Basın Konseyi dışında, hiçbir gasteci cemiyetine üye değiliz

Gazlı içecekler ve cipse yasak getirildi

Gazlı içecekler ve cipse yasak getirildi
    22 Temmuz 2011
    Gazlı içecekler ve cipse yasak getirildi
         Milli Eğitim Bakanlığı insan sağlığını yakından ilgilendiren bir konuda geç de olsa önemli bir karar aldı; bundan sonra okul kantinlerinde gazlı-kolalı içecekler ve cips satışı yapılmayacak.
          Bakan Dinçer'in bugün yayımladığı "Okul Kantinlerindeki Gıda Satışı" konulu genelge, İl Milli Eğitim Müdürlüklerine gönderildi. Bakanlığa bağlı örgün ve yaygın eğitim kurumlarında öğrenim gören öğrenci, kursiyer ve çalışanların güvenli, sağlıklı beslenme bilinci kazanmalarına katkı sağlamak, olabilecek gıda zehirlenmeleri, bulaşıcı hastalıklar, yetersiz ve dengesiz beslenmeye bağlı hastalıklar ile şişmanlığı önlemek amacıyla, konuya ilişkin Başbakanlık ve Sağlık Bakanlığı genelgeleri de dikkate alınarak, 17 Nisan 2007'de yayımlanan genelgede değişikliğe gidildi.
    Buna göre, 2007/33 sayılı genelgenin Genel Kurallar bölümünün 16. maddesi, "Eğitim kurumlarının, yatılı veya pansiyonlu yemekhaneleri dahil olmak üzere kantinleri, çay ocakları, büfeler vb. yerlerde çocukların dengesiz beslenmesine, şişmanlığa (obezite) neden olabileceğinden, doğal maden suları hariç, enerji yoğunluğu yüksek, besin değeri düşük olan enerji içecekleri gazlı, aromalı ve kolalı içecekler ile kızartma ve cipslerin satışları yapılmayacak, otomatik satış yapan makineler de bulundurulmayacaktır. Bunların yerine Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'ndan üretim veya ithalat izni bulunan süt, ayran, yoğurt, meyve suyu, taze sıkılmış meyve suyu ve tane ile satışı yapılabilen meyve bulundurulacaktır" şeklinde değiştirildi.
    • ERGÜN25 Temmuz 2011 . 16:51

      ÇOK GÜZEL İŞTE BOL BOL AYRAN İÇSİN ÇOCUKLAR....
    • BOLU 1422 Temmuz 2011 . 20:11

      Sanki dışarıda yenmiyecek saçma sapan uygulamalr getiriyolar ezik MEB
    • Ahmet GÜL22 Temmuz 2011 . 14:18

      Genelgenin içeriği güzel ama yasaklamanın sadece okul kantinleri ile sınırlandırılması pek caydırıcı değil kanaatindeyim.Çocuklar mahalle bakkalına gidip ordan ihtiyaçlarını karşılayacaklardır.Kurallar tüm kurum ve kişileri kapsamalıdır.Kantinlerde yasaklama ile bu iş hallolmaz görüşüne sahibim.
    • Cihan22 Temmuz 2011 . 13:54

      Tebrik ederim gayet yerinde bir karar özellikle cipsin zararları bu kadar açıkken, öz eleştiri yapmak gerekirse evet bende cipsi seviyorum, yiyorum ama doktor kontrolüne gittiğimde karşıma sonuçlar çıkınca iş işten geçmiş oluyor... Sağlıklı nesil hepimizin faydasına... Şu da sorulabilir; madem zararlı neden satılıyor? Sigara içenler yanıtlasın bu soruyu...
    • DİNÇER KAYA22 Temmuz 2011 . 13:26

      Tebrik ederim çok güzel bir karar.

    Yorum yazın

    İsim (Gerekli)
    Yorumunuz (Gerekli)

    Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.

    GÜNÜN SÖZÜ

    Yüksel Türk! Senin için yüksekliğin hududu yoktur. İşte parola budur.

    SON YORUMLAR
    Sağlık İlaç Gıda Takviyesi Siyah Sarımsak