Basın Konseyi dışında, hiçbir gasteci cemiyetine üye değiliz

Mucit öğretim görevlisi klimaları küçültecek

Mucit öğretim görevlisi klimaları küçültecek
    7 Aralık 2011
    Mucit öğretim görevlisi klimaları küçültecek

         Gerede ilçesinde bulunan Meslek Yüksekokulu'nda görevli, Öğretim Görevlisi Mehmet Sena Yılmaz, mucitlere taş çıkartacak bir projeye imza atarak, ev, iş ve araçlarda kullanılan klimaları küçültmeye başladı.
        Abant İzzet Baysal Üniversitesi (AİBÜ) Bilimsel Araştırmalar Koordinatörlüğü tarafından desteklenen nano teknolojisi ile ilgili deney projesi, Gerede Meslek Yüksekokulu'nda kuruldu. Projenin ilk ayağı 30 Bin TL'ye mal oldu. Türkiye'de bir ilki başarmak için kurulan teçhizat üzerinde ev ve araçlarda kullanılan klimaların geliştirilmesi çalışmaları yürütülecek.
        Gerede Meslek Yüksekokulu'na kurulan bu nano teknolojisi deney setinde yapılacak çalışmalar ile ilgili bilgiyi, Proje Koordinatörü Öğretim Görevlisi Mehmet Sena Yılmaz verdi.
         Teknoloji alanında birçok başarılı projeye imza atan Sena Yılmaz, bu projede amaçlarının evlerde, işyerlerinde ve araçlardaki klimaların verimini düşürmeden boyutlarını küçültmek olduğunu söyledi.
        Türkiye'de ilk kez Gerede Meslek Yüksekokulu'nda denenecek olan bu proje, başarı sağlandığı taktirde artık göze batan klimalar, tıpkı laptop bilgisayarlar gibi küçültülecek ve böylece Türkiye teknolojide bir adım daha öne geçirilecek. GMYO Öğretim Görevlisi Mehmet Sena Yılmaz, projenin detaylarını açıklayarak, "Projede, mikro ve nanometre boyundaki borularda ısıl özellikleri inceleyeceğiz. Bu projede başarı sağladığımız takdirde, evlerde ve işyerlerindeki klimaların verimliliğini düşürmeden boyutları en az yüzde 50 oranında küçültülecek. Çalışma bir nano teknolojisi çalışmasıdır. Bu çalışmada su veya diğer akışkanlar yerine nano akışkanlar (nano sıvılar) kullanılmaktadır" diye konuştu.

    Yorum yazın

    İsim (Gerekli)
    Yorumunuz (Gerekli)

    Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.

    GÜNÜN SÖZÜ

    Ekonomik kalkınma, Türkiye'nin hür, müstakil, daima daha kuvvetli, daima daha refahlı Türkiye idealinin belkemiğidir.

    SON YORUMLAR
    Sağlık İlaç Gıda Takviyesi Siyah Sarımsak