Basın Konseyi dışında, hiçbir gasteci cemiyetine üye değiliz

Valilik bu krizde yatırım yapacak firmayı bulmuşken kaybetti

Valilik bu krizde yatırım yapacak firmayı bulmuşken kaybetti
    7 Ocak 2010
    Valilik bu krizde yatırım yapacak firmayı bulmuşken kaybetti

        Karacasu'daki Özel İdare arsası üzerine yapılması planlanan ve bir süre önce ihalesi yapılmıştı. Bolu'da uzun yıllardan beri faaliyet gösteren düzgün bir geçmişi bulunan, Yeni Dünya Tekstil Firması'nın sahiplerine ait kardeş kuruluş Astay Gayrimenkul firması ihaleyi kazanmıştı. 

        İki seneden beri devam eden kriz nedeniyle firmaların teker teker veya toplu halde iflas ettiği, işyerlerinin kepenk kapattığı bir ortamda, Astay Gayrimenkul A.Ş. firması da piyasa şartlarından dolayı bazı gecikmelere maruz kaldıklarını, fakat gecikmeli de olsa teslim ettikleri projeyi, bitim tarihinden de önce tamamlayarak, tesisi sözleşmede belirtilen tarihten önce hizmete açacaklarını ve kayıp zamanı bu şekilde telafi edeceklerini belirtmişlerdi.

         Özel İdare esneklik göstermedi 

        Parası olanların yatırım yapmaktan kaçıştığı bir dönemde, İl Özel İdaresi ihaleyi kazanan firmanın iyi niyetli olup olmadığını değerlendirmeden şartnamenin hükümlerini uygulayarak, Astay Gayrimenkul firması ile yapılan ihale sözleşmesini feshettiğini açıkladı.

       Karacasu'da yapımı planlanan otel ve kür merkezi projesi, İl Özel İdare tarafından tek taraflı olarak iptal edilirken, firmanın yaklaşık 2 milyon TL'lik teminat mektubu İl Özel İdaresi'ne irad kaydedildi.

        İl Özel İdare Genel Sekreteri Tahsin Akduman projenin iptaliyle ilgili yaptığı açıklamada, "Firma taahhütlerini yerine getirmediği için anlaşmayı iptal ettik" dedi.

       Firma Nisan ayı başında inşaata başlayacaktı

        Bolu İl Özel İdaresi'ne ait 128.000 m2'lik arsa, 49 yıllığına Astay A.Ş.'ye, termal tesis yapılması için kiralanmıştı. İhaleden sonra belirtilen süre içinde firma projeyi getirip teslim edemedi. Gectiğimiz ay başında gecikmeli olarak projeyi teslim eden firmanın CEO'su Atilla Öztürk, gecikme nedenleri ile ilgili gazetemize açıklama yaparak "1 Nisan 2010 tarihinde hafriyat çalışmasına başlayacağız. 18 ayda bu işi tamamlayacağız" demişti.

     

    • eren8 Ocak 2010 . 10:07

      bu devirde bu kafayla nereye varılabilirki? bütün resmi kurumların dilinde turizm lafı varken turizme bu kadar ciddi yatırım yapacak bir firmaya daha esnek davranılmalıdır

    Yorum yazın

    İsim (Gerekli)
    Yorumunuz (Gerekli)

    Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.

    GÜNÜN SÖZÜ

    Öğretmenler! Cumhuriyet sizden, fikri hür, vicdanı hür, irfanı hür nesiller ister.

    SON YORUMLAR
    Sağlık İlaç Gıda Takviyesi Siyah Sarımsak