Basın Konseyi dışında, hiçbir gasteci cemiyetine üye değiliz

Ressam "Şeyda AKFİDAN" Resim Sergisi ilgi gördü

Ressam "Şeyda AKFİDAN" Resim Sergisi ilgi gördü
    10 Mart 2010
    Ressam "Şeyda AKFİDAN" Resim Sergisi ilgi gördüRessam "Şeyda AKFİDAN" Resim Sergisi ilgi gördüRessam "Şeyda AKFİDAN" Resim Sergisi ilgi gördüRessam "Şeyda AKFİDAN" Resim Sergisi ilgi gördü

        Bolu Belediyesi Ressam Mehmet Yücetürk Sanat Merkezi'nde açılan Ressam "Şeyda AKFİDAN" Resim Sergisi Bolu halkından oldukça büyük ilgi gördü.


          Sergi açılışına, Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz ve çok sayıda sanatsever katıldı. Açılışta bir konuşma yapan Ressam Şeyda Akfidan, kendisinin Bolulu olduğunu, çocukluk ve gençlik yıllarının Bahçelievler'de 9 evler olarak bilinen muhitte geçtiğini belirtti. Daha sonra öğrenim ve çalışma hayatına atılmasından dolayı çok sevdiği Bolu'dan ayrılmak zorunda kaldığını ifade etti. Yurdun değişik yerlerinde uzun yıllar süren öğretmenlik mesleğin ardından 2007 yılında emekliye ayrıldığını, 2004 yılından  itibaren de İstanbul'da Özel bir "Resim Atölyesi"nde  resim yapmaya başladığını ifade etti. Halen aynı atölyede resim çalışmalarına devam ettiğini  söyleyen Şeyda AKFİDAN, daha öncede değişik sergilere katıldığını ve yıllar sonra olsa da, Bolu'da eserlerini sergilemekten mutluluk duyduğunu ifade etti..

         Ressam Şeyda AKFİDAN'a ait yaklaşık 40 adet yağlıboya eser açılışa katılan ziyaretçilerden tam not aldı. Sergide yer alan yağlıboya tekniğinde yapılmış eserlerde "Natürmort, manzara ve figür" konuları ön plana çıkıyor.

          Ressam Şeyda AKFİDAN, 1956 yılında Bartın'da doğdu. İlk ve Orta öğrenimini Bolu'da tamamladı. İzmir-Buca Eğitim Fak. Matematik Öğretmenliği Bölümü'nü bitirdi. Uzun yıllar yurdun değişik bölgelerindeki MEB'e bağlı okullarda sürdürdüğü başarılı öğretmenlik mesleğinin ardından 2007 yılında emekli oldu. AKFİDAN, 2004 yılında İstanbul'da, Ressam Mehmet KARAMAN ile başladığı Resim Çalışmalarını halen aynı atölyede sürdürmektedir

     

    Ressam Şeyda AKFİDAN'ın daha önce Katıldığı Sergiler şu Şekildedir.

    -2005 BASAD Karma Resim Sergisi

    -2006 Ataköy Yunus Emre Karma Resim Sergisi

    -2007 Harbiye Askeri Müze Karma Resim Sergisi

    -2008 Harbiye Askeri Müze Karma Resim Sergisi

    -2009 İstanbul İspirtohane Kültür Merkezi Karma Resim Sergisi

    -2009 İstanbul Kültür Üniversitesi Kişisel Sergi....

     

    • Kamuran Alagözoğlu 10 Mart 2010 . 16:00

      Şeyda Ablamız çocukluğumuzun geçtiği Bahçelievler Mahallemizin asil kızlarından biriydi. Gerçekten güzel resimleri ile açtığı sergiden dolayı kendisini kutluyorum.
    • Cumhur Bandakçıoğlu10 Mart 2010 . 11:25

      Şeyda ablamızı kutluyorum.
      Şeyda abla, Bahçelievler Mahallesinden Cennet Mekan (DSİ den emekli) İzzettin Karatekin ve İclal Karetekin´in en büyük çocuğudur. Çocukluk arkadaşım (Elektrik Yüksek Mühendisi) Fuat Karetekin ile  Bolu nun eski milli bisikletçilerinden Murat Karatekin abimizn ablasıdır. 80 li yılların başında 50 Yıl Orta Okulunda Matematik öğretmenliği yapmıştır.

    Yorum yazın

    İsim (Gerekli)
    Yorumunuz (Gerekli)

    Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.

    GÜNÜN SÖZÜ

    Medeni olmayan insanlar, medeni olanların ayakları altında kalmaya mahkumdurlar.

    SON YORUMLAR
    Sağlık İlaç Gıda Takviyesi Siyah Sarımsak