Basın Konseyi dışında, hiçbir gasteci cemiyetine üye değiliz

Tüncel: Türk okulları insanlık için bir iftihar tablosu

Tüncel: Türk okulları insanlık için bir iftihar tablosu
    26 Kasım 2010
    Tüncel: Türk okulları insanlık için bir iftihar tablosuTüncel: Türk okulları insanlık için bir iftihar tablosuTüncel: Türk okulları insanlık için bir iftihar tablosuTüncel: Türk okulları insanlık için bir iftihar tablosu

       Milli Eğitim Bakanlığı Eğitim Teknolojileri Genel Müdürü Mahmut Tüncel, Türk okullarının insanlık için bir iftihar tablosu olduğunu söyledi. Tüncel, "Anadolu'dan çıkan eğitimciler sadece kendi ülkelerinin çocuklarını değil, insanlığın çocuklarının hepsini insanlığa faydalı olmaları için eğitiyor." dedi.
        Bolu Eğitim Sevenler Derneği (BESDER), 24 Kasım Öğretmenler Günü dolaysıyla Özel Melih İlköğretim Okulu'nda bir program düzenledi. Programa, Vali İbrahim Özçimen, Milli Eğitim Bakanlığı Eğitim Teknolojileri Genel Müdürü Mahmut Tüncel, İl Milli Eğitim Müdürü Recep Sezer, Milli Eğitim şube müdürleri, İlçe Milli Eğitim müdürleri, okullardaki müdürler ve öğretmenler katıldı. Tüncel, programda yaptığı konuşmada, bütün sıkıntılara rağmen Anadolu'daki eğitimcilerin, öğretmenlerin dünyaya örnek olabilecek başarılara imza attığını kaydetti. Öğretmenlerin insanlığın mimarı olduğunu, bunu yaparken de din, dil ve ırk gözetmediklerini belirten Tüncel, şöyle devam etti:
        "Bunun en bariz örneğini dünyanın dört bir yanındaki Türk okullarında çok rahat görebiliyoruz. Kırım'a gittim. Kırım'daki dağ başında Rus çocuklarının Anadolu'dan giden öğretmenler tarafından eğitim gördüğünü gördüm. Büyük bir özveriyle, vatanı bir tarafa bırakıyorlar, yâri bir tarafa bırakıyorlar, aileyi bir tarafa bırakıyorlar. Bütün maddi şeyleri de bir tarafa bırakıyorlar ve gidiyorlar. Oradaki Kırım çocuklarını, Rus çocuklarını hiçbir ayrım yapmadan hepsinin insanlık için faydalı birer birey olmaları için çalışıyorlar. Danimarka'ya gittim. Orada aynı tablo. Orta Doğu'daki diğer ülkelere de aynı özveriyle eğittiklerini gördüm. ABD'de seviye daha yüksek. Oradaki ABD'lilerin çoğunu yine Türk okullarına gönderdiğini gördüm. Bu aslında bir insanlık için bizim için bir iftihar tablosudur. Bizim için iftihar tablosu. Anadolu'dan çıkan eğitimciler sadece kendi ülkelerinin çocuklarını değil, insanlığının çocuklarını hepsini insanlığa faydalı olmaları için eğitiyorlar. Ve onların geleceği için çok büyük özveride bulunuyorlar."
        Tüncel, bu sürecin sonunda yepyeni bir insanlığın yepyeni bir dünyanın olacağına inandığını dile getirdi. Mahmut Tüncel ayrıca, "Bir ülkede eğitim neyse, o ülkenin bütün alanları odur." dedi. Tüncel, teknolojinin her şeyi değiştirdiğini ancak bazı meslekleri değiştiremediğini, bunların başında da öğretmenliğin geldiğini belirtti. Öğretmenlerin memur zihniyeti ile görev yapmaması gerektiğini altını çizen Tüncel, "Bunlar öğretmenliği yıpratıyor." ifadelerini kullandı.
        Vali İbrahim Özçimen ise BESDER'e ve Özel Melih İlköğretim Okulu'na teşekkür etti, öğretmenlerin gününü kutladı.

        İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRÜ'NDEN ÖZEL MELİH İLKÖĞRETİM'E ÖVGÜ
        İl Milli Eğitim Müdürü Recep Sezer, öğretmenliğin bir dokunuş, bir sevgi, bir bakış olduğunu aktardı. Sezer, "Bunu eksik etmemiz lazım. Öğretmenliğimizin bütün safhalarında kullanacağımız yayacağımız enerji sevgi saygı olmalı. Kuşatmalıyız bütün Bolu'yu hep beraber." diye konuştu.
        Sezer, özellikle Özel Melih İlköğretim Okulu'na teşekkür etmek istediğini belirterek, şunları kaydetti: "Örnek bir okul. Bir bölgede örnek olmak, model olmak çok çok önemlidir. Her şeyin en güzelini yapmaya çalışıyorlar, yapıyorlar da. Ayrıca seviye belirleme sınavlarında önemli bir lokomotif görev yapıyor. Başta okul müdürüne ve yöneticilerine ve öğretmenlerine teşekkürlerimi sunmak istiyorum."
        Özel Melih İlköğretim Okulu Müdürü Ercan Kurban da öğretmenlerin 'öğretmenler günü'nü kutladı. Kurban, okul hakkında bilgiler verdi. Programda, Milli Eğitim Bakanlığı Eğitim Teknolojileri Genel Müdürü Mahmut Tüncel'e, Vali İbrahim Özçimen'e, İl Milli Eğitim Müdürü Recep Sezer'e plaket verildi. Ayrıca programda tarihçi-yazar Talha Uğurluel bir sunum yaptı

    Yorum yazın

    İsim (Gerekli)
    Yorumunuz (Gerekli)

    Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.

    GÜNÜN SÖZÜ

    Arkadaşlar, efendiler ve ey millet, iyi biliniz ki, Türkiye Cumhuriyeti şeyhler, dervişler, müritler, meczuplar memleketi olamaz. En doğru, en hakiki tarikat, medeniyet tarikatıdır.

    SON YORUMLAR
    Sağlık İlaç Gıda Takviyesi Siyah Sarımsak