Basın Konseyi dışında, hiçbir gasteci cemiyetine üye değiliz

Göynük El Sanatları 2 üniversiteyi harekete geçirdi

Göynük El Sanatları 2 üniversiteyi harekete geçirdi
    18 Temmuz 2010
    Göynük El Sanatları 2 üniversiteyi harekete geçirdiGöynük El Sanatları 2 üniversiteyi harekete geçirdiGöynük El Sanatları 2 üniversiteyi harekete geçirdiGöynük El Sanatları 2 üniversiteyi harekete geçirdiGöynük El Sanatları 2 üniversiteyi harekete geçirdiGöynük El Sanatları 2 üniversiteyi harekete geçirdiGöynük El Sanatları 2 üniversiteyi harekete geçirdiGöynük El Sanatları 2 üniversiteyi harekete geçirdiGöynük El Sanatları 2 üniversiteyi harekete geçirdiGöynük El Sanatları 2 üniversiteyi harekete geçirdiGöynük El Sanatları 2 üniversiteyi harekete geçirdiGöynük El Sanatları 2 üniversiteyi harekete geçirdiGöynük El Sanatları 2 üniversiteyi harekete geçirdiGöynük El Sanatları 2 üniversiteyi harekete geçirdi
     
      Turistik ilçemiz Göynük'ün kendine has el sanatları; El dokuması tokalı örtme, peşkir, iğne oyaları, el işlemeleri, Göynük bebeği, ahşap eşyalar gibi otantik ürünleri üzerine iki üniversite birlikte çalışma başlattı. Abant İzzet Baysal Üniversitesi Bolu Halk Kültürünü Araştırma ve Uygulama Merkezi (BAMER), Gazi Üniversitesi Türk El sanatları Araştırma ve Uygulama Merkezi (TESAM) ve Göynük Belediyesi işbirliği ile bilimsel olarak inceleniyor.
        Konu ile ilgili olarak 16-17 Temmuz tarihlerinde Göynük'te bir çalıştay düzenlendi. Programa her iki üniversiteden de araştırmacılar katıldı.
         Geleneksel Türk El Sanatları konusunda yapılacak bilimsel araştırmaların ülke ekonomisine önemli katkılar sağlayacağı, Türk el sanatlarının yozlaşmasını önleyeceği, kaybolmakta olan kültürel değerleri yaşatacağı ve bu konuda çalışanlara gerekli olan ışığı tutacağı düşünülerek Göynük Yöresi El Sanatlarını Araştırma, İnceleme ve Tanıtım Projesi'ni, tüm ayrıntıları ile tanıtan 212 sayfalık kitap basıldı.
         Proje kapsamında geleneksel Türk El Sanatlarından; dokuma, işleme, örgü ve ahşap işlerini araştırmak, incelemek, belgelemek, tanıtmak, Türk Kültürü ve turizmine katkıda bulunmak amacı ile yapılan araştırmada Bolu ili Göynük İlçesi merkez ve köylerinde bireylerle yüz yüze görüşülerek geçmişten günümüze kalan ve günümüzde uygulama alanları bulan el sanatları ürünleri; çeşit, teknik, renk, motif, ve kompozisyon özellikleri açısından incelenerek, elde edilen verilerle kitabın konusunun oluşturulduğu belirtildi. 
        Çalıştayda Bolu Göynük yöresi türküleri, halk oyunları gösterisi ve yine Göynük yöresi kıyafetleri defilesi yapıldı. Panellerde; Göynük yöresel el sanatlarının geliştirilmesi, ekonomik/turistik olarak değerlendirilmesi üzerinde sunumlar yapıldı.
        

    Yorum yazın

    İsim (Gerekli)
    Yorumunuz (Gerekli)

    Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.

    GÜNÜN SÖZÜ

    Yüksel Türk! Senin için yüksekliğin hududu yoktur. İşte parola budur.

    SON YORUMLAR
    Sağlık İlaç Gıda Takviyesi Siyah Sarımsak