Basın Konseyi dışında, hiçbir gasteci cemiyetine üye değiliz

"Tövbe bir daha evlenmem"

"Tövbe bir daha evlenmem"
    23 Ağustos 2010
    "Tövbe bir daha evlenmem""Tövbe bir daha evlenmem"

       On gün önce evlendiği ve yanında 5 gün kalan eşi G.D tarafından dolandırılmak istendi. 
        Gerede'nin Külef Köyü'nde oturan İlyas amca eşinin 1 yıl önce mayıs ayında vefat etmesi üzerine yalnız yaşamaya başladı. SSK emeklisi olan İlyas amca geri kalan son günlerinde beraber geçirmek üzere hayat arkadaşı aramaya başladı. Bunun üzerine Ankara daki Amcasının oglundan geçtiğimiz hafta bir telefon gelerek "amca sen evlenmek istiyordun sana bir hanım bulduk" denilerek Ankara'ya gelmesi istendi.

        Yalnız yaşamanın çok zor olduğunu ifade eden İlyas Amca başından geçen hikayeyi şöyle anlattı;

        "Bir erkeğin yalnız yaşaması çok zordur. Bu nedenle bir hayat arkadaşı aramaya başladım eşime dostuma ve çevreme haber saldım.
        Ankara da yaşayan ve market işleten amca oğlundan bir telefon geldi. Amcaoğlu bana, amca sana bir hanım bulduk çabuk anakaraya gel dedi. Bende akşam akşam otobüse bindim ve Ankara ya gittim. Amca oğlunun yanında kambur bir yaşlı adam vardı. Beraber sohbet etmeye başladık bana, Samsun'da bir kadın var onu sana yapayım dedi. Bende kendisine hadi beraber samsuna gidelim dedim ama adam bana aman ha olmaz seni kandırırlar ve senden para kopartırlar dedi. Bana sen bana yol parası 300 tl ver işi halledeyim geleyim dedi. Bende madem öyle al bakalım 300 TL yi git dedim ertesi gün yine aynı şahıs amcaoğlunu arayarak, gelin getireceğim kadının bakkala 300 tl borcu varmış onun borcunu ödedim bana 250 tl daha gönderin demiş amcaoğlu beni telefonla aradı ve olayı anlattı bende amcaoğlu bir kuruş vermem verirsen de sana ödemem dedim ve ertesi gün oğlumu da yanıma alarak Samsun'a gittik. Telefon ettim bizi karşıladılar. Bayan damadının yanında kalıyormuş ve birlikte eve gittik. Damat bana İlyas amca siz kocaman insanlarsınız girin şu odaya görüşün anlaşırsanız. Anlaşamazsanız dönüp gidersiniz dedi, bende peki dedim. Hanım odaya geçti bende odaya giderken kızını da çağırdım ve kızı da geldi. Konuşmaya başladık benden 7 bilezik istediler bende emekli bir adamım bunu alamam dedim. Daha sonra 5 bilezik küpe ve yüzükte anlaştık. Aynı gün evleneceğim hanım kızı ve damadıyla Ankara'ya döndük saman pazarında 5 milyar değerinde 5 bilezik 450 tl değerinde yüzük küpe aldık ve daha sonra pılı pırtı aldık 800 tl de ona ödedik. İki akşam Ankara'da oğlumun evinde kaldık. Daha sonra gelinim ve imam nikahı yaptığım G.D. ile birlikte Külef Köyü'ne geldik. G.D. bir ambar dolusu ekini eledi çok çalışkandı. Güzel yemeklerde yapıyordu. Hiç şüphelenecek hareketleri olmadı.
         5 gün oldu Ben Gerede'ye alışverişe gidiyorum dedim. Hanımda bende geleyim dedi o ara gelinimde baba boş ver oda gelsin hem değişiklik olur dedi.
    Neyse Gerede'ye gittik alışverişlerimizi yaptık bana yolda bak İlyas Bey haftaya pazartesi günü Gerede'ye tekrar gelelim resmi nikah yaptıralım diyordu. Bende tabii neden olmasın dedim. Bir ara kız kardeşimin ısmarladığı ilacı almak için eczaneye gittik yanımdaydı. Sırada beklerken benim yeni hanım kaybolmuş. Sağıma baktım soluma baktım yok kadın uçmuş, hemen polise gittim. Olanları anlattım hemen sivil polisler sivil bir araca benide bindirerek Gerede yakınlarındaki ofislere baktık yok. O ara telsizden bir mesaj geldi Gerede'ye 10 kilometre Karabük yolu kenarında bir bayanın beklediği söylendi. Hemen polisler oraya hareket etti ve bana dediler ki İlyas amca kadının yanına yaklaşınca seninki ise bize evet de ve araca yat dediler.
        Gittik ve ne göreyim benimki evet bu dedim ve araca yattım polisler hanım niye bekliyorsun burada dediler evladım ben ordu iline gideceğim beni ilerideki otobüslerin kalktığı yere bırakabilirmisiniz dedi. ve araca bindiğinde beni görünce amanın hacı sendemi buradasın dedi evet ya bende buradayım seni şikayet ettim dedim. Adam hiç karısını şikayet eder mi dedi. Nedir bu başıma gelenler diyerek çırpınmaya başladı. Karakola gittik ifadelerimizi aldılar kadının kolundaki bilezikleri de alıp bana verdiler. Daha sonra buna da şükür bilezikleri olsun kurtardım. Şu kadına 100 tl yi verin Gerede'nin başını belaya sokmasın defolup gitsin dedim. İfadelerden sonra kadın gitti. Ufak zararlarla bunu geçiştirdik buna da şükürler olsun pılı pırtı ve kambura verdiğimiz para ile yol masrafları bize kaldı ama dursaydı beklide daha çok zarar verirdi dedi. Tövbe bir daha evlenmem bana ders olsun"

     

    • Külef li22 Temmuz 2019 . 23:18

      La bu kadar iyi tanıyonda bi eş bulsaydın ya bu adama
    • Geredeli22 Temmuz 2019 . 23:16

      Köye yanına eş değil ırgat aramış bu amca geredeye git kadını bi yere bırak kendinde dolaş sonra kadın beni bıraktı de oh ne güzel hayat
    • yaşar çelik25 Şubat 2012 . 11:51

      polat efendi o amcayı ben cok ıyı tanırım, köyde ekmez biçmez hayvancılık yapmaz, aldıgı emeklı maasını yer, sadece omrunun gerı kalanında yanına yoldas aramıs baska bırsey degıl olayın ozu, ama bızım gelın dolandırıcı cıktı o ayrı konu, sonradan duydukkı 1 2 kere aynı olaylara karısmıs..
    • ismail24 Ağustos 2010 . 10:44

      Gerede lilerden bi kuyruk acınmı Var!..
    • polat bozacı23 Ağustos 2010 . 19:45

      geredeli böyle hataya düşmez vardır içinde olayın farklı yönü. Kadın almamış ki ırgat almış.

    Yorum yazın

    İsim (Gerekli)
    Yorumunuz (Gerekli)

    Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.

    GÜNÜN SÖZÜ

    Yüksel Türk! Senin için yüksekliğin hududu yoktur. İşte parola budur.

    SON YORUMLAR
    Sağlık İlaç Gıda Takviyesi Siyah Sarımsak