Basın Konseyi dışında, hiçbir gasteci cemiyetine üye değiliz

Cevat Paşa son yolculuğuna uğurlandı

Cevat Paşa son yolculuğuna uğurlandı
    21 Ağustos 2010
    Cevat Paşa son yolculuğuna uğurlandıCevat Paşa son yolculuğuna uğurlandıCevat Paşa son yolculuğuna uğurlandıCevat Paşa son yolculuğuna uğurlandıCevat Paşa son yolculuğuna uğurlandıCevat Paşa son yolculuğuna uğurlandıCevat Paşa son yolculuğuna uğurlandıCevat Paşa son yolculuğuna uğurlandıCevat Paşa son yolculuğuna uğurlandıCevat Paşa son yolculuğuna uğurlandıCevat Paşa son yolculuğuna uğurlandıCevat Paşa son yolculuğuna uğurlandıCevat Paşa son yolculuğuna uğurlandı

         Emekli Jandarma Tuğgeneral, Bolu Kalkınma ve Tanıtma Vakfı Ankara Şube Başkanı, İzzet Baysal Vakfı Mütevelli Heyeti Üyesi, Şair, Yazar, Araştırmacı, Bolumuz'un yetiştirdiği Bolu Aşığı Değerli İnsan Cevat Cahit Alparslan Paşa (80) Ankara'da son yolculuğuna uğurlandı.
       Cevat Paşa'nın cenaze töreni Ankara Kocatepe Camii'nde yapıldı.

        Kocapaşa Camii'nde kılınan öğle ve cenaze namazının ardından Cevat Cahit Alparslan için askeri tören düzenlendi. Askeri törenden sonra top arabasına konulan Cevat Paşa'nın naşı, Karşıyaka Mezarlığı'nda defnedildi. 
        Kocatepe Camisi'nde düzenlenen cenaze töreninde, Cevat Paşa'nın eşi Gülsevin Hanım ile oğulları Metin ve Murat Alparslan, taziyeleri kabul etti. Öğle namazının ardından kılınan cenaze namazına, Bolu Milletvekilleri Metin Yılmaz ve Fatih Metin, Belediye Başkanı Aladdin Yılmaz, Bolu TSO Yönetim Kurulu ve Boluspor Başkanı Emin Semercioğlu, Jandarma Genel Komutanlığı Kurmay Başkanı Korgeneral Fikret Demirtaş  ile Ankara Garnizonu'nda görevli bazı generaller, subaylar ve astsubaylar, vakıf ve derneklerin temsilcileriyle birlikte Bolu'dan ve Ankara'dan gelen birçok seveni katıldı.    

       Cevat Cahit Alparslan Paşamız'ın Ailesi'ne ve yakınlarına başsağlığı diliyoruz. 

       Cevat Cahit Alparslan Paşa'nın hayatı

       1930 yılının Kası ayında Bolu'nun Aktaş Mahallesi, Köroğlu (Fakı Camii) Sokağı No:26 daki evde dünyaya geldi. Babası serbest tüccar merhum Ahmet Efendi, Annesi merhum Hatice Hanım'dır.

       Bolu Merkez İlkokulunu, Bolu Ortaokulunu ve İstanbul'da Haydarpaşa Lisesini bitirdi. 1951 yılında Jandarma Asteğmen olarak mezun oldu.

       1960-1961 yılında Ankara'da Amerikan Dil Okulunda okudu. 1961-1962 yılında Amerika'da kriminalistik (suç ve suçluyu bulma tekniği) kursu gördü. Yurda döndüğünde 1962-1965 yılları arasında Jandarma Subay-Astsubay Okullarında Kriminalistik Dersinin öğretmenliğini yaptı.

       1965-1971 yılları arasında İlçe Jandarma Bölük Komutanlıklarında bulundu. 1971-1973 yılları arasında Tabur Komutanlığı görevinde bulundu.

       1973-1976 yılları arasında da Jandarma Genel Komutanlığı Narkotik Şube Müdürlüğü görevini ifa etti.

       1976-1983 yılları arasında Antakya'da Sınır Alay Komutanlığı, Şanlıurfa'da Sabit ve Seyyar Jandarma Alay Komutanlıkları görevlerini yürüttü.

       1983 yılında Siirt J.Bölge Komutanlığını yürütürken, Tuğgenerallik rütbesine terfi ederek, Gaziantep J.Sınır Tugay Komutanlığı görevine atandı. 1985 yılında Konya Jandarma Bölge Komutanlığı, 1986 yılında da Çanakkale Er Eğitim Tugay Komutanlığı görevinde bulundu.

       Emekli olduktan sonra Petrokent Turizm A.Ş.'nin Yönetim Kurulu üyeliğinde bulundu. Bu görevi sırasında Sayın Belgin Özer Bey'le birlikte Bolu Abantbey Tatil Köyünün kurulmasında emeği geçti. Bolunun Kültürel Değerlerinden Âşık Dertli, Âşık Figani ve Köroğlu'nu derledi. Bu kitabın son bölümünde Cevat Alparslan'ın yazdığı kendi şiirlerinden seçmeler sunulmuştur.

       "Akşemseddinin Hayatı, Eserleri, Şiirleri" adlı kitabının son bölümünde de "Bolu Erenleri" yer almıştır. Bolunun Kültürel Değerlerinden 3.sü olarak "Bolu'da Yetişen Şair, Yazar ve Devlet Adamları, Bolu'nun Hayırseverleri, Bolu'ya Katkı Sağlayan Proje Öncüleri" adlı kitapta hazırlanmıştır.

       Cevat Alparslan Bolu Kalkınma ve Tanıtma Vakfı Ankara Şubesinin Başkanlığını yürütmekteydi. Evli, eşinin adı Gülsevin ve ikiz kız kardeşleri Türkan ve İlhan, iki oğlu ve bir kızı olan Cevat Paşanın; büyük oğlunun adı Murat, küçük kızı Gülbin ve ortanca oğlunun adı da Metin'dir. Dört torun sahibidir. Okumayı, Şiir yazmayı, ağaç ve çiçek yetiştirmeyi, doğayı korumayı çok seven biri olarak tanınırdı Cevat Paşa.

     

     

    • hüseyin kapdan23 Ağustos 2010 . 08:14

      değerli bir insan daha aramızdan ayrıldı mekanı cennet olsun

    Yorum yazın

    İsim (Gerekli)
    Yorumunuz (Gerekli)

    Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.

    GÜNÜN SÖZÜ

    İşsiz adam durgun su gibidir, bozulup kirlenir.

    SON YORUMLAR
    Sağlık İlaç Gıda Takviyesi Siyah Sarımsak