Basın Konseyi dışında, hiçbir gasteci cemiyetine üye değiliz

ORÜS'te hareket var

ORÜS'te hareket var
    2 Ekim 2006
    ORÜS'te hareket varORÜS'te hareket var

    Özelleştirme Yüksek Kurulu tarafından açılan ihale sonrası Burhan Çelik tarafından satın alınan ORÜS'te hareketli günler yaşanıyor. Bir taraftan tomruk biçme faaliyetleri devam ederken, bir taraftan da fabrikaya yeni ekipmanlar ilave ediliyor. Burhan Çelik son olarak yurt dışından getirttiği 1000 m3 kapasiteli 8 adet fırının montaj çalışmalarını yaptırıyor.

    2004 yılında Özelleştirme Yüksek Kurulu tarafından yapılan ihale sonrası, Karacasu ORÜS tesisleri Burhan Çelik'e satılmıştı. Yapılan satış sonrası ORÜS'ün üzerinde çok fırtınalar kopartıldı. Özelleştirme Yüksek Kurulu tarafından alınan ihale kararından sonra, sadece bolununsesi yayınlarıyla, Bolu Emek ve Demokrasi Platformu ise açıklamalarıyla ORÜS'ün AİBÜ'de kalması gerektiğini, Karacasu'yun üniversitenin gelişmesi için uygun bir bölge olduğunun altını çizmişti. Ancak yapılan tüm uyarılara rağmen AKP hükümeti aldığı özelleştirme kararından vazgeçmemiş, yapılan ihale sonrası Burhan Çelik ORÜS'ü satın almıştı. Satışın üzerinden aylar geçtikten sonra ise, bazı odaklar ORÜS'ü gündemlerine alarak kamuoyu oluşturmaya çalışmış, bu çabanın altında kişisel menfaatlerin olduğu gün yüzüne çıkmıştı.

    ORÜS'te eskiden olduğu gibi tomruk biçme faaliyetleri devam ederken, fabrikaya yeni ekipmanlar da ilave ediliyor. Şu anda bir yandan kereste üretimi devam ederken, bir yandan da yurt dışından getirtilen yeni makineler devreye sokulmaya çalışılıyor. Son olarak Avusturya'dan alınan 1000 m3'lük 8 adet kereste kurutma fırınının montajları, yerli ve yabancı mühendisler tarafından gerçekleştiriliyor.

    • metehan24 Nisan 2014 . 15:07

      eski bir haber ama yazmadan geçemicem
      orüs şu an itibarı ile tamamen terk edilmiş durumda.sadece depo olarak kullanılıyor.yıllarca insaların ekmek paralarını kazanıp memkelete katkı sağlayan fabrika şuan itibarı ile sadece burhan çeliğin koyunlarının otladığı bir arazi olarak sürdürüyor varlığını !
      asgari ücret ile yaşama savaşı veren insanların emeğini sömürerek varlığını yüceltmeye çalışan bir insanın elinde tamamıyla boş bir arazi olarak duruyor karacasu da

    Yorum yazın

    İsim (Gerekli)
    Yorumunuz (Gerekli)

    Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.

    GÜNÜN SÖZÜ

    Büyük sıçrayışı gerçekleştirmek isteyen, birkaç adım geriye gitmek zorundadır. Bugün yarına dünle beslenerek yol alır.

    SON YORUMLAR
    Sağlık İlaç Gıda Takviyesi Siyah Sarımsak