Basın Konseyi dışında, hiçbir gasteci cemiyetine üye değiliz

"Çok mal haramsız, çok laf yalansız olmaz"

    2 Mayıs 2005

    Boludağı Operasyonu sonrasında meslekten ihraç edilen Bolu Ağır Ceza Mahkemesi eski Hakimi Selami Bereket'in rüşvet yargılanmasında, 2 milyon dolar ve Bodrum'da 3 villasını çalışarak kazandığı yolundaki savunmasına karşılık kendi meslektaşları, beyanı inandırıcı bulmadıklarını ifade ederek; "Çok mal haramsız, çok laf yalansız olmaz" dedi.

    Boludağı Operasyonu kapsamında halen sanık olarak 1,5 yıldan beri tutuklu bulunan Yusuf Bayrak'ın davasında görev yaparken, 6 milyar lira rüşvet aldığı iddia edilen dönemin Bolu Ağır Ceza Mahkemesi Hakimi Selami Bereket'in, Yargıtay 5. Ceza Dairesi'nde yargılandığı davada, mal varlığıyla ilgili savunması şaşkınlık yarattı. ?Küçük yaştaki çocuğun ırzına geçmek" suçundan yargılanan Yusuf Bayrak ve oğlunun davasında görev yaparken rüşvet aldığı iddia edilen dönemin Bolu Ağır Ceza Mahkemesi üyesi Selami Bereket, haksız yere görevden uzaklaştırıldığını savundu. Bereket, ?Öğrenciyken çeşitli finans kurumlarında çalıştım. 1973 yılının parasıyla 185 bin lira, yani 2 milyon dolar biriktirdim" dedi.
    Ancak, Bereket ile aynı dönemde öğrencilik yapan Ankara Barosu Başkanı Vedat Ahsen Coşar ile Çağdaş Hukukçular Derneği Başkanı Hüseyin Yüksel Biçen, bu paranın çalışarak biriktirilmesini inandırıcı bulmadı. İki hukukçu da şöyle konuştu:

    Ankara Barosu Başkanı Vedat Ahsen Coşar, "Ben de çalıştım ama birikmedi"
    "1971-74 yılları arasında öğrenciyken, Tarabya Oteli'nde geceleri resepsiyon memurluğu yaptım. O tarihte benim gelirim, Yargıtay üyesi olan babamın aylığından fazlaydı. Net olarak hatırlamıyorum ama sanırım babam 2 bin TL kazanırken, benim elime yaklaşık 3 bin 500 TL (Coşar'ın o tarihteki kazancının karşılığı 245 dolara karşılık geliyor) geçiyordu. Buna rağmen hiç para biriktiremedim. Sadece bir öğrenciye göre iyi standartlarda yaşadım" dedi.
    Çağdaş Hukukçular Derneği Başkanı Hüseyin Yüksel Biçen, "Finans kurumu yoktu ki..."

    "O dönemde hiç finans kurumu yoktu. Sadece bankerlik yapabilirdi. O da mesleği ile bağdaşmazdı. Çok mal haramsız, çok laf yalansız olmazmış. O dönem döviz işi yapamazdı. Eğer gerçekten o kadar çok para kazanan biri olsaydı, hakimlik mesleğine geçmezdi. Çünkü bu şekilde büyük para kazanan bir insan, kazancının peşinden gider."
    Selami Bereket ne demişti?
    "Hakimlik mesleğine geçmeden önce, öğrencilik yıllarımda finans kurumlarında çalıştım. Bunun sonucunda 1973?de 185 bin TL birikimim oldu. Bu paranın o yılki döviz karşılığı değeri 2 milyon dolardır. (2 milyon doların bugünkü karşılığı 2.77 trilyon TL.) Hakimliğe başladıktan sonra bu mal varlığım artmadığı gibi giderek de azaldı. 1994?de banka hesabımda 4 milyar TL karşılığı 105 bin dolar vardı. Bodrum'da 3 gayrimenkulum var, bunların yıllık 24 bin dolar kira geliri oluyor. Adalet Bakanlığı teftiş kurulu müfettişleri düzmece belgelerle beni meslekten ihraç ettiler. Suçsuzum."

    Yorum yazın

    İsim (Gerekli)
    Yorumunuz (Gerekli)

    Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.

    GÜNÜN SÖZÜ

    Yüksel Türk! Senin için yüksekliğin hududu yoktur. İşte parola budur.

    SON YORUMLAR
    Sağlık İlaç Gıda Takviyesi Siyah Sarımsak