BolununSesi, ne belediyeden, ne de devletten 1 krş. almadan, tenezzül bile etmeden yaşayan TEK gazetedir

Bolu Gerçeği: Kaldırımlarımız Sınıfta Kaldı!

Bolu Gerçeği: Kaldırımlarımız Sınıfta Kaldı!
    28 Temmuz 2026

    Bolu Gerçeği: Kaldırımlarımız Sınıfta Kaldı! İki farklı coğrafya, iki ...

    Bolu Gerçeği: Kaldırımlarımız Sınıfta Kaldı!

           Bolu Gerçeği: Kaldırımlarımız Sınıfta Kaldı!

            İki farklı coğrafya, iki farklı medeniyet göstergesi...

            Behiye Baysal Caddesi'ndeki içler acısı durum, "Biz neden yapamıyoruz?" sorusunu akıllara getiriyor. Şehirlerin gelişmişlik düzeyi, sadece gökdelenlerle veya geniş asfalt yollarla değil; aynı zamanda yayalara sunulan imkanlarla, özellikle de yürüme alanlarının kalitesiyle ölçülür.

            Bugün sizleri iki farklı dünyanın sokaklarına götürüyoruz. Biri binlerce kilometre uzakta, detaylara verilen önemin sembolü Japonya... Diğeri ise her gün adımladığımız, şehrimizin merkezindeki Behiye Baysal Caddesi. Yan yana getirdiğimiz bu iki fotoğraf, aslında sayfalarca yazılacak bir şehircilik eleştirisinin görsel özeti niteliğinde. Sol tarafta, Japonya'dan bir kaldırım manzarası var. Taşların arasındaki o milimetrik uyum, rögar kapağıyla zeminin kusursuz bütünleşmesi, engelli yollarının nizamı adeta bir sanat eseri gibi. Sadece yürümek için değil, güvenle ve keyifle adımlamak için tasarlanmış bir alan. Peki ya sağ taraf? Burası Bolu'nun göbeği, Behiye Baysal Caddesi. Çökmüş zemin, birbiri ardına dizilmiş ama asla hizaya gelmemiş taşlar, ilk yağmurda su birikintisi olmaya aday çukurlar...

            Daha da kötüsü, yolla kaldırım arasındaki sınırın belirsizleştiği, yürümenin adeta bir "engelli koşuya" dönüştüğü o tanıdık manzara. Bu fotoğraf sadece estetik bir kaygıyı yansıtmıyor. Bu, yaşlılarımızın, engellilerimizin, bebek arabasıyla yürümeye çalışan annelerimizin her gün karşılaştığı çilenin belgesi.

            Japonya'daki o kusursuz işçilik "saygının" bir ifadesiyken, Behiye Baysal Caddesi'ndeki bu baştan savma görüntü maalesef "işte bu kadar" zihniyetinin bir yansıması.

             Soruyoruz: Aynı malzemeleri kullanarak, Japonya'daki o nizamı sağlamak çok mu zor? Bu şehri yönetenlerin, planlayanların ve inşa edenlerin, Bolu halkına reva gördüğü standart bu mu olmalı? Bu iki fotoğraf arasındaki uçurum, sadece bir işçilik farkı değil, bir vizyon ve vatandaşa verilen değerin farkıdır. Bolu halkı, çukurlardan sekerek yürümeyi değil, güvenli ve nizami kaldırımlarda, medeni bir şekilde adımlamayı hak ediyor. Siz en iyisi beceremediğiniz taş işçiliğini bırakın, hoş onu da tam yapamıyorsunuz ya asfaltlama ile günü kurtarın.

           Yetkilileri, Behiye Baysal Caddesi ve benzer durumdaki tüm sokaklarımız için göreve, Bolu'yu hak ettiği standartlara kavuşturmaya davet ediyoruz.

    • abooooooo30 Temmuz 2026 . 14:41

      abi iyide behiye baysalla, japonyayı karşılaştırıyoruz. o zaman ülkemizdeki gazetecileride Hiroko Kuniya ile karşılaştıralım bakalım. Haberi bile bir kaç gün sonra yayınlıyoruz oda çoğu haber sitelerinde hep aynı haber birbirinden alıntı.
    • Ya herro ya …30 Temmuz 2026 . 14:26

      Abim biliyonda yanlış biliyon. Başkan yardımcısı değil imar müdürü japonyaya gitti. İmar müdürü de müdürlük sınavına girdi. Sonuç nedir yazan bir gazete yok. İmar müdürlük sınavını kim kazandı yaz gazeteci yaz
    • Haydar30 Temmuz 2026 . 07:50

      Siz önce köyünden çıkıp bolu belediyesine müdür olmuş vizyonsuz görmemişleri o koltuklardan alın. Keza tek niyetleri boş keselerini doldurmaktı doldurdular. Hizmette köylerinde gördüklerinden hallice
    • Bolulu1429 Temmuz 2026 . 11:11

      Sayın "yoshi san" ne güzel demişsiniz "...gidip yaya yoluna parkedemezsin..." zaten bizim memleketteki en büyük sıkıntı bu, dörtlüleri yaktın mı istediğin yerde durursun, arabanın durumuna göre istediğin kaldırıma çıkabilirsin, bir de kaldırımların araba çıkamayacak yükseklikte yapılmasını belirtmişsiniz, bu söylediğiniz Türkiye şartlarında çok doğru bir tespit, ancak atlanılan bir husus var bir Ülkenin medeniyet seviyesine bakmak isterseniz kaldırımların yüksekliğine bakarsınız, kaldırımlar ne kadar alçaksa o Ülkede medeniyet üst seviyededir, kaldırımlar ne kadar yüksek se o Ülkede de tam tersi olur, bunun sebebi de tam sizin belirttiğiniz nedenden "...araba çakamayacak hale getirmesi..." yani insanlarda yüz olmadığından yaya geçidine araba çekiyorlar, zaten denetleyen de olmayınca en azından Belediye kaldırımları yüksek yapıyor ki araç çekilmesin. Bu sayfalardan binlerce kez yazıldı çizildi, ama nedense bir Allahın kulu parmağını kımıldatmıyor, Trafik ekipleri var ama trafik ihlallerinin yanından geçiyorlar hop ne yapıyorsun bile demiyorlar. Bizler de yazıp çiziyoruz, arada birbirimizi yiyoruz, yetkili ama etkisiz olanlar da herhalde bizlere bakıp bakıp gülüyorlardır!
    • ÖZ BOLU'LU29 Temmuz 2026 . 10:11

      BELEDİYE'YE VURACAKSANIZ ÖNCEKİNDEN BAŞLAMANIZ GEREKİR?
    • yoshi san29 Temmuz 2026 . 09:47

      Habere gereksiz deyip adamlar 70-80 katlı binalarda yaşıyor diyen arkadaşa kötü bir haberim var. 9yıl japonyanın nagoya şehrinde yaşadım ve üniversiteden mezun oldum. mezuniyet sonrası gezi+iş süreçlerim oldu. büyük şehirlerin merkezi dışında japonyada hele hele merkezi olmayan alpagutbey, salıbeyler ve kılıçarslan uzaklığındaki bölgelerde neredeyse 2 katlı ev bile yok. Hepsi tek kat. sokak araları, ana yollar aynı bu fotoğrafta gördüğün gibi. yani ara sokak zaten, sallamasyon iş yapalım ahlakı yok japonlarda. mahallelerde park edebileceğin yerler belli. gidip yaya yoluna parkedemezsin. Cöle adlı kişi demiş ki oraya araba park ettiği için bu durumda. Olabilir, bunun sorumlusu vatandaş değil, belediye demek ki işini layıkıyla yapmamış. Araba çıkamayacak hale getirmesi gerekirdi belediyenin. Dubaysa duba, yüksek kaldırımsa yüksek kaldırım. Ben çok kez geçtim oradan. Kökez çeşmesine su doldurmaya gelen arabalar hem trafiği hem de kaldırımı engelliyor.
    • Gereksiz haber29 Temmuz 2026 . 09:27

      Adamlar 70-80 katlı binalarda oturuyor , sizde kaldırım haberi yapın. sırf birilerini kötülemek için , yapılan sözde ilgi çekilmek için yapılan gereksiz haber.
    • Dümdüz28 Temmuz 2026 . 23:53

      İş ögrenmek icin başka ulkeye gitmeye gerek yok.yardimcilardan biri japonyaya gitmisti zaten.yollara mı baktı sanki.yedi icti resim cektirdi geldi.fen islerinde kalite muhendisler varda artik laçkalik başlayinca onlarda salladı.bolu oylede olu boylede
    • Cöle28 Temmuz 2026 . 18:00

      O bozulan kaldırımlara araç parkedilmiş olabilir mi.. Japonyada kaldırımlara araç parkediyor mu..
    • takipçi28 Temmuz 2026 . 17:22

      Kılıçarslandaki BolGross marketin önü de aynen bu şekilde. Firune'nin arka sokağı. Yağmurda su doluyor basınca üst baş su oluyor normal zamanda bassan bilek gitti. budanmayan ağaçlarda var. kaldırımda yürüyemiyoz daracık kaldırım ağaç zaten kaplamış bir de dalları aşağı sarkmış. vatandaş araba yoluna iniyo. alpagutbey caddesini baştan sona gezsin yetkili. kaldırımdan yola inmeden yürüyebilecek mi görelim.
    • Bolulu birisi28 Temmuz 2026 . 17:13

      Bolu Belediyesi çözümü buldu millet. Bas asfaltı bitir işi.
    • HÜSEYİN 28 Temmuz 2026 . 16:38

      Bizde mütait işi alır alt yüklenici firmaya verir oda masrafları kısmak için kaçak işçi çalıştırır. Hepsi iki günde usta olur mütait Bol sev e birde bağış yaptımı denetim de olmaz Belediyecilerlede haftada bir iki defa rakı mangal yapar yiyen yiyene sonra da iş kabul yapılır eee bu işten ne hayır bekliyorsunuz
    • fıstık28 Temmuz 2026 . 14:13

      Eğitim şart eğitim
    • Kaldırik28 Temmuz 2026 . 12:38

      Bizimkinin kaldırımı görecek gözü mü vardı? Başka şeyleri kaldırmakla meşgulmüş.
    • Vatandaşa28 Temmuz 2026 . 12:32

      Bolu belediyesi bir kaç personelini Japonya ya gönderse işi öğrenseler buraya gelince de diğer personele öğretseler diye yazabilirdin ama nerdeee hemen karşı cevap istersen japonyaya gidebilirsin
    • kaldırım mühendisi28 Temmuz 2026 . 12:07

      Vatandaş, japonyadan niye işçi getirilsin. Belediye veya taşeron olarak bereciksizlere iş vermeyip, bu kişileri tespit edip işine son vererek bunu çözebilirsin. Bolu'da taş işçiliği yapacak kabiliyette çok insan var. Baya komik bir yorum olmuş. Ben şunu da merak ediyorum. Bolu'da böyle onlarca kötü durumda yer var. Ağaç dallarından kaldırımlar kapanmış durumda. Belediye hiç demiyor mu, mesela süpürgeciler, mesela park bahçenin diğer işçileri... Bak kardeşim çevrende bu tür kötü görüntü, durum varsa hemen bir üstüne bildireceksin denmiyor mu? nasıl bu kadar işçi çalıştırıp bu kadar kötü yönetebilirsiniz bu şehri anlamadım. Ortak whatsapp grubu gibi bir şey yok mu aranızda? Kalıcı konutlar camisinin karşı kaldırımı da bu durumda. Çiçek sulayanlar, bakımı yapanlar, süpürenler, ilaçlama yapanlar, çim biçenler her gün geçiyorsunuz oradan, insan bildirmez mi?..
    • Avrupalı28 Temmuz 2026 . 11:43

      Bolu öyne beyefendilerinin didiği gibi Avrupa şehri falan degil. Hoş yancıların, beleşçilerin çoluğu cocuğu belediye işe girmişlerin için öyne ama şöyne alıcı gozuyle baktınmı nanay.
    • Vatandaş 28 Temmuz 2026 . 11:32

      Kim nereyi beğeniyorsa oraya gitsin.İstersen sen Japonya’ya gidebilirsin. Japonya’dan usta işçi getirilebilir mi ? Bolu Belediyesi Japonya’dan işçi getirebilir mi?:Getirirse Bolu’da kıyamet kopar
    • Bolulu1428 Temmuz 2026 . 11:21

      Sayın yorumcu, ne güzel yazmışsınız, ne güzel de örnek göstermişsiniz ama maalesef burası Türkiye, her ne hikmetse kimse üzerine düşeni yapmıyor, kimse hakkaniyetli iş yapmıyor, yol yapılıyor kaldırım yapılıyor ya arkadaş güzelce yapsana yaptığın işi, bu işi yapan var, kontrol eden var, yaptıran var ve bunların hepsi günün/işin sonunda hak ettiklerini iddia ettikleri ücretleri alarak çocuklarına "helal" lokma götürdüklerini, boğazlarından "haram lokma geçmediğini" her fırsatta dile getiriyorlar. Her zaman söylerim hatta iddia ederim, bizim Ülkemizde ne zaman "Ahlak" öne geçerse o zaman sayın yorumcunun örnek gösterdiği Japonyaya yaklaşırız, aksi takdirde, A partisini B partisi sempatizanları kötüler, B partisini A partisinin sempatizanları kötüler, biz hala yerimizde sayarız. Sonra yollar kötü, kaldırımlar kötü, park sorunu var der der dururuz. Sahi aklıma geldi, hadi Belediye yolları yapmıyor ya da yaptığı işten hayır gelmiyor diyoruz ya, biz vatandaş olarak çok mu iyiyiz! neden yolun ortasına dörtlüleri yakıp markete gidiyoruz, kaldırımlara araçları park ediyoruz, yayla yollarına moloz vs çöplerimizi döküyoruz vs vs vs!

    Yorum yazın

    İsim (Gerekli)
    Yorumunuz (Gerekli)

    Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.

    Erpiliç

    GÜNÜN SÖZÜ

    Bir milletin büyüklüğü, nüfusunun çokluğu ile değil, akıllı ve fazilet sahibi adamlarının sayısı ile belli olur.

    SON YORUMLAR
    Sağlık İlaç Gıda Takviyesi