Basın Konseyi dışında, hiçbir gasteci cemiyetine üye değiliz

Yabancılar temizledi biz baktık !

Yabancılar temizledi biz baktık !
    7 Ağustos 2010
    Yabancılar temizledi biz baktık !Yabancılar temizledi biz baktık !Yabancılar temizledi biz baktık !Yabancılar temizledi biz baktık !Yabancılar temizledi biz baktık !Yabancılar temizledi biz baktık !Yabancılar temizledi biz baktık !Yabancılar temizledi biz baktık !Yabancılar temizledi biz baktık !
         İstanbul'da düzenlenen Dünya Gençlik Kongresi'ne katılan 21 yabancı genç, Abant Tabiat Parkı'nda çevre temizliği yaptı. 
         Gençler, 1999 depreminde hasar gören Gençlik Evi'nin tadilatı ve çevre düzenlemesini yapmak üzere Bolu'ya geldi.
         Proje kapsamında Abant Tabiat Parkı'nı da gezen gençler, burada piknik alanlarında ve Abant Gölü içinde bulunan çöpleri topladı. Gençlere Bolu Valisi İbrahim Özçimen eşlik etti.
         Yabancı gençlerin Bolu'ya bir gençlik projesi kapsamında geldiğini belirten Vali Özçimen, gençlerin Türkiye'nin çeşitli illerine giderek bazı projelerde yer aldığını söyleyerek, şunları kaydetti:
         "Abant, gerçekten Türkiye'nin ve dünyanın en güzel yerlerinden biri. Bu güzellikler herkesin, herkesin istifade etmesi için. Onların çirkinleşmesine, kirlenmesine kimsenin müsaade etmemesi lazım. Ve bu şuurun oluşması için gençlerimiz bu organizasyona katılıyor.
         Jamaika'dan Polonya'ya, oradan Ukrayna'ya kadar birçok ülkeden insanlar buraya geldiler ve çöp topladılar. Biz bunu kalıcı kılmak istiyoruz. O anlamada çalışmalar devam ediyor. Önümüzdeki hafta bir toplantı yapacağız ve buradaki temizlik işini yakındaki otellere yaptıracağız. Ondan kalan kısımlara da yine görevliler vereceğiz ve sonra da yine kirlenme olursa çok sert cezalar vereceğiz. Elimizden gelen cezaların en ağırını vereceğiz ve burada temizliği sürekli kılmanın yollarını arayacağız."
         Gençlerden Slovenyalı Stella Koter, bu projeye katıldığı için çok mutlu olduğunu söyleyerek, "İstanbul'u çok beğendim, çok büyük bir şehir. Bolu ise İstanbul'a göre daha doğal. Biz burada çöp topladık, beraber çalışmanın bir gerekliliği olduğunu düşünüyorum. Bu çok hoşuma gitti. Böyle bir çalışmanın herkese katkı yaptığına inanıyorum. Orada oturan insanların bunu gördüğü zaman neyin doğru neyin yanlış olduğunun farkına vardığını düşünüyorum" dedi.
         Gençlerin çalışmalarını tamamladıktan sonra yarın Aladağ'da bulunan gençlik ve izcilik kampında verilecek veda yemeğinin ardından Bolu'dan ayrılacağı öğrenildi.
     
    • Ayse9 Ağustos 2010 . 10:57

      Özgür bey, cöp tanklari tabiki iyi fikir. Ama cöpleri yerlere atacaklarina evden getirdikleri posetlere toplasalar?!?!?! Cogu kisiler atiyorlar, atmayanlar da istisna kisiler.. saygilar
    • erkan özaslan9 Ağustos 2010 . 10:55

      Hafta sonlarının yoğun olması nedeniyle yatersiz olan çöp konteynırları doluyor, bu konteynırların boşaltıması salı çarşamba günleri oluyor genelde çöp konteynırlarında bulunan çöpler abanttaki başı boş köpekler tarafından  ve rüzgarın etkisiyle çevreye dağılıyor, abantta çöp konteynırlarının daha düzenli toplanması gerekli...
    • ozgur sarıkaya9 Ağustos 2010 . 10:32

      çöp tankları koymaları için birilerine tavsıyede bulunsanız belki bir ilki bolu yapmıs olur zaten bolulu lar gercekten çöp atmıyorlar özverili cok aıle gördüm ya dısardan gelenler...

    Yorum yazın

    İsim (Gerekli)
    Yorumunuz (Gerekli)

    Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.

    GÜNÜN SÖZÜ

    Öğretmenler! Cumhuriyet sizden, fikri hür, vicdanı hür, irfanı hür nesiller ister.

    SON YORUMLAR
    Sağlık İlaç Gıda Takviyesi Siyah Sarımsak