Basın Konseyi dışında, hiçbir gasteci cemiyetine üye değiliz

"Terminal ihalesi kimseye teslim değil"

"Terminal ihalesi kimseye teslim değil"
    15 Temmuz 2010
    "Terminal ihalesi kimseye teslim değil""Terminal ihalesi kimseye teslim değil"

       Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz yeni şehirlerarası otobüs terminalinde basın mensuplarıyla bir araya gelerek projeyi değerlendirdi.
        Aylık basın toplantısını yeni şehirlerarası otobüs terminalinde yapan Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, terminalin son durumu hakkında bilgiler verdi. Başkan Yılmaz, "Terminaller şehirler için çok önemli mekanlardır ve Bolu terminal sorununu 40 yıldır aşamamıştır. Türkiye'de herkes Cici Taksi'yi terminal olarak algılamıştır. O zamandan bu döneme kadar gelen belediyeler belki çok şey düşünmüştür ama terminal için en azından 50 dönüm yere ihtiyaç vardır. Bu bugüne kadar düşünülmüş fakat bir adım dahi atılmamış bir yapıdır. Terminal yeri olarak Türkiye'de Kocaeli terminali bize biraz yakındır. D -100 ile otobana kesiştiği noktada olan bir başka terminal daha yoktur. Sistem buna göre dizayn edilmiştir. Biz yap-sat-işlet-devret modeli ile terminali yapmak için gayret etmişken, belli gruplar ne ihaleye girdiler ne de başkasını ihaleye soktular. Bizi zor durumda bıraktılar. Ancak biz kendi imkânlarımızla bu terminali bitirdik. Burası Bolu'nun en büyük kazançlarından biridir. 50 dönümün üzerindeki bu terminal alanı gelecekte başka işlerde de kullanılabilecektir ve şu anda terminal bitmiştir. Çevre düzenlemesi yapılmaktadır. 20 Temmuz'da da ihalesi yapılacak" dedi.
        Başkan Yılmaz, otobüs terminali hakkında gerekli bilgileri aktardıktan sonra, CHP'li Belediye Meclis Üyesi Erhan Beykoz'un terminal ile ilgili "adrese teslim ihale şartnamesi" başlıklı açıklamasına yanıt verdi. Terminalin yapılmasının kolay bir iş olmadığını belirten Yılmaz, "Eğer kolay olsaydı bizden önceki dönemlerde de yapılabilirdi. Hatırlarsanız bir grup siyasi parti taraftarı bazı eve gidip mum ışıklarıyla, fenerlerle protesto etmişlerdi. İşte o grup bu terminalin yapılmasını engellemek için bu hareketlere girmişlerdi. Evet, bir iş yapılıyor ama kolay değil, birilerinin dirençlerine rağmen yapılıyor. Aynı kişiler dün de bir araya gelmişler, üstelik bunların hepsi Belediye Meclis üyesi, terminal ihalesini 'temizlik ihalesi' gibi ya da 'adrese teslim ihale' gibi çok vasıfsız, basit bir açıklama yapmışlardır. Beni en çok üzen de bu arkadaşların Belediye Meclis üyesi olmalarıdır. Ben hiç kimseden teşekkür beklemiyorum. Ama kimse de gölge etmesin, şu binayla gurur duymasını bilseler. Yaptığımız şeyler Bolu'ya ait şeylerdir, Alaaddin Yılmaz'a ait değil. Bu kadar seviyesiz bir açıklamayı, üstelik de Belediye Meclis üyesi nasıl yapar anlamadım" diye konuştu.
        Bir çok engele rağmen bu terminalin tamamlandığının altını çizen Başkan Yılmaz, şunları söyledi; "Evet, Bolu Belediyesi yaptığı bütün bu devasa hizmetleri, karşısına çıkan bu tür engellere rağmen yapıyor. Asıl başarı da burada gizlidir. Yaptığımız her şey Bolu'nun geleceği ile ilgilidir. Bu eser de hepimizin yani Bolu'nun eseridir. Biz sadece vesile olduk. Ama şunu da hafife almıyorum. Böyle bir eseri bugüne kadar kimse yapamamıştır. Böyle bir eserin bu dönemde yapılmış olması da gururumuz sonsuzdur. 'Adrese teslim' ihale yaptığımızı iddia eden zavallı Belediye Meclis üyelerimiz gibi insanların engellemelerine rağmen bu iş yapılmıştır. Belediyeler siyaset alanı değil, hizmet alanıdır. Artık 40'lı yılların kafa yapısını değiştirmemiz lazım. Bakıyorsunuz hepsi eli, ayağı düzgün insanlar ama öyle açıklamalar yapıyorlar ki akıl almıyor. Eğer bildiğin bir şey varsa açıkla kardeşim. Kime teslim etmişiz? Yani bu ihaleyi kim alacak söyle? Ben bilmiyorum. Kendimizi bu kadar basitleştirmeyelim."

    • Aytaç16 Temmuz 2010 . 09:25

      Bu ihalenin bolu halkı için önemli olduğunu düşünüyorum,sadece belli birkaç firma deil,birçok alternatif otobüs firmalarını bolu ya bekliyoruz.Aksi halde herşey boş.Rekabetin olmadığı yerde siz nasıl bir hizmet beklersiniz.

    Yorum yazın

    İsim (Gerekli)
    Yorumunuz (Gerekli)

    Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.

    GÜNÜN SÖZÜ

    Çalışmak, neşeli olmak, çeneyi sıkı tutmak, işte sana başarı.

    SON YORUMLAR
    Sağlık İlaç Gıda Takviyesi Siyah Sarımsak