Basın Konseyi dışında, hiçbir gasteci cemiyetine üye değiliz

Müfettiş kelle almaya mı gelmiş !!!

Müfettiş kelle almaya mı gelmiş !!!
    11 Mart 2010
    Müfettiş kelle almaya mı gelmiş !!!Müfettiş kelle almaya mı gelmiş !!!

     

       *Merhum Başhekim Dr. Sedat Turgay'ın bugünkü duruşmasına Çaycı Menteşoğlu'nun ifadesi damgasını vurdu. Menteşoğlu çay getirmek için odaya girdiğinde; Müfettişin, Başhekim Turgay'a yönelik sözlerinde, daha önce çok başhekim kellesi aldığını, Bolu'ya da kendisinin kellesini almaya geldiğini söylediğini duyduğunu söyledi.

         Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Hastanesi Başhekimi iken 30 Temmuz 2007 tarihinde kendi ofisinde pompalı tüfekle intihar eden Dr. Sedat Turgay'ı intihara sürüklediği iddia edilerek hakkında dava açılan Müfettiş Mutlu Güner'in yargılanmasına Bolu Ağır Ceza Mahkemesi'nde bugün görülen duruşması ile devam edildi.

         Müfettiş Mutlu Güner'in de sanık olarak katıldığı duruşmaya her zaman olduğu gibi Merhum Sedat Turgay'ın Eşi Hatice Turgay ve çocuklarıyla birlikte, yakınları katıldı. Duruşmaya Müfettiş Mutlu Güner'in yakınları olarak 10-15 kişilik kalabalık bir grubunda katıldığı gözlendi.

        Duruşmada, olay tarihinde ve öncesinde hastanede görevli olan Hastane Müdürü Dursun Uslu, Müdür Yardımcısı Ramazan Türkoğlu, Dr. Gönül Canpolat, Dr. Refia Demir, yine o tarihte hastanede kantin işletmeciliği yapan Ercan Menteşoğlu ve Bolu Tabip Odası Başkanı Dr. Sedef Akdoğan şahit olarak dinlendi.

         "Ben buraya seninde kelleni almaya geldim"

          Duruşmada tanıklardan Hastane Müdürü Dursun Uslu ve  Ramazan Türkoğlu dinlendi. Türkoğlu ifadedesinde, müfettiş Mutlu'nun Hastane Müdürü Dursun Uslu'ya "koca kafalı" dediğini söyledi. Ancak Kendisine koca kafalı dendiğini Dursun Uslu kabul etmedi. Dr. Gönül Canpolat, Dr. Refia Demir ve Dr. Sedef Akdoğan da ifade verdiler. Duruşmada en ilgi çekici ifadeyi o tarihte hastanede kantin işletmeciliği yapan Ercan Menteşoğlu verdi.

          Menteşoğlu ifadesinde Başhekim ile müfettiş birlikte iken odalarına bizzat kendisinin sadece bir kez çay götürdüğünü, daha sonra çay götürme konusunda müfettişin kendisinin odaya bir daha girmesini istemediği için bir bayanı görevlendirdiğini belirtti. Menteşoğlu o bir defaya mahsus çay getirdiği sırada Müfettiş Mutlu Güner, Başhekim Dr. Sedat Turgay'a 3-4 tane hastane ismi sayarak; "Ben bu hastanelerde daha önce denetim yaptım ve bu hastanelerin başhekimlerinin kellelerini aldım. Ben buraya kelle almaya geldim. Senin de kelleni alacağım" dediğini duyduğunu ifade etti.

         Duruşma Hakimi, bu ifade üzerine Müfettiş Mutlu Güner'in görüşünü aldı. Güner, Menteşoğlu'nun ifadesine bir itirazı olmadığını ifade etti.

         Duruşmanın sonunda, şu an İzmir'de görevli olan olay tarihinde aynı hastanede görevli Dr. Tomris Hekim'in Tanık olarak İzmir'deki Ağır Ceza Mahkemesi'nde ifadesinin alınmasına karar verilerek, bir sonraki duruşma tarihi 27 Mayıs Saat 10.00 olarak belirlendi.

    • Ufuk16 Mart 2010 . 21:27

      Editörden; Ufuk veya değişik isimlerde buraya mesaj yazan kişi ... Yazdığınız tüm mesajlar yargıyı etkilemeye çalışır nitelikte olduğu için yayınlayamamaktayım, üzgünüm. Bu nedenle son duruşma tarihinden bu yana kendinizi daha fazla zorlamamanız için bu mesajı yazmak zorunda kaldığımın bilinmesini istiyorum.
    • Gülümser İnce12 Mart 2010 . 12:48

      Bolu´nun acısı büyüktür. Hepimiz Sedat bey gibi değerlerimize sahip çıkmalıyız. Adaletin er veya geç tecelli edeceğine inanıyorum. Sağlık bakanlığı müfettiş seçiminde çok dikkatli olmalıdır. Başka kurum ve kuruluşlardan gelen müfettişler bir çok yerde skandallara neden oluyorlar.
    • ayhan özmen12 Mart 2010 . 11:57

      DEGERLİ KARDEŞLERİMİZİ VE HEMŞERİLERİMİZİ ÖLÜMÜNDEN SONRADA UNUTMAYALIM
    • ahmet ulusoy12 Mart 2010 . 08:41

      Bolu cok degerli bir evladını kaybettı icimız yanıyor. Bu olaya sebep olanlara verilecek ceza bıle tesellimiz olamaz.
    • Kalender12 Mart 2010 . 00:38

      Bu ifadelerin doğruluğu kanıtlanırsa; "Ben buraya kelle almaya geldim." diyen bir adamı nasıl müfettiş yaparlar? Bu mudur müfettişlik? Ne istedin böyle iyi bir insandan? Hiç mi vicdan yoktu sende? İnanıyorum bu yaptıklarının hesabını yargı önünde vereceksin. Türk yargısına güveniyorum.
    • Makbule Görgülü11 Mart 2010 . 19:10

      Sayın Kamuran Alagözoğlu´nu bu başarılı haberinden dolayı kutlarım. Kamuoyunu ilgilendiren bir konuda bizleri habersiz bırakmadınız. İyi ki varsın Bolunun Sesi... Bu arada, adalet yerini bulacak. Suçlu bunun hesabını verecek. Değerli doktor Sedat Turgay Beyi bir kez daha rahmetle anıyorum.
    • HASTANE MÜDÜRÜ11 Mart 2010 . 18:53

      DURSUN USLU BEYEFENDİ NEDEN NEDEN BİLMİYORUM DİYOR. ÇÜNKÜ ODA BAŞKA HASTAHANEDE GÖREV YAPIYOR
    • sinan akpınar11 Mart 2010 . 18:17

      yukarıdaki yazıdaki iddalar olmasa yani müfettiş bey görevini yapsaydı kişisel egolarını tatmin etmeseydi belkide bolunun cok sevilen doktoru sayın rahmetli Sedat Turgay bey hala görevinin başında başarılara imza atıyor olacaktı yazık doktorlarımız kolaymı yetişiyor amacları ne can kurtarmak nerede olmalılar başımızın üstünde iyi ki, varsın kamuran bey başarılar
    • H. Türkan Kaleli11 Mart 2010 . 17:31

      Bu memlekette iyi insanlar kolay kolay yetişmiyor. Toplum olarak iyi insanlarımıza her zaman sahip çıkmalıyız. Topluma hizmeti ilke edinmiş değerli doktorumuz SEDAT TURGAY beyi her zaman özlemle arıyoruz. Bu sözleri sarf edebilen insanları nasıl müfettiş yaparlar anlamıyorum. İnanıyorum er geç adalet yerini bulacak.  
    • Ata Türk11 Mart 2010 . 17:28

      Hak yerini bulacak. Herkes yaptıklarının hesabını yargı önünde verecek... Açık yüreklilikle ifade verenleri kutlamak gerek. Onların sayesinde adalet yerini bulacak. Duymadım, görmedim, bilmiyorum diyenler; insanların yüzüne bakmaya utanmayacak mısınız? Sedat Turgay çok iyi bir insandı. kendisini özlemle anıyorum. Mekanı cennet olsun...

    Yorum yazın

    İsim (Gerekli)
    Yorumunuz (Gerekli)

    Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.

    GÜNÜN SÖZÜ

    Cehaletle deha arasındaki gerçek fark nedir biliyor musunuz? Dehanın sınırları var cehaletinse hiçbir sınırı yoktur.

    SON YORUMLAR
    Sağlık İlaç Gıda Takviyesi Siyah Sarımsak