksek mevkilere, makamlara çıkılabilir, yüksek mevduatlar yakalanabilir, ama yüksek ahlak seviyesi yakalanmadığı sürece her yükseklik bir gün mutlaka ‘şu veya bu şekilde’ alçalacaktır!

18. Madde dosyası, meclisin % 41'ini oluşturan CHP grubu'na neden verilmedi?

18. Madde dosyası, meclisin % 41'ini oluşturan CHP grubu'na neden verilmedi?
    15 Ocak 2013
    18. Madde dosyası, meclisin % 41'ini oluşturan CHP grubu'na neden verilmedi?

         CHP Grup başkanvekili Cahit Görüş, Bolu'daki 18.madde uygulamalarıyla ilgili dosyanın meclisin % 41 ini oluşturan CHP grubu'na da verilmesi gerektiğini söyledi. Görüş;" CHP grubu neden bu araştırmanın dışında tutulmuştur anlamak gerçekten çok zordur. Raporun bir nüshasının da CHP grubuna verilmesi gerekiyordu. Maalesef isteğimiz kabul görmedi" dedi.
     
          CHP'li belediye meclis üyeleri il binasında basın mensuplarıyla bir araya gelerek Bolu Belediye meclisinin çalışmaları hakkında değerlendirmelerde bulundular. Meclis üyeleri adına açıklamalar yapan CHP Grup başkanvekili Cahit Görüş Bolu'da yeni yollar açıldıkça, trafik konusunun da yeni boyutlar kazandığını söyleyerek; " Bu yollarda bilhassa kavşaklarda sorunlar yaşandığını biliyorsunuz. Öncelikle de Mehmet Akif Ersoy Bulvarı ile Paşaköy Caddesi'nin kesiştiği kavşakta sorunlar yaşandığı malumunuzdur. Bu konuda hatırlatmalarımıza rağmen, (bilhassa akşam ve sabah saatlerinde yoğunlaşma olduğu) bu güne kadar herhangi bir çalışma yapılmamış, sadece ana yollarda 2-3 kavşak düzenlemesi ile kalınmıştır" dedi.
     
         "Tek sorumlu Bolu Belediyesi olacaktır"
         Bundan bir süre önce Beşkavaklar Mahallesinde içme suyu isale hattında boru patlaması olduğunu vurgulayan Görüş; "Bu olayda, bir evin balkonu yıkılmış, etraf çamurla dolmuştu, bereket versin bu vahim olay yaralanma olmadan atlatılmıştır. Daha önce de birkaç defada yine mahallelerden geçen bu hatta patlamalar olmuştu. Öyle görülüyor ki, bu patlamalar devam edecek ve umalım ki sonuçları kötü olmasın. Bu konu defalarca dile getirilmesine rağmen, sorumlu olarak hep İller Bankası gösterilmiştir. İsale hattının 24.05.2011 tarihinde geçici kabulünün yapıldığını hepimiz biliyoruz. Sorumlu İller Bankası veya Bolu Belediyesi olsun, olabilecek kötü bir durumda kimse sorumluluktan kaçamayacak, Bolu'lulara göre de tek sorumlu Bolu Belediyesi olacaktır." Şeklinde konuştu.
     
           "Kentsel Dönüşüm" projesi hakkında Bolu halkına yeterli bilgi verilmemiştir
           Bir süre önce Tüm ülkede törenlerle başlatılan "Kentsel Dönüşüm" projesi ile ilgili Bolu'da yaklaşık 3.000 binanın yıkılacağının söylendiğine dikkat çeken Görüş; "Kamuoyuna daha fazla açıklayıcı bilgi verilmemiş, sadece bazı ailelere yazılar gönderilmişti. Bu konuda yapılan çalışmalar, uygulama yapılacak bölgeler, binalar ve sonuçları nelerdir, bunların içinde hangi kamu binaları vardır? Bu önemli konuda belediye tarafından ne bize, ne de Bolu halkına yeterli bilgi verilmemiştir. Bununla ilgili bilgileri herkes beklemektedir. İnsan sormadan edemiyor, kamuoyuna yeterli açıklama yapılmama veya konu ile ilgili bilgilerin saklı kalmasını istemenin altında neler var?" dedi.
     
           Alaaddin Yılmaz kendi döneminde yapılan mülkleri satmalıdır
          
    Görüş; "Kamuoyunun bildiği üzere, belediyemiz yaptığı hesapsız harcamaları nedeniyle, borç ödemeleri veya diğer bazı işlerini yapabilmek için, dükkân, bina ve arsa gibi taşınmazlarını satışa çıkarmaktadır. (CHP grubu olarak bu taşınmazların satışına her zaman karşı olduğumuzu da belirtmek isterim). Satılan bu taşınmazlardan elde edilen gelir öyle yüklü bir miktar da olmamaktadır. Biz bu konuda bir teklif yapmıştık. O teklifimiz de, resmi olarak 3.500.000 TL olan, gayri resmi olarak bunun en az iki katı kadar bir fiyata mal olan, Atatürk Orman Parkı yanındaki Çok Amaçlı Salonun satılmasıdır. Böylece bir defada yüklü bir miktar para girdisi sağlanacak ve hem kendi döneminde yapılan bir yeri satmış olacaktır." Şeklinde konuştu.
     
           Tavuk gübresi işleme tesisi, insan yerleşimine en az 3 km uzakta olmalıdır 
           CHP Grup başkanvekili Cahit Görüş "Kamuoyunu aylarca meşgul eden ve bizim yer olarak her defasında karşı çıktığımız, Çaydurt'ta yapımına başlanan tavuk gübresi işleme fabrikası için, Belediye Başkanının "ruhsatı ben verdim ve vicdanım rahat" dediğini herhalde biliyorsunuz. İnsan yerleşimine en az 3 km uzakta yapılması gerektiğini belirten inceleme raporu varken, buna müsaade edilmesi ve vicdanım rahat denmesinin takdirini kamuoyuna bırakıyorum. Hala geç kalınmış değildir" dedi.
     
           18. Madde ile ilgili şov yaptı, o dosya bize de verilmesi gerekiyordu 

          CHP Grup başkanvekili Cahit Görüş sözlerini şu şekilde tamamladı; "İki hafta kadar önce, başkan belediye meclisi toplantısında, bütün medyayı çağırarak 18. Madde uygulaması ile ilgili bir şov yapmıştı. Bu konuyla ilgili olarak da şunu söylemek istiyorum. O toplantıda da söylediğimiz gibi, o raporun bir nüshasının da CHP grubuna verilmesi gerekiyordu. Maalesef isteğimiz kabul görmedi. Geçen hafta meclis toplantısında da belirttiğim gibi, yapılması, araştırılması çok önemli olan bu konuda, sadece AKP grubunun oluşturacağı komisyonun yapacağı araştırmalar, ne kadar doğru veya ne kadar gerçek olacaktır densin, bununla ilgili olarak, kamuoyunda daima şüphe ile karşılanacaktır. Eğer bu o kadar önemli bir konu ise, meclisin % 41 ini oluşturan CHP grubu neden bu araştırmanın dışında tutulmuştur anlamak gerçekten çok zordur.

          2009'da kabul edilen "Trafik Master Planı" ile bugünkü uygulanan proje birbirinden çok farklıdır. Herkes gibi bizde ne yapılacağını, yapıldıkça görmekteyiz. 

          Belediye sınırları içinde her alanda uygulanması için yapılan 80.000 TL.ye yaptırılan "Trafik Master Planı" 2009 da meclis tarafından kabul edilmişti. Bilhassa İzzet Baysal Caddesi için o gün kabul edilen plandaki proje ile bu gün uygulanan proje birbirinden çok farklıdır. Ve şu anda uygulanan projeden kimsenin haberi yoktur. Ve defalarca sormamıza rağmen projenin tamamı hakkında bizlere de detaylı bir bilgi verilmemektedir. Herkes gibi bizde ne yapılacağını, yapıldıkça görmekteyiz. Bu demektir ki, hala caddenin tümünü kapsayan bir proje meydanda olmadığıdır."

    • uygar koç16 Ocak 2013 . 09:54

      ne yapacak  chp liler dosyayı.. yeni mi ayılmışlar.. kafaları çekmekden  belediye  işi yapmaya vakit bulabiliyorlarmıymışş. akp liler gece gündüz  çalışırken, meyhanelerde , kumarhanelerde gezenler  iş yapmaya vakit bulamazlr.
    • Boşver16 Ocak 2013 . 08:13

      Neden verilmedi: Şu anda deliller temizleniyor, izler siliniyor.:))))
    • Hakan UÇBEYİ16 Ocak 2013 . 00:52

      Ne gerek varki, hepiniz biriniz biriniz hepiniz için. Çoğunuz ortaksınız, dünürsünüz,eski CHP'liler AKP'de. Fark eden bir şey yok. Amaç, çıkar çok,rant çok durmak yok ..... devam. Kolay gelsin beyler. Millet bunları yutmaz.

    Yorum yazın

    İsim (Gerekli)
    Yorumunuz (Gerekli)

    Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.

    Erpiliç

    GÜNÜN SÖZÜ

    Benim naçiz vücudum nasıl olsa bir gün toprak olacaktır. Fakat Türkiye Cumhuriyeti ebediyen yaşayacaktır.

    SON YORUMLAR
    Sağlık İlaç Gıda Takviyesi Siyah Sarımsak