Basın Konseyi dışında, hiçbir gasteci cemiyetine üye değiliz

Üniversite'den "Türk- Kürt kardeştir" sesleri yükseldi

Üniversite'den "Türk- Kürt kardeştir" sesleri yükseldi
    22 Mart 2010
    Üniversite'den "Türk- Kürt kardeştir" sesleri yükseldiÜniversite'den "Türk- Kürt kardeştir" sesleri yükseldiÜniversite'den "Türk- Kürt kardeştir" sesleri yükseldi

        Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi'nde (AİBÜ) faaliyet gösteren Türk Dünyası Topluluğu tarafından yapılan nevruz kutlamalarında Türk Bayrakları açıldı, halaylar çekildi.
         Yurdun dört bir yanında çeşitli etkinliklerle kutlanan Nevruz, AİBÜ'de de coşkuyla kutlandı.
         Abant İzzet Baysal Üniversitesi Türk Dünyası Topluluğu tarafından organize edilen kutlamalar eğitim fakültesi önünde başladı. Fen-Edebiyat Fakültesi yönünden Kültür Merkezi önüne yürüyen öğrenciler, saygı duruşunda bulundu, İstiklal Marşı'nı okudular. Üniversite meydanında ateş yakarak demir döven grup daha sonra akademisyenlerle birlikte ateşin üzerinden atladı. Temsili yumurta kırılmasından sonra Türk bayraklarıyla davul zurna eşliğinden halaylar çekildi.
    Öğrenciler yürüyüş boyunca, "Türk Kürt kardeştir, PKK kalleştir", "Ne mutlu Türküm diyene", "Her şey vatan için" sloganları attı. Ayrıca, arkadaşlarıyla piknikten dönerken su kanalına düşerek Gölköy Gölü'nde boğulup hayatını kaybeden Barış Baran için de "Hepimiz Barış'ız hepimiz Baran'ız" sloganları atıldı. Öğrenciler daha sonra olaysız dağıldı.

    Yorum yazın

    İsim (Gerekli)
    Yorumunuz (Gerekli)

    Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.

    GÜNÜN SÖZÜ

    Sizler, yani yeni Türkiye'nin genç evlatları! Yorulsanız dahi beni takip edeceksiniz... Dinlenmemek üzere yürümeye karar verenler, asla ve asla yorulmazlar. Türk Gençliği gayeye, bizim yüksek idealimize durmadan, yorulmadan yürüyecektir.

    SON YORUMLAR
    Sağlık İlaç Gıda Takviyesi Siyah Sarımsak