Basın Konseyi dışında, hiçbir gasteci cemiyetine üye değiliz

1530 seçmenli köy, 587 EVET oyuyla mahalle oldu!

1530 seçmenli köy, 587 EVET oyuyla mahalle oldu!
    8 Mart 2010
    1530 seçmenli köy, 587 EVET oyuyla mahalle oldu!1530 seçmenli köy, 587 EVET oyuyla mahalle oldu!1530 seçmenli köy, 587 EVET oyuyla mahalle oldu!1530 seçmenli köy, 587 EVET oyuyla mahalle oldu!

         Kürkçüler Köyü'nde pazar günü yapılan referandum sonucuna göre, 'Kürkçüler' bundan sonra resmen mahalle oldu. 

         Referandum seçimlerine yaklaşık 500 seçmenin katılmadığı gözlenirken, kullanılan oy sonuçlarına göre; 405 hayır oyuna karşılık 587 evet oyu çıktı. Bu sonuçlara göre Kürkçüler bundan sonra mahalle olmuş oldu.

         Ancak seçime katılımın tam olarak sağlanmadığını belirten köy halkından bazıları, 1530 seçmen sayısının yarısından bir fazla oy çıkması gerektiğini, halkın 3'te 1'inin oyu ile köyün mahalle yapılamayacağını iddia ettiler.  

        Mahalle olmak istemeyen köy halkı ile Kürkçüler Köyü nüfusuna sonradan katılan TOKİ Konutları sakinleri, aynı yerleşim yerinin KÖY olarak kalması veya MAHALLE olarak belediyeye bağlanması kararı için refandum seçimlerinde oy kullandılar. Yaklaşık 1530 seçmenin oy kullanacağı halk oylamasına yaklaşık 530 seçmen katılmadı. Yapılan sayım sonrasında 404 hayır oyuna karşılık 587 evet oyu çıktı.

       İddilara göre seçimin kaderini belirleyecek 500'ün üzerinde bir seçmen oy kullanmaya gelmedi. Dolayısıyla seçimin kaderini seçmen sayısının 3'te 2'lik bir kesimi belirledi ve yine yaklaşık 3'te 1 oranınıda EVET oyu ile Kürkçüler Mahalle oldu.

        Bu sonuçlara itiraz eden eskiden yerleşik köy halkı, referandumda seçmen sayısının yarısından bir fazlasının oy çıkması gerektiğini belirterek, köy statüsünde kalmaya devam edeceklerini ifade ettiler. 

          Kürkçüler Köyü Muhtarı İbrahim Ersoy seçimin ardından yaptığı açıklamada, köy statüsünde kalmak için ne yasal hakları varsa kullanacaklarını dile getirdi. Şu anda yine köy statüsünde kalmaya hak kazandıklarını dile getiren Ersoy, konuyu araştırmak için bir heyetle beraber Ankara'ya gideceklerini ifade etti.

    • serkan 9 Mart 2010 . 09:34

      KÜRKÇÜLER KÖYÜ MUHATRINI TAKDİR EDİYORUM Kİ ESKİDEN BUGÜNE KADAR KÖY OLAN YER MAHHELE OLAMAZ KÖYDEKİ TUTUMLULUK MAHHALE OLUNCA BİTİYO DÜZEN BOZULUYOR ALIŞIMIŞIZ KÖY DEMEYE BENCE TOKİ KATILMADAN KÖY HALKIYLA OYLAMA YAPILMASI LAZIM KÖYLÜ MAHHELLE OLMAK İSTERSE EVET OYU VERİRSE MAHHELLE OLUR AMA KÖY LÜ KÖY OLARAK KALMASINI İSTİYORSA TOKİYİ AYIRSINLAR KÖY YİNE KÖY OLARAK KALSIN BENİM BİLDİĞİM DAĞIN DİBİNDE MAHHELE OLMAZ KÖY OLUR DİŞARDAN GELEN BİRİSİ O KÖYE GİTSE BU DAĞIN DİBİ NASIL MAHHELE OLMUŞ DE

    Yorum yazın

    İsim (Gerekli)
    Yorumunuz (Gerekli)

    Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.

    GÜNÜN SÖZÜ

    Sadelik, iyilik ve doğruluk olmayan yerde büyüklük yoktur.

    SON YORUMLAR
    Sağlık İlaç Gıda Takviyesi Siyah Sarımsak