Basın Konseyi dışında, hiçbir gasteci cemiyetine üye değiliz

Tanju Özcan; "Yol sıra gidip çay sıra geliyorlar"

Tanju Özcan; "Yol sıra gidip çay sıra geliyorlar"
    13 Mart 2006
    Tanju Özcan; "Yol sıra gidip çay sıra geliyorlar"

    CHP Merkez İlçe Başkanı Tanju Özcan, AKP Bolu milletvekillerini ağır bir dille eleştirdi. 3 Kasım 2002 seçimlerinden sonra Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne giden AKP Bolu milletvekillerinin Bolu'ya bir çivi dahi çakamadıklarını belirtti. AKP Bolu milletvekillerinin Bolu'nun geçmiş hükümetler döneminde elde ettiği kazanımların dahi elden gitmesine engel olamadıklarını belirten Başkan Özcan, "Temsil ettikleri Bolu'ya bir çivi dahi çakmayan, kendilerine oy veren insanlara eziyet olsun diye hastanelerini kapatmaya çalışan, seçim vaatleri ile kendilerini kandıran, özetle söylemek gerekir ise 4 yıl boyunca ?Yol sıra gidip çay sıra gelen' tarihin en başarısız vekillerini asla unutmayacaktır" diye konuştu.

    CHP Merkez İlçe Başkanı Tanju Özcan, düzenlediği basın açıklamasıyla AKP Bolu milletvekillerini eleştirdi. AKP Bolu milletvekillerinin bugün halkın arasında dolaşamadığını söyleyen Merkez İlçe Başkanı Tanju Özcan, "3 Kasım 2002 seçimlerinde toplumun tüm kesimlerine umut dağıtarak ilimizin 3 milletvekilliğini ve merkez Belediye Başkanlığını da kazanan AKP, tüm Türkiye'de olduğu gibi ilimizde de derin bir hayal kırıklığı yaratmıştır. Seçimden önce "Sizden biriyiz" şeklindeki söylemler ile oy toplayan AKP'li vekiller ve Belediye Başkanı, verdikleri hiç bir sözü tutamadıklarından olsa gerek, bu gün maalesef, halkın arasında dolaşamaz hale gelmişlerdir. İlimizden seçilen milletvekilleri şöyle bir geriye dönüp, Bolu için neler vaat ettik, bunun karşılığında ne yaptık diye bir düşünsünler. Değerli arkadaşlar, AKP'li vekiller Bolu için bırakınız bir çivi çakmayı, maalesef daha önceki yıllarda elde edilen kazanımları dahi geri almışlardır" dedi.

    Bolu'nun Teşvik Yasası dışında tutulmasıyla birlikte şehrimizde 2-3 bin gence iş imkanı sağlanamadığını belirten Özcan, "Tüm Türkiye'de 50 civarında ilin yararlandığı kamuoyunda Teşvik Yasası olarak bilinen ve kapsamına aldığı illere ekonomik olarak çok şey kazandıran bu yasadan maalesef Bolumuz seçtiği vekillerin basiretsizliği sebebiyle yararlanamamıştır. Önceki dönemlerde, Bolumuzda yılda ortalama 2-3 fabrika açılır, her yıl 2-3 bin kadar ek istihdam imkanı sağlanır idi. Ama, Teşvik Yasası sonrasında Bolu'ya yeni bir fabrika veya işletme hiç gelmemiş, tersine birkaç büyük işletme tası tarağı toplayıp, teşvik kapsamındaki illere gitmiştir. Böylelikle önceden, yılda 2-3 bin kişilik ek istihdam yaratabilen ilimiz, milletvekillerinin beceriksizliği yüzünden, yılda 2-3 bin kişiyi işsizler ordusuna katar hale gelmiştir" ifadelerini kullandı.

    Doğalgaz konusuna da değinen Merkez İlçe Başkanı Tanju Özcan, "AKP'li vekiller ve Belediye Başkanı tutturdular bir doğalgaz türküsü, kendileri söyleyip kendileri dinliyorlar. Ne demişlerdi sayın vekiller ve başkan, 2004 Mart ayında yayınlanan AKSES isimli dergilerinde; ?2005 yılı sonuna kadar doğalgaz Bolu'ya getirilecek ve dağıtımına başlanmış olacaktır. Bolu'da önemli bir sorun olan hava kirliliğini ortadan kaldıracak bu projeyle halkımız rahat ve ekonomik bir enerji kaynağına sahip olacaktır' 2006 yılının üzerinden 3 ay geçti. Bırakınız doğalgazın gelmesini, daha ne ihale yapıldı, ne de kamulaştırmalar. Seçim çalışmalarında oy almak uğruna bu sözleri verdiler. Bu söz sayesinde de oy da aldılar. Şimdi kandırdıkları Bolu Halkı adına soruyoruz; Ne oldu şu doğalgaza? Ne zaman gelecek?" dedi.

    AKP hükümetinin ORÜS ve Abant'ı Davos yapma sözlerini de hatırlatan Özcan, "57'inci Hükümet'in son dönemlerinde ORÜS'ün sahası Mimarlık Mühendislik Fakültesi yapılmak üzere Üniversiteye tahsis edilmiş idi.Ancak, bu hükümet gelir gelmez, hangi akla hizmet ettiği belirsiz bir karar ile, bu tahsisi iptal ederek, ORÜS tesislerini arsa fiyatının ¼'üne özelleştirdi. Maalesef AKP'li bir Genel Başkan Yardımcısı'nın kaprisi yüzünden, Abant İl Özel İdareden alındı. Peki neydi sıkıntı. Abant'a gelen, AKP'li Genel başkan Yardımcısını tanımayan bir görevlinin giriş için ücret istemesi. Bunu hazmedemeyen zatı muhteremin girişimleri sonucu Abant İl Özel İdarenin elinden alındı, sonra da bu olaya kılıf olsun diye, ortaya alt yapısı olmayan bir proje atıldı. Dediler ki, Abant'ı Davos yapacağız. Peki ne zaman söylendi bu söz; yaklaşık 3 yıl önce. Ama gelinen noktada bir çivi bile çakılmadı. Daha da kötüsü projeden bahseden bile yok. Bu gün Abant bırakınız Davos olmayı, eskisinden daha kötü ve bakımsız durumdadır" diye konuştu.

    AKP Bolu milletvekillerinin Bolu halkını unuttuğunun da altını çizen Tanju Özcan, "Vekillere koltuk o kadar tatlı geldi ki. Bir sonra ki dönem sıralamasını garantilemek uğruna AKP Genel Merkezi'nden ayrılmaz oldular. Son günlerde arkadaşlarımız ile bütün pazarları ve Sanayi Çarşısını dolaştık. Halka sıkıntılarını sorduk. Durumun iyi olmadığını biliyorduk ama bu kadar da kötü bir tablo beklemiyorduk. Aldığımız cevaplar inanın bizi şaşırttı. Artık halkın ekonomik durumu kötü falan değil, o noktalar çoktan geçilmiş. Halk artık gerçek anlamda perişan, yoksulluk ve işsizlik had safhada. Bir dokun, bin ah işit. En önemli sıkıntıları da, henüz 3.5 yıl önce seçtikleri vekillerin hiç hallerini hatırlarını sormaması. Çoğu köylü ve esnaf seçimden önce gördükleri vekillerin, görmeye görmeye yüzünü bile unutmuş. Temsil ettikleri Bolu'ya bir çivi dahi çakmayan, kendilerine oy veren insanlara eziyet olsun diye hastanelerini kapatmaya çalışan, seçim vaatleri ile kendilerini kandıran, özetle söylemek gerekir ise 4 yıl boyunca ?Yol sıra gidip çay sıra gelen' tarihin en başarısız vekillerini asla unutmayacaktır" diye konuştu.

    Yorum yazın

    İsim (Gerekli)
    Yorumunuz (Gerekli)

    Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.

    GÜNÜN SÖZÜ

    Geçmişten çok geleceği düşünmeliyiz, çünkü bundan sonra orada yaşayacağız.

    SON YORUMLAR
    Sağlık İlaç Gıda Takviyesi Siyah Sarımsak