Basın Konseyi dışında, hiçbir gasteci cemiyetine üye değiliz

Ahmet Baysal "Saygısızlık Amcam'a yapılmıştır"

    16 Mayıs 2005

    İzzet Baysal Vakfı Başkanı Ahmet Baysal, basın mensupları ile bir araya geldi. İzzet Baysal'a Şükran Günleri etkinlikleri çerçevesinde Mimarlık ve Mühendislik Fakültesi temel atma töreninde yaşanan olaylar ile ilgili soruları da yanıtlayan Ahmet Baysal zaman zaman duygusal anlar yaşadı.

    Sabah kahvaltısında basın mensupları ile bir araya gelen İzzet Baysal Vakfı Başkanı Ahmet Baysal, son günlerde yaşanan olaylar ile ilgili soruları yanıtladı. Sohbet havasında geçen kahvaltıda basın mensuplarına teşekkür eden Ahmet Baysal "İzzet Baysal'ın ulusal ve yerel medyada yer alması dolayısıyla sizlere çok teşekkür ediyorum. Zaten Vakfımızın faaliyet raporunda teşekkür kısmı var. Vakıf olarak sizlere her zaman teşekkür ediyoruz, etmeye de devam edeceğiz" dedi.

    "16 milyon dolarlık kredinin altına imza atan Başbakan'ı karşılamıyor"

    Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ı karşılamayan Rektör devleti temsil ediyor diyen Ahmet Baysal; "Tıp Fakültesi için gereken krediyi almak için imza atan Rektör, YÖK'ü temsil etmiyor. Protokole atılan imza Başbakan'ı karşılamaya gelmeyen O kişinin imzası" dedi. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın ilk geldiğinde çok neşeli olduğunu belirten Ahmet Baysal daha sonra öğle yemeğinde Başbakan Erdoğan'a bir kağıt verildiğini ve bu dakikadan sonra Başbakan'ın renginin attığını belirtti. Baysal açıklamasında; "Ben, Başbakan'ın ilimize gelmesini fırsat bilerek Tıp Fakültesi'nin iç donanımını tamamlayacak 16 milyon dolarlık kredi peşinden koşarken, bu olaylar yaşanıyor. En çok üzüldüğüm konu ise, yapılan saygısızlık Amcam'a yapılmıştır. Ben Başbakan'a yalvarıyorum, bana ağır geliyor. Biz hayır işi yapıyoruz. Hayır işi yaptığımız gibi adeta dileniyoruz" dedi

    "YÖK'e mektup yazdım"

    Yaşanan olayla ilgili YÖK Başkanlığı'na ve Cumhurbaşkanlığı'na mektup gönderdiğini belirten Ahmet Baysal; "YÖK bizim inandığımız YÖK ise, Cumhurbaşkanı bizim tanıdığımız Cumhurbaşkanı ise, en azından Rektörü bir sorguya çekmeleri gerekiyor. Rektörü onlar tayin etmişler, güvendikleri insan böyle bir skandal yaratmış. Bize göre Rektör, seçimler yaklaştığı için böyle yapıyor. YÖK Başkanlığı'na Vakıf Mütevelli Heyeti'nin yapmış olduğu açıklama ile bir de mektup gönderdim. Aynı açıklama metni, YÖK Başkanlığı'na göndermiş olduğum mektup ile birlikte küçük bir yazıyı da ekleyerek Cumhurbaşkanlığı'na da Ahmet Baysal imzalı bir mektup gönderdim. Rektörü buraya atayanların, buradan alma yetkisinin de olduğunu düşünüyorum" dedi.

    Yorum yazın

    İsim (Gerekli)
    Yorumunuz (Gerekli)

    Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.

    GÜNÜN SÖZÜ

    Büyük adamların hataları güneş tutulmasına benzer, onları herkes görür.

    SON YORUMLAR
    Sağlık İlaç Gıda Takviyesi Siyah Sarımsak