Basın Konseyi dışında, hiçbir gasteci cemiyetine üye değiliz

Yapanın yanına kâr mı kalacak?

Yapanın yanına kâr mı kalacak?
    9 Nisan 2007
    Yapanın yanına kâr mı kalacak?

    Tarım ve Köy İşleri Bakanlığı tarafından yayınlanan bir genelge ile, kaçak kümes sahiplerinin alacakları basit bir belgeyle kümeslerini ruhsatlandırması kolaylaştırılıyor. Böylelikle, kanunsuz yapılar, yasal ruhsatlı hale gelirken, kentimizde bulunan yaklaşık 2 bin 500 dolayındaki kaçak kümes ruhsatlandırılmış olacak.

    Kaçak kümesler, basit bir belgeyle ruhsatlandırılacak. Tarım ve Köy İşleri Bakanlığı tarafından yayınlanan genelgeyle, kaçak kümeslerin ruhsatlandırılmaları kolaylaştırılıyor.

    Bakanlık yayınladığı genelgeyle, 2006 yılına kadar yapılmış olan kümeslerin ruhsatlandırmasında kolaylık sağlıyor. Genelge yürürlüğe girdiği tarihten önce işletmeye açılmış olan kümesler köy muhtarından, bayındırlık müdürlüğünden ya da tapudan 'burada önceden kümes vardı' diye basit bir belge getirmesi halinde üretime devam edilebilecektir.

    Bakanlığın genelgesiyle, sayıları tam olarak bilinmemekle birlikte 2 bin 500 dolayında olduğu tahmin edilen kaçak kümesler ruhsatlandırılmış olacak. Ancak, ruhsatlandırma işleminin basitleştirilmesi, Bolu doğasını büyük bir tehlikeyle karşı karşıya bırakıyor. Ruhsatlandırma için geçerli olan prosedür, kaçak kümeslerin özel durumu nedeniyle göz ardı edilecek. Yani, köy içersinde kaçak olarak faaliyet gösteren kümeslerde ruhsatlandırılmış olacak.

    Yorum yazın

    İsim (Gerekli)
    Yorumunuz (Gerekli)

    Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.

    GÜNÜN SÖZÜ

    Benim naçiz vücudum nasıl olsa bir gün toprak olacaktır. Fakat Türkiye Cumhuriyeti ebediyen yaşayacaktır.

    SON YORUMLAR
    Sağlık İlaç Gıda Takviyesi Siyah Sarımsak