Basın Konseyi dışında, hiçbir gasteci cemiyetine üye değiliz

Dumansız Bolu-Sağlıklı Bir Yaşam İçin Elele

Dumansız Bolu-Sağlıklı Bir Yaşam İçin Elele
    8 Ağustos 2012
    Dumansız Bolu-Sağlıklı Bir Yaşam İçin Elele

          Dumansız Bolu Projesi, Bolululara Sigara Bıraktırmayı Amaçlıyor.
    Bolu Gençlik Merkezi ile Abant İzzet Baysal Üniversitesi Öğrenci Konseyi temsilcileri Vali İbrahim Özçimen'i makamında ziyaret ederek "Dumansız Bolu-Sağlıklı Bir Yaşam İçin Elele" projesi hakkında bilgiler verdiler. Projeye destek vereceğini ifade eden Vali Özçimen, "Devlet olarak sigaranın bırakılması ve kısıtlandırılması konusunda çok başarılı olduk" dedi.

         Ziyarete Bolu Gençlik Merkezi üyesi Barış Ekerbiçer ve Özcan Korkmaz ile Abant İzzet Baysal Üniversitesi Öğrenci Konseyi üyesi Emre Altındal katıldı.

          "Dumansız Bolu-Sağlıklı Bir Yaşam İçin Elele" Projesi hakkında Vali İbrahim Özçimen'e bilgiler veren Bolu Gençlik Merkezi üyesi Barış Ekerbiçer, yeni projelerinin daha önceden Abant İzzet Baysal Üniversitesi Öğrenci Konseyi tarafından yürütülen 'Dumansız Kampüs' projesinin devamı olduğunu belirterek, "Projemiz 2 ay sürecek. Projemizle ilgili afiş, broşür ve tişört bastırılabilmemiz için sponsor desteklerine ihtiyacımız var. Sizi de projemizde desteğinizi hissetmek için ziyarette bulunduk. Projemiz özellikle genç neslin sigaradan uzak durmasını hedefliyor. Projemiz gönüllülük esasına dayanıyor. Sigaranın zararlarını genç nesile anlatmak için anlatabilmek için stantlar açarak broşür ve tişörtler dağıtacağız. Böylelikle, sigaranın zararlarını daha etkin anlatacağız. Sigaranın sonuçlarını göstererek, sigaradan uzaklaştırmayı hedefliyoruz. Kasım ayından itibaren Bolu Merkez'de bulunan bütün okullarda seminerler düzenleyeceğiz. Proje kapsamında kısa film yarışması, fotoğraf yarışması ve resim yapma yarışmaları düzenleyeceğiz. Şimdiden bize vereceğiniz desteklerden ve katılımlarınızdan dolayı teşekkür ederiz" dedi.

         Projeyi destekleyerek düzenlenecek olan organizasyonlara elinden geldiğince katılacağını belirten Vali İbrahim Özçimen, "Gelişmiş ülkelerde insanlar sigaranın zararları hakkında daha iyi bilinçlendirildikleri için sigarayı bırakıyorlar, Projenizin amacına ulaşması için bizde üzerimize düşeni yapacağız" dedi.
         Sigaranın zararlarına da değinen Vali Özçimen, "Biz devlet olarak sigaranın bırakılması ve kapalı alanlarda içilmemesi gibi kısıtlamaları en iyi şekilde uygulayarak sigara konusunda başarılı olduk. Bu konuda devletimiz çok iyi bir noktada. Sağlık Bakanlığı'nın yapacak ve uygulayacak işlemleri ve kısıtlamaları da vardır. Bu konuda böyle projelerin de ciddi faydası var. Bizim de bu konuda sizlere bir desteğimiz olursa ne mutlu bize" diyerek, başarılar diledi.

    Yorum yazın

    İsim (Gerekli)
    Yorumunuz (Gerekli)

    Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.

    GÜNÜN SÖZÜ

    Geçmişten çok geleceği düşünmeliyiz, çünkü bundan sonra orada yaşayacağız.

    SON YORUMLAR
    Sağlık İlaç Gıda Takviyesi Siyah Sarımsak