Basın Konseyi dışında, hiçbir gasteci cemiyetine üye değiliz

Raşit Aydın'dan zehir zemberek açıklama

Raşit Aydın'dan zehir zemberek açıklama
    18 Nisan 2005

    CHP Genel Merkez kararıyla Merkez İlçe Başkanlığı görevinden alınan Raşit Aydın, yaptığı açıklamalarla Genel Merkez tarafından İl Başkanlığı görevine atanan Yüksel Ceylan ve Merkez İlçe Başkanlığı'na atanan Tanju Özcan'a ağır eleştiriler yaptı.

    CHP Genel Merkez kararıyla il örgütünün ardından görevden alınan CHP eski Merkez İlçe Başkanı Raşit Aydın, yaptığı açıklamalarla CHP Genel Merkezi'nin tutumunu eleştirdi. Açıklamasının başında İl Başkanlığı görevine atanan Yüksel Ceylan'ın ilk icraatı kendilerinin görevden alınmalarını istemek olduğunu belirten CHP eski Merkez İlçe Başkanı Raşit Aydın, "CHP Bolu örgütünde bugün, daha önce hiç yaşanmayan olaylar zincirinin son halkasını yaşıyoruz. Bilindiği üzere 28 Mart 2005 günü, CHP Bolu İl Başkanı ve Yönetim Kurulu üyeleri, yapılan son kurultayda değişimi için çaba sarf ettikleri, genel merkez yöneticileri tarafından görevden alınmış ve yerine Yüksel Ceylan İl Başkanı olmuştur. Ceylan'ın geçici yönetim olarak atadığı ve tüzüğümüz gereği 45 gün içinde "Olağanüstü İl Kongresi" yapma görevini üstlenenlerin ilk icraatları, Merkez İlçe Başkanı ve Yönetim Kurulu üyelerini görevden almalarını talep etmek olmuştur. Üzülerek belirtmek isterim ki, bu talebin genel merkez yönetimi tarafından kabul edildiği, şahsım ve yönetim kurulu arkadaşlarım tarafından bazı yerel gazetelerde yayımlanınca öğrenilmiştir" dedi.
    Görevden alınma nedenini kabul etmenin mümkün olmadığını belirten Aydın, "Görevden alınma nedeni 'Yasa, tüzük ve yönetmeliklere göre belli sürelerde yapması gereken işleri yapmaması, parti çalışmalarını aksatması nedeniyle ve partinin hızlı etkin ve ahenkli bir çalışma sergilemesi gereken bir döneme gelirken dışa dönük mücadelede daha sağlıklı bir çalışma ortamına girmesini sağlamak..' olarak belirtilmiştir. Genel Merkez Yönetimi tarafından üzerimize atılan(attırılan) bu suçlamayı kabul etmek mümkün değildir" ifadelerini kullandı.
    Partide yaşanan gelişmelerin 12 Eylül'de bile yaşanmadığını belirten Raşit Aydın, "Partimiz içinde bugün olanlar, 12 Eylül döneminde dahi rastlamadığımız antidemokratik uygulamaları bir gece içinde devreye sokmaktadır. 28 Mart sonrası İl Başkanlığı ve İlçe Başkanlığı görevini kabul edenlerin demokrasi anlayışlarının değerlendirilmesini de, tüm CHP üyelerine, demokrasiye gönül veren halkımıza ve sivil toplum örgütlerine bırakıyorum. Tarih bir gün Genel Merkez Yönetimi'ni, antidemokratik uygulamalarını, tabandan güç almayıp ancak bu tür darbeler sonucu isimlerinin önüne sıfat ekleyen sözde partili arkadaşlarımızın böyle bir olaya nasıl çanak tuttuklarını, CHP'nin yerelde ve genelde iktidar olmasını arzu etmekten çok parti içi iktidarı elden bırakmamayı planlayanları, Ankara'ya sadece Genel Başkan ve yandaşlarına oy verecek 6 kurultay delegesi götürmek ile memur edilen yöneticileri sorgulayacaktır. Bizler, bize dayatılan 'Ya sev-ya terk et' anlayışına boyun eğmeyeceğiz. Bizler ezelden gelen siyasi kimliğimiz ve yüreğimizde taşıdığımız CHP sevgimizin bir sonucu, demokrasiye inancımızın bir gereği olarak, ülke de yerleştirmek istediğimiz demokrasiyi önce parti içinde tesis etmek yolunda bugüne kadar sarf ettiğimiz çabayı sürdürmeye devam edeceğiz. Makamlar, o makamda olanların gücünü taşır. O makamların bugünkü yöneticilere verdiği geçici süreli gücün aslında hiçbir şey olmadığını umarım yakın zamanda o arkadaşlarımızda anlayacaktır" diye konuştu.

    Yorum yazın

    İsim (Gerekli)
    Yorumunuz (Gerekli)

    Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.

    GÜNÜN SÖZÜ

    Dünyanın her tarafından öğretmenler insan topluluğunun en fedakâr ve muhterem unsurlarıdır

    SON YORUMLAR
    Sağlık İlaç Gıda Takviyesi Siyah Sarımsak