Basın Konseyi dışında, hiçbir gasteci cemiyetine üye değiliz

Ercoşkun, kurulacak olan Bilişim Bakanlığı'na en kuvvetli aday

Ercoşkun, kurulacak olan Bilişim Bakanlığı'na en kuvvetli aday
    30 Aralık 2012
    Ercoşkun, kurulacak olan Bilişim Bakanlığı'na en kuvvetli aday

          Yaygın medyada yer alan televizyon kanallarına son günlerde sıkça çıkmaya başlayan Bolu Milletvekili Ali Ercoşkun, Kurulması düşünülen Bilişim Bakanlığı için en kuvvet aday olarak ismi öne çıkıyor. Son olarak Sanayi, Ticaret, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bilgi ve Teknoloji İhtisas Komisyonu tarafından hazırlanan raporun içeriğini anlatan Ercoşkun, rapordaki ayrıntıları anlattı. 

            Sanayi, Ticaret, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bilgi ve Teknoloji İhtisas Komisyonu tarafından hazırlanan bin 140 sayfalık raporla birlikte 158 öneri hazırlandığını söyleyen Ak Parti Bolu Milletvekili Ali Ercoşkun, raporla ilgili ayrıntıları ulusal kanallarda anlatmaya devam ediyor. Son olarak Ülke TV'de canlı yayına katılan ve bilgiler veren Ercoşkun, bu programların devam edeceğini söyledi.

           Ercoşkun söz konusu rapor ve önerilerle ilgili bilgiler verdi; Ercoşkun, "Bildiğiniz gibi Sanayi, Ticaret, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bilgi ve Teknoloji İhtisas Komisyonu üyesiyim. Mart ayında yapılan bir çalışmayla bilişim ve internet meclis araştırma komisyonu kuruldu. Bu komisyon üç ay süre zarfında bütün parti guruplarının katılımıyla bilişim alanındaki ve internet alanındaki fırsatlar ve risklerle alakalı çalıma gerçekleştirdi. Türkiye'deki bu konu ile alakalı kamu kuruluşları, sivil toplum örgütleri, özel sektör temsilcilerinin katkıda bulunduğu, üniversiteden de destek alarak yaptığımız bir çalışma söz konusu. Netice itibarıyla bin 140 sayfalık rapor hazırladık. Bu raporla birlikte kamu kurum ve kuruluşları başta olmak üzere, özel kuruluşları da etkileyecek şekilde 158 tane öneri oluşturduk. Bu öneri içerisinde yeni anayasa çerçevesinde bilişimin ve diğer tarafta internetin vazgeçilmez bir hak olduğunu ve buna ulaşabilme noktasındaki tüm özgürlüklerin yeni anayasada olması gerektiğini vurguladık. Bir bilişim bakanlığı kurulması, olmazsa bir bilişim ajansı kurulması veya mevcut bakanlıklarda yani Ulaştırma Bakanlığı ile Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığında yeniden yapılanma gerçekleşmesi noktasında somut önerilerimiz var. Çarpıcı bir diğer önerimizde Özel İletişim Vergisinin azaltılması veya mümkünse hepten kaldırılması noktasında. Bu ve buna benzer 158 öneri ile Türkiye'nin bilgi ekonomisine geçişi ile alakalı çok somut ve ileride de çocuklarımıza miras bırakabileceğimiz geniş kapsamlı rapor olduğu kanaatindeyim" diye konuştu.

           Ercoşkun, siyasette anlaşmazlıklar olmasına rağmen bu konuda iktidar ve muhalefet milletvekillerinin birlikte hareket ettiğini, bununda sevindirici olduğunu söyleyerek, "Bir diğer çarpıcı konuda şu; biliyorsunuz siyasette anlaşmazlıklar olabiliyor. Herkes olaylara farklı açılardan bakabiliyor. Bilişim Ve İnternet Meclis Araştırma Komisyonunun hazırlamış olduğu rapor, tüm iktidar ve muhalefet partililerin oy birliği ile çıktı. Bu da uzlaşı bakımından, bu meselenin Türkiye'nin geleceği ile alakalı önemli bir konu olması açısından çok önemli. Bu uzlaşıyı ortaya koyabildik, inşallah bunun yansımalarını da önümüzdeki günlerde görmeyi ümit ediyoruz" dedi.

    • berat uzun1 Ocak 2013 . 01:16

      yakışır. en güzel seçim olur. bilgisiyle tecrübesiyle hakkını verir.

    Yorum yazın

    İsim (Gerekli)
    Yorumunuz (Gerekli)

    Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.

    GÜNÜN SÖZÜ

    Ne kadar zengin ve müreffeh olursa olsun, istiklâlden mahrum bir millet, medenî insanlık karşısında uşak olmak mevkiinden yüksek bir muameleye lâyık sayılamaz.

    SON YORUMLAR
    Sağlık İlaç Gıda Takviyesi Siyah Sarımsak