Basın Konseyi dışında, hiçbir gasteci cemiyetine üye değiliz

Mera Komisyonu onay vermedi

    25 Eylül 2006

    Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz'ın projelerinden biri olan Atatürk Stadyumu'nun Karaçayır'a taşınması için yapılmak istenen çalışma Mera Komisyonu'na takıldı. Belediye, Küçük Berk Köyü'ne ait meranın 13 dönümlük kısmının, mera vasfının kaldırılması için yaptığı başvuruya olumsuz cevap aldı. Serindağ ise, "Mera Komisyonunun başında görevli Vali Yardımcımız var. Ancak burada kamu kuruluşlarının temsilcilerinden tutunda sivil toplum örgütü başkanları da yer alıyor. Bu komisyon talep edilen arsanın mera vasfından çıkartılmasına onay vermedi" diye konuştu.

    Mehmet Demirok

    Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz tarafından, Karaçayır'a yapılmak istenen stadın Küçük Berke ait meraya taşması sıkıntıya neden oldu.

    Küçük Berk Köyü'ne ait meranın 13 dönümlük kısmının mera vasfından çıkartılması için Mera Komisyonu'na yapılan başvuru ise, Komisyon üyeleri tarafından uygun görülmeyerek reddedildi.

    Komisyon kararının kamuoyuna ?Vali Ali Serindağ, stat yapımına engel oluyor' denilerek yansıtılmasının ardından açıklamada bulunan Vali Serindağ, "Stadyumun Karaçayır'a taşınması ile ilgili Vilayetin böyle bir kararı ve yetkisi yoktur. İmar planları yapma, değiştirme, kaldırma belediye hudutları içinde belediyeye aittir. Karaçayırda, stadyumun Karaçayır'a taşınması için, köy merasından 13 dekarlık bir yerin mera vasfını değiştirerek spor tesislerine dönüştürülmek istenmesidir. Bir yerin mera vasfının değiştirilmesinin yetkisi Mera Komisyonuna aittir. Bu heyet 13 dökümlük bu yerin mera vasfının kaldırılmasını uygun görmemiştir. Bu konuda vilayetin bir kararı yok. Heyetin başında Vali Yardımcımız vardır, ancak kamu kurum temsilcileri ve sivil toplum örgütü başkanlarıda komisyon üyeleridir. Demek ki bu arkadaşlar uygun görmemiş. Bizim tarafımızdan her hangi bir engel teşkil edici olay söz konusu değildir" dedi.

    Kamuoyuna yansıyan dedikoduların aksine İl Özel İdare'nin Karaçayır'a spor tesisleri yapmak üzere 2007 yılında hayata geçireceği projeleri olduğunu da belirten Vali Ali Serindağ, "Şu anda bir projemiz tamamlandı. 2007 yılı İl Özel İdare bütçesinden kaynak ayıracağız ve çalışmalara başlayacağız. Yapacağımız tesisi de Boluspor kiralayabilir" diye konuştu.

    Yorum yazın

    İsim (Gerekli)
    Yorumunuz (Gerekli)

    Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.

    GÜNÜN SÖZÜ

    Çok söyleyen değil, çok iş yapan yöneticeye muhtaçsınız.

    SON YORUMLAR
    Sağlık İlaç Gıda Takviyesi Siyah Sarımsak